امروز سه شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۷, ذبیح الله رئوفی، شهروند بهائی محبوس در زندان مرکزی سنندج در راستای عفو ۲۲ بهمن از زندان آزاد شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز سه شنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۷, ذبیح الله رئوفی شهروند بهائی محبوس در زندان مرکزی سنندج آزاد شده است. آزادی زود هنگام زندانیان که از آن با عنوان عفو ۲۲ بهمن یاد میشود مشمول پرونده زندانیان سیاسی میشود که کمتر از یک سال از حبس آنها باقی مانده باشد. ذبیح الله رئوفی در تاریخ ۱۷ شهریور ماه ۱۳۹۴ توسط نیروهای امنیتی در منزل خود بازداشت و ۶ روز بعد با قرار وثیقه ۳۰ میلیون تومانی و بطور موقت آزاد شده بود. این شهروند بهائی علیرغم کهولت سن و عدم توجه قاضی پرونده به آن در مردادماه سال جاری توسط شعبه ۴ دادگاه تجدیدنظر سنندج به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به تحمل یک سال حبس تعزیری و یک سال تبعید به شهرستان میناب استان هرمزگان محکوم شده بود. با توجه به اجرایی شدن دوران محکومیت این شهروند بهائی, وی در تاریخ ۹ آبانماه ۹۷، جهت تحمل دوران محکومیت یک ساله خود راهی زندان سنندج شده بود. همچنین پروانه رحمانی، همسر ذبیح الله رئوفی نیز پیشتر از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس محکوم شده بود که در تاریخ ۱۲ شهریور ماه سالجاری در دادگاه تجدید نظر از این اتهام تبرئه و پس از حدود ده روز قرار منع تعقیب صادر شد.
شهروندان بهائی با استناد به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی از جمله پیروان ادیان بدون حقوق شهروندی در ایران محسوب میشوند. سرکوب این شهروندان در غالب: پلمپ محل کسب, محرومیت از حق تحصیل از مدرسه ابتدائی تا مدارج عالی, تخریب قبرستانها و همچنین دیگر مکانهای مقدس آنها و محرومیتهای گسترده دیگر که این شهروندان با آن دست و پنجه نرم میکند را در بر میگیرد.
سرکوب بهائیان ایران ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸ و ۱۹ این سند معتبر بین المللی و همچنین ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی نیز میباشد.
همچنین همزمان با چهلمین سالگرد انقلاب ۵۷ مسئولان قضائی جمهوری اسلامی که در این روزها منافع و پایه های حکومت خود را در معرض خطر می بینند و از سوی دیگر در تلاش برای حفظ قدرت خود هستند با اعطای اینگونه ازادای ها میخواهند برای خود موقعیت و فضائی را باز کنند.
صادق لاریجانی, رئیس وقت قوه قضائیه در تاریخ ۱۵ بهمن ۱۳۹۷ در نشستی که با مسئولان قضائی داشت ضمن اعلام خبر اعطای ازادی به ۵۰ هزار نفر از زندانیان گفت در حال حاضر در ایران زندانی سیاسی وجود ندارد و هیچ فردی به دلیل انتقاد مورد بازداشت و محاکمه قرار نمیگیرد که جمله مقام عالی رتبه قضائی جمهوری اسلامی در نوع خود جای تعجب و تفکر دارد که اگر در ایران در حال حاضر زندانی سیاسی وجود ندارد و یا هیچ فردی بدلیل انتقاد مورد محاکمه و بازداشت قرار نمیگیرد پس شهروندانی مثل: آرش صادقی, گلرخ ایرائی, ارژنگ داوودی, سهیل عربی, آتنا دائمی و بسیاری دیگر از زندانیان محبوس دیگر نشان از چیست؟