بازداشت دو تن از نوکیشان مسیحی ساکن اهواز توسط نیروهای امینتی

دو تن از شهروندان نوکیش مسیحی ساکن اهواز بنامهای شیما و شکوفه زنگنه در حدود دو هفته پیش توسط ماموران اداره اطلاعات در شهر اهواز بازداشت شدند.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران ، دو تن از نوکیشان مسیحی ساکن اهواز بنامهای شیما و شکوفه زنگنه توسط اداره اطلاعات این شهر و انئتقال آنها به به دادسرا, توسط قاضی شعبه ۱۲ دادگاه انقلاب اهواز برای آزادی موقت این دو شهروند دگراندیش مذهبی قرار وثیقه به مبلغ یک میلیارد تومان صادر کرده است. بنقل از یک منبع نردیک به خانواده این شهروندان در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران, با توجه به سنگین بودن مبلغ قرار وثیقه و از سوی دیگر با توجه به شرایط اقتصادی خانواده این شهروندان تامین این میزان وثیقه بسیار مشکل میباشد. این منبع مطلع در ادامه گفت, آنها چندین مرحله به دادگاه شعبه ۱۲ دادگاه انقلاب اهواز که مراجعه نمودند و هر بار ادعا شده قاضی در محل کارش نیست. «شیما» و «شکوفه زنگنه» دو نوکیش مسیحی که حدود دو هفته پیش در اهواز بازداشت شدند در زندان توسط بازجوها مورد ضرب و شتم و شکنجه قرار گرفتند.این دو خواهر روز یکشنبه یازدهم آذرماه ۱۳۹۷ برابر با (دوم دسامبر ۲۰۱۸) حوالی ساعت ۱۲ ظهر به طور همزمان از سوی نیروهای اداره اطلاعات اهواز در منزل شخصی خود بازداشت شدند. این منبع مطلع همچنین گفت, ماموران لباس شخصی که تعداد آنان حدود ۱۳ نفر ذکر شده پس از هجوم به منازل این افراد آنجا را مورد تفتیش و بازرسی قرار دادند و تعدادی کتاب، چند مموری و جزوه‌های آنها را جمع آوری و ضبط کرده و سپس “شیما و شکوفه” را به مکانی نامعلوم منتقل می‎کنند. این منبع مطلع در ادامه افزود, ماموران امنیتی به منزل پدری «شیما و شکوفه» نیز رفته و آنجا را نیز مورد بازرسی قرار دادند.

لازم به ذکر است تا لحظه تنظیم این خبر, پیگیری‎های خانواده این دو نوکیش مسیحی برای پیدا کردن محل بازداشت و وضعیت آنان بی‎نتیجه بود و حتی ستاد خبری وزارت اطلاعات نیز از وضعیت آنها اظهار بی‎اطلاعی کرد. بعد از چند روز «شیما» ضمن تماس تلفنی کوتاه با خانواده خود از وضعیت و محل نگهداری خود و خواهرش خبر داد و مشخص شد در ستاد خبری «امانیه» اهواز بازداشت هستند.

سرانجام پس از ۱۵ روز پرونده «شیما و شکوفه زنگنه» به شعبه ۱۲ دادگاه انقلاب اهواز ارسال شد و روز چهارشنبه، ۲۱ آذر (۱۲ دسامبر) هر دو به زندان «سپیدار» اهواز منتقل شدند.

قاضی جوان پرونده طی حکمی برای آزادی موقت این دو خواهر برای هر نفر ۵۰۰ میلیون تومان که در مجموع یک میلیارد تومان وثیقه صادر کرده است.

در شرایط سخت اقتصادی فعلی با وجود تامین این میزان وثیقه از سوی خانواده بازداشت شدگان، هر بار که خانواده زنگنه برای پیگیری پرونده مراجعه کردند ادعا شد قاضی در محل کارش نیست. مشخص نیست علت این رفتار ارتباطی با ضرب و شتم این دو دارد یا خیر! احتمال می رود علت اهمال‌کاری قاضی زمان خریدن برای برطرف شدن آثار و ضرب و جرح در زمان بازجویی از بدن شیما و شکوفه باشد.

طی این مدت متاسفانه طبق تماسی که از سوی زندان سپیدار با خانواده گرفته شد آنها متوجه شدند که در زمان بازجویی شیما و شکوفه مورد ضرب و شتم قرار گرفتند. به علاوه در آخرین تماسی که این دو ایماندار با منزلشان داشتند اعلام کردند که بازجو آن‎ها را مورد ضرب و شتم قرار داده است.

لازم به ذکر است, فشار بر مسیحیان و نوکیشان مسیحی در هفته‎های اخیر بسیار زیاد شده است و گزارش‎های متعددی از منابع مختلف در مورد بازداشت گسترده مسیحیان در ایران حکایت دارد که آمار و ارقام مختلفی را اعلام می‎کنند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در اواخر آبان‌ماه سال جاری در قطعنامه‎ای به افزایش شمار اعدام‌ها و اعدام مجرمان زیر ۱۸ سال، نقض حق آزادی بیان و نقض حقوق اقلیت‌های قومی و مذهبی، سرکوب معترضان و روزنامه‎نگاران، شکنجه و بدرفتاری در زندان‌ها، بازداشت و محکومیت دوتابعیتی‌ها و زیر پا گذاشتن حقوق زنان در ایران اشاره کرده و نوشته وضعیت حقوق بشر در ایران وخیم‌تر شده است. این در حالیست که حسن روحانی ادعا کرده بود قصد دارد وضعیت اقلیت‌های دینی و قومی در ایران را بهبود بخشد.

لازم به اشاره است علیرغم اینکه طبق قانون مسیحیان به‌عنوان یک اقلیت دینی به رسمیت شناخته می‌شوند، با این حال دستگاه‌های امنیتی مسئله‌ی گرویدن مسلمانان به مسیحیت را با حساسیت خاصی دنبال می‌کنند و برخورد قهرآمیزی با فعالان این عرصه دارند.

همچنین حسن روحانی در شعارهای خود، پیش از روی کار آمدن دولت و پس از تشکیل دولت بارها بر رعایت حقوق شهروندی تاکید داشته و در همین راستا منشوری نیز تحت عنوان “منشور حقوق شهروندی” منتشر کرده است، اما با این حال این شعارها تاکنون تنها در حد شعار مانده است!

در ماده‌ی ۹۹ این منشور نیز آمده است: “شهروندان حق دارند از امکانات لازم برای مشارکت در حیات فرهنگی خود و همراهی با دیگر شهروندان ازجمله در تأسیس تشکل‌ها، انجمن‌ها، برپایی آیین‌های دینی و قومی و آداب و رسوم فرهنگی با رعایت قوانین برخوردار باشند.