آزادی علی احمدی, شهروند بهائی با قرار وثیقه

علی احمدی، شهروند بهائی ساکن قائم‌شهر که در تاریخ ۲۹ آبان ماه سالجاری توسط ماموران امنیتی این شهر بازداشت شده بود با سپردن وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا زمان با قرار وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی پس از گذشت ۴۳ روز بازداشت و بازجویی آزاد شد.

به گزارش هرانا، روز جاری چهارشنبه ۱۲ دی‌ماه، علی احمدی، شهروند بهایی ساکن قائم‌شهر که صبح روز سه‌شنبه ۲۹ آبان، از سوی نیروهای امنیتی بازداشت‌شده‌بود، با سپردن وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادسری آزاد شد. پیش تر هرانا طی گزارشی وضعیت علی احمدی، در طول مدت بازداشت را نامناسب گزارش‌ کرده بود و همچنین روز دوشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۷، اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام علی احمدی برگزار شده‌بود. مأموران امنیتی روز سه شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۷ با ورود و بازرسی منزل علی احمدی که گفته می‌شود با توهین و فحاشی همراه بوده است، برخی از لوازم شخصی از قبیل موبایل، کیس کامپیوتر، کتاب وی را ضبط و این شهروند ساکن قائم‌شهر را نیز بازداشت کردند. پیشتر یک منبع نزدیک به این شهروند بهائی به گزارشگر هرانا گفته بود: “روز سه‌شنبه، ۷ تن از نیروهای امنیتی، آقای احمدی را بازداشت و به سلول‌های انفرادی بازداشتگاه کچویی ساری منتقل کرده‌اند. آقای احمدی طی ده سال گذشته دستکم ۵ بار توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است. این بار اتهام عنوان شده در زمان بازداشت وی «تبلیغ علیه نظام» عنوان شده است”.محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در حالی مدعی شد کسی برای مذهب بهاییت و یا اعتقاد نداشتن به خدا به زندان نمی‌رود که در حال حاضر بهاییان، نوکیشان مسیحی و کسانی که به دلیل اعتقاد شخصی مطلبی را بر خلاف اعتقادات اسلامی در فضای اجتماعی نوشته‌اند بازداشت و به حکم‌های سنگین محکوم شده‌اند. علاوه بر اینکه بسیاری از بهاییان فقط به دلیل مذهب‌شان شغل خود را از دست داده‌‌اند، محروم از تحصیل شده‌اند، اموالشان مصادره شده و یا حتی کشته شدند. ادعاهای آقای ظریف خلاف آنچه در چهل سال اخیر صورت گرفته را نشان می‌دهد.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.