نیلوفر حکیمی، فرزان معصومی، شهناز ثابت و فرهام ثابت چهار شهروند بهایی ساکن شیراز از بابت پروندههایی مجزا که طی سالهای ۹۵ تا ۹۸ توسط اطلاعات سپاه و اداره اطلاعات شیراز علیه آنها گشوده شده بود، جهت ارائه آخرین دفاع به دادگاه انقلاب این شهر احضار شدند. هرانا امروز در گزارشی از احضار ۲۱ تن دیگر از شهروندان بهایی ساکن شیراز به دادگاه انقلاب از بابت پروندهای که در سال ۹۵ توسط وزارت اطلاعات علیه آنها مفتوح شده، خبر داده بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر نیلوفر حکیمی، فرزان معصومی، شهناز ثابت، و فرهام ثابت چهار شهروند بهایی ساکن شیراز جهت اخذ آخرین دفاع به دادگاه انقلاب این شهر احضار شدند.
براساس احضاریهای که طی روزهای اخیر به این شهروندان ابلاغ شده است، نیلوفر حکیمی، فرزان معصومی شهناز ثابت و فرهام ثابت به شعبه ۱۰ دادگاه انقلاب شیراز احضار شدند.
شهناز ثابت روز یکشنبه ۱۰ شهریورماه امسال توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت شده بود. فرزان معصومی نیز در تاریخ ۲۹ مهرماه امسال همراه با دو شهروند بهایی دیگر به نام های کیانا شعاعی و سروش آبادی توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و روز یکشنبه ۱۰ آذر با تودیع قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومان از زندان عادل آزاد شیراز آزاد شده بود.
همچنین نیلوفر حکیمی در تاریخ ۱۵ مهرماه سال گذشته توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و ۱۱ روز بعد با تودیع قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شده بود. فرهام ثابت نیز سه سال پیش توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات شیراز موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل شده بود.
در این ابلاغیه آمده است که این شهروندان باید ظرف ۷ روز آینده جهت اخذ آخرین دفاع در شعبه ۱۰ دادگاه انقلاب شیراز حاضر شوند.
احضار این شهروندان در حالی صورت گرفته که طبق بخشنامهای که پیشتر جهت کنترل شیوع کرونا به امضای معاون اول قوه قضاییه، غلامحسین محسنی اژهای رسیده است از تمام واحدهای قضایی خواسته شده است: “زمان دادگاهها، تجدید و به پس از بحران موکول شده و وقت رسیدگی برای پروندههای معمول به بعد از فروردین ماه تعیین شود. همچنین از هر گونه احضار و جلب غیرضروری اجتناب شود”.
شهروندان بهایی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.