پرونده مصطفی دانشجو، وکیل دادگستری و از فعالان حقوق دراویش گنابادی که در زندان اوین تحمل حبس میکند برای رسیدگی در مرحله تجدیدنظر به شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران ارجاع شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، به نقل از ایرنا، امروز یکشنبه ۱۲ اسفندماه ۱۳۹۷، علی شریفزاده، وکیل مصطفی دانشجو گفت: قاضی مقیسه رئیس شعبه ۲۸ با عناوین اتهامی اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی، موکلم را جمعاً به هشت سال حبس محکوم کرده بود که با اعتراض او، پرونده برای رسیدگی در شعبه تجدیدنظر به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران ارجاع شد. لازم به ذکر است علیرغم وخامت اوضاع جسمانی همچنان از دسترسی آقای دانشجو به خدمات پزشکی ممانعت بعمل آمده است. وکیل مدافع دانشجو گفت: به رغم مراجعات مکرر به شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر و با توجه به وخامت حال جسمانی موکلم و بیماری حاد تنفسی و مشکلات گوارشی و حرکتی تقاضای تبدیل قرار بازداشت موقت به قرار مناسب ارائه شده است تا بتوان با آزادی موقت وی امور درمانی به نحو عالی پیگیری شود که متاسفانه هنوز مورد پذیرش واقع نشده است. وی تصریح کرد: تضمین سلامت موکلم در اولویت کاری بنده و همکارانم است که امیدوارم با آزادی وی روند درمانی پیگیری شود.
این وکیل دادگستری تصریح کرد: مصطفی دانشجو در مراحل مختلف دادرسی، صراحتا اعلام کرده که فعالیتها و نوشتههایش با انگیزه شفاف سازی و تنویر افکار عمومی و اصلاح امور کشور و تلاش برای تغییر و تصحیح نگاه امنیتی به جامعه دراویش گنابادی و دفاع از پیروان این طریقت عرفانی در برابر نقض حقوق شهروندی آنها انجام گرفته است.
شریف زاده گفت: موکلم در همه فعالیتهایش، مصر بر رعایت قانون و اصول حقوقی بوده است و کوشیده روایتی صحیح و دست نخورده از پیروان این طریقت ارائه کند.
وی افزود: به حکم صادره که از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب برای مصطفی دانشجو صادر شده است مورد اعتراض قرار گرفته که امیدواریم با امعان نظر و درایت مقامات و مراجع ذیصلاح و با عنایت به انگیزه شرافتمندانه و وضع خاص جسمانی موکلم موجبات برائت و آزادی وی فراهم شود.
مصطفی دانشجو وکیل دادگستری و از دراویش گنابادی در شامگاه ۱۶ تیرماه سالجاری در خانه مادری خود و با هجوم نیروهای امنیتی بازداشت و پس از انتقال به زندان اوین علی رغم ابتلا به بیماریهای گوناگون در بند ۲۰۹ این زندان که متعلق به وزارت اطلاعات است بمدت ۴۵ روز در سلول انفرادی نگهداری شد و سپس به قرنطینه این زندان منتقل و از آنجا به بند ۴ که مخصوص نگهداری مجرمان مالی و اقتصادی است منتقل شده است.
مصطفی دانشجو در تاریخ ۲۵ آذرماه سال جاری به اتهامات «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور، تشویش اذهان عمومی و فعالیت تبلیغی علیه نظام» جمعاً به هشت سال حبس محکوم شده است.
این وکیل دادگستری علیرغم ابتلا به بیماریهای گوناگون از دسترسی به خدمات پزشکی محروم مانده است. حقوق بشر در ایران به دفعات و در گزارشات مختلفی از محرومیت این وکیل دادگستری از دسترسی به خدمات پزشکی اطلاع رسانی کرده است.
مصطفی دانشجو در اردیبهشت ماه سال۱۳۹۰ با حکم هفت ماه حبس تعزیری راهی زندان ساری شد که در مدت تحمل این حکم با تشکیل پرونده جدیدی به زندان اوین منتقل و به سه سال و شش ماه حبس دیگر محکوم شد.
این وکیل و فعال حقوق دراویش گنابادی که بیش از ۴ سال در زندانهای اوین و ساری محبوس بود، در روزدوشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ با پایان یافتن مدت محکومیتش از زندان اوین آزاد شد.
لازم به توضیح است، حراست کل دانشگاه آزاد در اردیبهشت ماه سال گذشته طی نامهای از ادامهی تحصیلات مصطفی دانشجو، در رشته حقوق جزا و جرمشناسی جلو گیری کرده و همچنین پروانه وکالت این وکیل دادگستری نیز در جریان دفاع از حقوق دراویش طریقت نعمتاللهی گنابادی با گزارش نهادهاى امنیتی لغو شده است.