حذف گزینه سایر ادیان در فرم درخواست کارت ملی هوشمند در ایران

روز جاری, در پی اعلام “محمد جواد ابطحی”, نماینده شهروندان خمینی شهر در مجلس به عبدالرضا رحمانی فضلی, مبنی بر حذف گزینه “سایر”, از فهرست انتخاب ادیان در فرم در خواست صدور کارت ملی هوشمند برای سایر ادیان بجز ادیانی که در قانون اساسی به رسمیت شناخته شدند عملا پیروان ادیانی که در قانون اساسی ایران به رسمیت شناخته نشدند از حق دریافت کارت ملی هوشمند محروم شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از تسنیم; امروز یکشنبه ۸ دی ماه ۱۳۹۸, “محمدجواد ابطحی”, نماینده شهروندان خمینی شهر از استان اصفهان در مجلس درباره درج یک تذکر به “عبدالرضا رحمانی فضلی”, وزیر کشور جمهوری اسلامی مبنی بر حذف گزینه “سایر ادیان” از فهرست انتخاب ادیان در فرم درخواست کارت ملی هوشمند برای پیروان ادیانی که در قانون اساسی به رسمیت شناخته نشدند خبر داد و اعلام کرد که این گزینه در فرمهای حال حاضر که از سوی ثبت احوال ارائه می شود گزینه سایر در آن سفید شده است.

براساس این گزارش؛ نماینده خمینی‌شهر در مجلس درباره تذکر به “عبدالرضا رحمانی فضلی”, وزیر کشور پیرامون حذف گزینه “سایر” از فهرست انتخاب ادیان در فرم در خواست کارت هوشمند ملی ادعا کرد: سال گذشته هنگام اقدام برای دریافت کارت هوشمند ملی مشاهده کردم که در بخش انتخاب ادیان، گزینه‌ای قرار داده شد به عنوان “سایر” و این سئوال برای من ایجاد شد که بخش “سایر” به چه علت باید باشد که در همین راستا تذکری به وزیر کشور دادم.

ابطحی همچنین ادعا کرد: تصور بر این بود که شاید دست‌های پیدا و پنهان پشت پرده به دنبال رسمیت دادن به بهاییت هستند، زیرا بهاییت جزء پیروان سایر ادیان به رسمیت شناخته شده در ایران نیست و نه ما و نه اهل سنت این افراد « شهروندان بهائی » را به عنوان دین نمی‌شناسیم، بلکه یک فرقه ضاله به شمار می‌رود.

نماینده مردم خمینی‌شهر با ادعای اینکه پیروان آئین بهائیت در حال نفوذ هستند ادعا کرد: در همین راستا بنده تذکری را در این زمینه ارائه کردم، اما اکنون مشاهده می‌کنیم که شبکه‌های خارج از ایران این در خواست بنده را دین ستیزی تعبیر کردند.

ابطحی در ادامه همچنین ادعا کرد: ما در کنار پیروان سایر ادیان زندگی مسالمت آمیزی داریم و آنها نیز خود را ایرانی می‌دانند و هیچ مشکلی با این شهروندان نداریم و فقط روی صحبت ما با اعضای فرقه به ادعای این نماینده مجلس “جاسوسی بهاییت” است که از عوامل “موساد” و “سی.آی.ای” به شمار می‌روند.

نماینده خمینی‌شهر در خاتمه نتیجه این نوع نگاه حکومتی و سرکوب بر شهروندان بهائی را اینگونه اعلام کرد: “نتیجه تذکر درباره گزینه “سایر” در بخش انتخاب ادیان برای صدور کارت ملی هوشمند، این بود که اکنون این گزینه سفید شده و به جز پیروان سایر ادیان به رسمیت شناخته شده در قانون اساسی امکان انتخاب سایر موارد وجود ندارد.

لازم به ذکر است در حالی “محمدجواد ابطحی”ادعا می کند که پیروان ادیانی مه در ایران و در قانون اساسی به رسمیت شناخته شدند حکومت جمهوری اسلامی با آنها مشکلی ندارد که تعداد بسیاری از دگراندیشان مذهبی و نوکیشان مسیحی با احکام حبس طویل المدت روانه زندان شده و یا در حال تحمل دوران تبعید خود می باشند.

در مصاحبه ای که حقوق بشر در ایران, در تاریخ ۶ دی ماه ۱۳۹۸, با “ابراهیم فیروزی, نوکیش مسیحی داشت این نوکیش مسیحی به بیان سرکوبها و نوع رفتاری که از طرف حکومت جمهوری اسلامی بر دگراندیشان مذهبی و پیروان سایر ادیان می گذرد به تفسیر توضیح داد.

حتی در ایران و با وجود حکومت جمهوری اسلامی پیروان ادیانی که در قانون اساسی و توسط حکومت جمهوری اسلامی در ظاهر و به ادعای “محمد جواد ابطحی” به رسمیت شناخته شدند هم در تمام زمینه ها چه در بحث استخدام در ادارات یا برخورداری از حقوق شهروندی برابر با سایر شهروندان مسلمان شیعه ۱۲ امامی با موارد گسترده ای از نقض حقوق بشر مواجه هستند.

شهروندان مسیحی ارمنی و آشوری از جمله افرادی هستند که به ادعای مسئولان جمهوری اسلامی در قانون اساسی به رسمیت شناخته شدند اما به موارد گسترده از نقض حقوق بشر مواجه هستند که یکی از این موارد تخریب قبرستانها و اماکن مذهبی آنها در شهرهای ایران است که توجه به نگاه حکومت جمهوری اسلامی به این دسته از شهروندان کاملا می توان دریافت که این گونه موارد با اهداف خاص و از سوی افرادی که پشت گرمی ارگانهای امنیتی و حکومتی را در کنار خود دارند نشات می‌گیرد.

سرکوب مسیحیان در ایران در حالی رو به گسترش است که در مجامع بین المللی و از سوی محمد جواد ظریف و مسئولان ستاد حقوق بشر قوه قضائیه به دفعات اعمال رفتارهای قهرآمیز و برخوردهای فراقانونی با نوکیشان مسیحی و دگراندیشان مذهبی نیز انکار شده است.

از زمان پیروزی انقلاب در بهمن ۱۳۵۷ تاکنون، دستکم ۶ رهبر کلیسا در ایران کشته شده و صدها مسیحی نیز تحت بازجوئی قرار گرفته و زندانی شده‌اند.

شهروندان بهائی با استناد به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله پیروان ادیان بدون حقوق شهروندی در ایران محسوب می‌شوند. سرکوب این شهروندان در غالب: پلمپ محل کسب, محرومیت از حق تحصیل از مدرسه ابتدائی تا مدارج عالی, تخریب قبرستانها و همچنین دیگر مکانهای مقدس آنها و محرومیتهای گسترده دیگر که این شهروندان با آن دست و پنجه نرم میکند را در بر می‌گیرد.

سرکوب بهائیان ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸ و ۱۹ این سند معتبر بین المللی و همچنین ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی نیز میباشد که در این دو ماده به صراحت بر حق افراد بر انجام مناسک مذهبی و همچنین تبلیغات و انجام آموزشهای مذهبی برای افراد چه بصورت جمعی و چه بصورت خصوصی تاکید شده است.