درخواست ۲۸ تن از وکلا از رئیس قوه قضاییه برای بازبینی پرونده دراویش گنابادی

بیست و هشت تن از وکلای دادگستری با انتشار بیانیه ای خطاب به رییس قوه قضاییه، با اشاره به اینکه «محرومیت از حقوق اجتماعی، قانونی نانوشته است که مدت‌ هاست گریبانگیر درویشان گنابادی شده»، خواستار بازبینی و تجدیدنظر در پرونده دراویش بازداشت یا تبعید شده پس از حوادث موسوم به گلستان هفتم شدند. وکلای امضا کننده این بیانیه، “رویکرد عدالت ترمیمی، شیوه‌های مسالمت آمیز و صلح طلبانه و همچنین بهره جستن از ظرفیت‌های قانونی را مناسب‌ترین راهکار برای دستگاه عدالت در راه ترمیم تلخی‌ها” و “ایجاد وحدت ملی را، آزادی درویشان در حبس و تبعید‌” دانسته‌اند.

 به نقل از دویچه‌وله، جمعی از وکلای دادگستری بیانیه‌ای در رابطه با دراویش زندانی در ایران منتشر کرده‌اند.

در این بیانیه‌ که به امضای ۲۸ تن از وکلای دادگستری در ایران رسیده، آمده است: “محرومیت از حقوق اجتماعی و ممانعت در استفاده از تمام یا بخشی از حقوق قانونی و سلب حق دفاع، سیاست و قانونی نانوشته است که مدت‌هاست گریبانگیر درویشان طریقت نعمت اللهی گنابادی شده است”.

امضاکنندگان در این بیانیه با اشاره به ارزش‌های مورد تاکید درویشان، از جمله “حاکمیت قانون”، نوشته‌اند: “شایسته‌تر آن بود که با سعه صدر و تحمل ناملایمات از سوی همه جریان‌های درگیر، هرگز چالش‌ها و مناقشات اجتماعی، خصوصا رخداد تلخ موسوم به “گلستان هفتم” رقم نمی خورد”.

وکلای امضا کننده این بیانیه، در راستای دفاع از حقوق درویشان زندانی و یاری رساندن به نظام قضایی ایران، “رویکرد عدالت ترمیمی، شیوه‌های مسالمت آمیز و صلح طلبانه و همچنین بهره جستن از ظرفیت‌های قانونی را مناسب‌ترین راهکار برای دستگاه عدالت در راه ترمیم تلخی‌ها” و “ایجاد وحدت ملی را، آزادی درویشان در حبس و تبعید‌” دانسته‌اند.

این وکلا از ریاست دستگاه قضا درخواست کرده‌اند که دستور بازبینی و رسیدگی مجدد به پرونده درویشان زندانی را صادر کند تا در این ایام که جامعه درویشی در غم از دست دادن مقتدای خویش در اندوه به سر می برد، موجبات رهایی درویشان و خانواده‌هایشان از رنج و تعب مضاعف زندان و تبعید فراهم آید.

اسامی وکلای امضا کننده این بیانیه: ۱- حسن آقاخانی، ۲- محمدحسین آقاسی، ۳- سیاوش ابراهیمی، ۴- مسعود احمدیان اسدآبادی، ۵- مرجان اسلامی بورکی، ۶- محمد اولیایی فر، ۷- محمود بهزادی راد، ۸- حسین تاج، ۹- پوریا تاجیک، ۱۰- شهین حاجیان، ۱۱- لیلا حیدری، ۱۲- عبدالصمد خرمشاهی، ۱۳- رضا دبیری زاده، ۱۴- سعید دهقان، ۱۵- امیر رئیسیان، ۱۶- نازنین سالاری، ۱۷- عبدالفتاح سلطانی، ۱۸- علی شریف زاده، ۱۹- بهار صحرائیان، ۲۰- فاطمه علایی، ۲۱- ابوالفضل غلامی، ۲۲- پژمان فاتحی، ۲۳- قدسیه قدس بین، ۲۴- شیما قوشه، ۲۵- طناز کلاهچیان، ۲۶- آرش کیخسروی، ۲۷- ایمان میرزازاده، ۲۸- محمدصالح نقره کار.

دراویش گنابادی به خصوص در سالهای اخیر فشار کم سابقه‌ای را از سوی دستگاه حاکمه تجربه می‌کنند. این فشارها به خصوص پس از واقعه “گلستان هفتم” شکل بیرونی و مشخص تری به خود گرفت.

گلستان هفتم به مجموعه وقایعی گفته می‌شود که از نیمه‌شب ۱۴ بهمن‌ماه سال ۹۶ با حضور پرتعداد نیروهای امنیتی و انتظامی در اطراف منزل دکتر نورعلی تابنده، قطب فقید دراویش گنابادی آغاز شد و در جریان آن صدها درویش بازداشت و سپس به احکام شلاق، حبس و اعدام محکوم شدند.

لازم به یادآوری است که در تاریخ ۱۰ آبان‌ماه ۹۷، هرانا در گزارشی جامع ضمن بررسی واقعه گلستان هفتم، هویت ۳۸۲ تن از دستگیر شدگان را منتشر کرده بود. بر اساس اطلاعات قابل دستیابی ۲۰۲ تن از این دراویش گنابادی توسط دادگاه انقلاب تهران جمعاً به ۱ اعدام، ۱۰۸۰ سال و ۲ ماه حبس تعزیری، ۵۹۹۵ ضربه شلاق، ۴۶ سال ممنوع‌الخروجی، ۱۱۴ سال تبعید و ۷۲ سال محرومیت از فعالیت‌های اجتماعی محکوم شدند، از سرنوشت و جزئیات پرونده ۱۸۰ تن دیگر کماکان اطلاعی در دست نیست.

گفتی است که نورعلی تابنده، قطب دراویش گنابادی، روز سه‌شنبه، ٣ دی ماه ۹۸، در سن ٩٢ سالگی در بیمارستانی در تهران درگذشت.​