محرومیت از تحصیل ۳ شهروند بهائی به بهانه نقص در پرونده

حقوق بشر در ایران – در ادامه روند رو به افزایش محرومیت از حق تحصیل و ممانعت از ورود شهروندان بهائی به دانشگاه “مهسا فروهری” و “آریا احسانی”, شهروندان بهائی ساکن کرج, “ترنم کمالی” شهروند بهائی ساکن شیراز و “نگین فروغی” شهروند بهائی ساکن شهرکرد به دلیل اعتقاد به دیانت بهائی به بهانه نقص در پرونده از تحصیل در دانشگاه محروم شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران, امروز سه شنبه ۲۶ شهریور ماه ۱۳۹۸, “مهسا فروهری”, شهروند بهائی ساکن کرج, در گروه رشته زبانهای خارجی, “آریا احسانی” شهروندان بهائی ساکن کرج, “ترنم کمالی” شهروند بهائی ساکن شیراز و “نگین فروغی” شهروند بهائی ساکن شهرکرد, به دلیل اعتقاد به دیانت بهائی, با ایراد نقص در پرونده پیگیریهای این افراد متوجه شدند که از تحصیل محروم شدند. در بین این شهروندان بهائی محروم از تحصیل مهسا فروهری از جمله کسانی است که برای دهمین سال پیا پی پس از قبولی در کنکور با بهانه نقص در پرونده از ادامه تحصیل و ورود به دانشگاه منع می شود.

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت؛ “مهسا فروهری”, شهروند بهائی ساکن کرج که پس از شرکت در آزمون سراسری سال ۱۳۹۸ جهت ورود به دانشگاه شرکت کرده بود پس از اعلام نتایج و علیرغم کسب رتبه ۳ هزار از تحصیل در دانشگاه محروم شد. همچنین “آریا احسانی” شهروند بهائی ساکن کرج, “ترنم کمالی” شهروند بهائی ساکن شیراز و “نگین فروغی “شهروند بهائی ساکن شهرکرد به دلیل اعتقاد به دیانت بهائی از تحصیل محروم شدند.

این منبع مطلع همچنین گفت؛ زمانی که برخی از این شهروندان بهائی, جهت پیگیری این موضوع به سازمان سنجش مراجعه کردند در ورودی گوشی های موبایل این شهروندان توسط انتظامات سازمان سنجش ضبط شد و پس از ورود به ساختمان یک فرم به این شهرون ان بهائی داده شد که در آن فرم از آنها خواسته شد کلیه مشخصات فردی و همچنین مشخصات ۱۰ مورد از اقوام سببی و نسبی خود را قید کنند و زمانی که با اعتراض این شهروندان بهائی مواجه شدند که چرا باید ما مورد تفتیش عقیده قرار بگیریم به آنها گفته شد این فرمی هست که داده شده و شما باید آن را پر کنید.

این منبع مطلع در ادامه گفت؛ در فرم دیگری که به این شهروندان بهائی داده شد از آنها خواسته شده بود که ذکر کنند که این افراد طابع جمهوری اسلامی هستند یا تابع بیت العدل؟ وقتی برای تفتیش عقیده این شهروندان بهائی اعتراض کردند چندین نفر از کارمندان بخشی از سازمان سنجش به یکی از این شهروندان بهائی گفته بود که شما هدفتان درس خواندن نیست. در ادامه گزینه های مندرج در فرم ضمن توهین به باروهای مذهبی شهروندان بهائی با ذکر نامهائی بدور از احترام به عقاید این افراد مورد خطاب قرار گرفتند.

لازم به ذکر از میان این شهروندان بهائی, مهسا فروهری, که در کنکور سالجاری نیز در رشته زبانهای خارجی با رتبه ۳ هزار قبول شد و به دلیل اعتقاد به دیانت بهائی برای دهمین سال پیا پی از ورود به دانشگاه و ادامه تحصیل محروم شده است.

همزمان با محرومیت از ادامه تحصیل “آیلار روشن نهاد”, “وفا نوبخت” و “درسا مصطفوی” از ادامه تحصیل در دانشگاه, حقوق بشر در ایران روز گذشته با انتشار گزارشی, محرومیت از تحصیل “نوریه فردوسیان”, دیگر شهروند بهائی ساکن اصفهان را اطلاع رسانی کرده بود.

حقوق بشر در ایران در تاریخ ۲۴ شهریور ماه ۱۳۹۸, محرومیت از تحصیل “آیلار روشن نهاد” شهروند بهائی ساکن اصفهان, “وفا نوبخت” شهروند بهائی ساکن ساری و “درسا مصطفوی” شهروند بهائی ساکن تهران به دلیل آنچه که اعتقاد آنها به دیانت بهائی میباشد از ورود به دانشگاه و ادامه تحصیل این افراد را اطلاع رسانی کرده بود.

بیان نقص در پرونده برای صفحه اعلام وضعیت دانش آموزان بهائی در دانشگاهها و مراکز تحصیلی در ایران از طرف سازمان سنجش و یا حتی وزارت آموزش و پروش به منزله محرومیت آنها از ادامه تحصیل در هر مقطع تحصیلی که در آن تحصیل می کنند می باشد.

محرومیت از تحصیل شهروندان بهائی در حالی همچنان ادامه دارد که اخیرا, وزیر آموزش و پرورش از ممنوعیت از تحصیل دانش آموزانی خبر داد که از پیرو ادیان دیگری بجز ادیان رسمی کشور هستند. این اظهار نظر وزیر آموزش و پرورش واکنش جامعه جهانی بهائی، بسیاری از شهروندان، دانش آموزان بهائی و محمود صادقی، نماینده مجلس را به همراه داشت.

شهروندان بهائی با استناد به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله پیروان ادیان بدون حقوق شهروندی در ایران محسوب میشوند. سرکوب این شهروندان در غالب: پلمپ محل کسب, محرومیت از حق تحصیل از مدرسه ابتدائی تا مدارج عالی, تخریب قبرستانها و همچنین دیگر مکانهای مقدس آنها و محرومیتهای گسترده دیگر که این شهروندان با آن دست و پنجه نرم میکند را در بر میگیرد.

سرکوب بهائیان ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸ و ۱۹ این سند معتبر بین المللی و همچنین ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی نیز میباشد که در این ۲ ماده به صراحت بر حق افراد بر انجام مناسک مذهبی و همچنین تبلیغات و انجام آموزشهای مذهبی برای افراد چه بصورت جمعی و چه بصورت خصوصی تاکید شده است.