عطاالله ظفر، شهروند بهایی از زندان اوین آزاد شد

خبرگزاری هرانا – عطاالله ظفر، شهروند بهایی طی روزهای گذشته با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد. روز جمعه ۵ مهرماه ماموران وزارت اطلاعات طی یک اقدام هماهنگ به منازل تعدادی از شهروندان بهایی در شهرهای تهران و کرج مراجعه کرده و ضمن بازرسی محل و ضبط وسایل، تعدادی از این شهروندان از جمله عطاالله ظفر و عباس طائف را بازداشت کرده بودند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، عطاالله ظفر، شهروند بهایی طی روزهای گذشته با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

یک منبع مطلع در این خصوص به گزارشگر هرانا گفت: “با توجه به سابقه بیماری آقای ظفر، نگرانی‌های جدی در خصوص سلامتی وی در زمان بازداشت وجود داشت که خانواده ایشان با پیگیری و تامین مبلغ وثیقه در نهایت موفق شدند موافقت دادگاه را برای آزادی موقت ایشان کسب کنند تا اینکه خبر رسید ایشان به آغوش خانواده برگشته‌اند”.
هرانا پیشتر در چند گزارش از تفتیش منزل “بهروز اسدالله زاده، عطاالله ظفر، عباس طائف و احسان‌الله اعیادی” توسط مامورین اداره اطلاعات و همچنین تلاش برای تفتیش منزل و بازداشت احتمالی “ولی الله قدمیان” پدر نگین قدمیان، زندانی بند زنان زندان اوین خبر داده بود. از میان این شهروندان “عطاالله ظفر و عباس طائف” پس از تفتیش منزل توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بودند.

در تمامی موارد مامورین ضمن تفتیش منزل تعداد بسیاری از لوازم، اسناد و مدارک شخصی و همچنین کتب، مدارک و تصاویر مربوط به آیین بهایی را نیز ضبط کرده و با خود برده اند. مامورین همچنین محل کار آقای طائف را نیز بازرسی کرده و پس از ضبط برخی اسناد و مدارک محل را پلمب کرده بودند.

گفته می شود برخی از این شهروندان در ارتباط با دفن اموات بهاییان تهران در آرامستان بهاییان موسوم به “گلستان جاوید” فعالیت می کرده اند با این حال از دلایل بازداشت و تفتیش منازل این افراد اطلاع دقیقی در دست نیست.
سیمین فهندژ، سخنگوی دفتر جامعه جهانی بهایی در ژنو پیشتر ضمن تائید خبر بازداشت این شهروندان بهایی، در خصوص افزایش فشار بر پیروان این آیین در گفتگو با گزارشگر هرانا گفته بود: “طی چند ماه اخیر فشارهای امنیتی بر شهروندان بهایی افزایش پیدا کرده است. این فشارها شامل بازداشت، تفتیش منازل، صدور احکام حبس و همینطور فشارهای اجتماعی و اقتصادی بوده است. این اقدامات به بهانه های امنیتی توسط مامورین صورت می‌گیرد با این حال ضبط کتب بهایی و آثار مربوط به آیین بهایی و همچنین شیوه بازجویی از شهروندان بهایی نشان دهنده این موضوع است که این برخوردها صرفا به دلیل اعتقاد این اشخاص به آیین بهایی است و بهانه های امنیتی صرفا راهی برای ورود به منازل و موجه جلوه دادن این برخوردهاست”.

شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.