بازداشت دو نوکیش مسیحی ساکن اهواز توسط نیروهای امنیتی

دو نوکیش مسیحی ساکن اهواز بنامهای فرزاد بهزادی‎زاده وعبداله یوسفی شیخ رباط توسط نیرهای امنیتی این شهر بازداشت و به بازداشتگاه نیروهای امنیتی منتقل گردیدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران، در ادامه سرکوب فزآینده دگراندیشان مذهبی در ایران و با توجه به نزدیک شدن به سال نومیلادی و مراسم کریسمس که توسط شهروندان مسیحی برگزار میگردد, دو نوکیش مسیحی ساکن اهواز بنامهای فرزاد بهزادی زاده و یوسف شیخ رباط توسط نیرهای امینتی این شهر بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات اهواز منتقل گردیدند. همچنین خانواده های این دو شهروند جهت پیگیری از وضعیت فرزندانشان به ستاد خبری اطلاعات مراجعه کردند، که با برخورد بد و توهین آمیز افراد مستقر در اداره فوق مواجه گردیدند. فقط به آنها گفته شده اتهام این افراد «سیاسی» است و باید منتظر باشید تا زمان دادگاه آن‌ها شما را از وضعیتشان مطلع کنیم. بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران, “فرزاد بهزادی‌زاده” در محل کار خود که در مرکز پشتیبانی بانک تجارت بوده توسط نیورهای امنیتی بازداشت گردیده است. ماموران پس از بازداشت این نوکیش مسیحی وی را به منزلش منتقل نموده و همه منزل این شهروند مسیحی را مورد تفتیش قرار داده و اقدام به ضبط برخی و سائل شخصی این نوکیش مسیحی نمودند. دیگر نوکیش مسیحی “عبداله یوسفی شیخ رباط” نیز در همان روز (یکشنبه یازدهم آذرماه ۱۳۹۷)، بازداشت می‎شود و پس از تفتیش منزل این نوکیش مسیحی تعدادی کتاب و سی‌دی ضبط میگردد و این نوکیش مسیحی به بازداشتگاه نهادهای امنیتی منتقل میگردد.

لازم به ذکر است با توجه به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال ۲۰۱۸ که مصادف است با برپائی مراسم کریسمس و ژانویه که همه مسیحیان جهان و طبیعتا مسیحیان ایران اقدام به برگزاری جشن و مراسم کلیسائی میکنند موج گسترده ای از سرکوب و بازداشت این دسته از شهروندان, علی الخصوص مسیحیان نوکیش که حکومت جمهوری اسلامی نگاهی امنیتی به آنها و عقاید مذهبی آنها دارد شکل گرفته است. حقوق بشر در ایران در گزارشی به تاریخ ۲۵ آذر ماه خبر از بازداشت دو نوکیش مسیحی دیگر بنامهای شیما و شکوفه زنگنه که دوهفته قبل توسط نیروهای امنیتی در اهواز را اطلاع رسانی کرده بود.

گفتنی است هر دو نوکیش مسیحی در زندان شهرستان ملاثانی استان خوزستان در بازداشت بسر می برند.

نوع نگاه حکومت جمهوری اسلامی با دگراندیشان مذهبی و نوکیشان مسیحی همواره زاویه ای امنیتی و بدون مماشات بوده است. این سرکوبها و برخوردهای امنیتی به حدی است که رسانه های وابسته حکومتی در ایران با استفاده از کلمات و ادبیات غیر واقع مسحیان ایران و نوکیشان مسیحی را با القاب و اتهامات جاسوسی و ارتباط با دوول متخاصم و یا آن افراد را توهین کننده به مقدسات اسلام و وابستگان اسلامی میدانند.

سرکوب دگراندیشان مذهبی در ایران در حالی رخ میدهد که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

حاکمیت جمهوری اسلامی با استاده از ابزار سفسطه و تفسیر به رای همیشه و در همه جا تلاش بر گرفتن امتیاز به نفع خود نموده است و این تلاشها به شکلی است که با وانمود کردن طیفی از حکومت در قالب اصلاح طلبان سعی میکنند خود را همسو با شهروندان و عقاید و تفکرات آنها نشان دهند ولی در اصل قضیه در بر همان پاشنه اول می چرخد. بعنوان مثال حسن روحانی در شعارهای انتخاباتی خود، پیش از روی کار آمدن و پس از تشکیل دولت بارها بر رعایت حقوق شهروندی تاکید داشته و در همین راستا منشوری نیز تحت عنوان “منشور حقوق شهروندی” منتشر کرده است، اما با این حال این شعارها تاکنون تنها در حد شعار مانده است و سرکوب و گسترش نقض حقوق شهروندی در ایران سیر صعودی به خود گرفته است.

در ماده‌ی ۹۹ این منشور نیز آمده است: “شهروندان حق دارند از امکانات لازم برای مشارکت در حیات فرهنگی خود و همراهی با دیگر شهروندان ازجمله در تأسیس تشکل‌ها، انجمن‌ها، برپایی آیین‌های دینی و قومی و آداب و رسوم فرهنگی با رعایت قوانین برخوردار باشند.