روز گذشته ، شبنم عیسیخانی شهروند بهایی ساکن تبریز پس از حضور در اداره اطلاعات این شهر بازداشت شد. منزل این شهروند بهایی روز دوشنبه ۲۸ آبان ماه سالجاری توسط نیروهای امنیتی این شهر تفتیش شده بود.
به گزارش هرانا، امروز سه شنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۷، شبنم عیسیخانی شهروند بهایی ساکن تبریز بازداشت شد. روز دوشنبه, ۲۸ آبان ماه سالجاری, نیروهای امنیتی شهر تبریز با حضور در منزل شبنم عیسیخانی ضمن تفتیش منزل، وی را به اداره اطلاعات تبریز احضار کردند. خانم عیسی خانی روز گذشته ، پس از حضور در اداره اطلاعات تبریز بازداشت شد. از دلایل بازداشت و محل نگهداری این شهروند تا لحظه تنظیم این گزارش اطلاع دقیقی در دست نیست. گفتنی است که شبنم عیسیخانی شهروند بهایی ساکن تبریز پیشتر نیز در تاریخ ۲۷ تیرماه سال ۹۳ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۶ مردادماه همان سال با تودیع قرار وثیقه آزاد شده بود. طی روزهای ۲۶ و ۲۷ آبانماه ۵ شهروند بهائی در شهر تبریز به نامهای “فرزاد بهادری”، “کامبیز میثاقی”، “شهریار خداپناه”، “خیرالله بخشی” و “مونیکا علیزاده” توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران در طی عمر حکومت ایران بارها به بهایی ستیزی توسط حکومت ایران اعتراض کردهاند و آن را مصداق بارزی از بیتوجهی دولت ایران به معاهدات حقوق بشری دانستهاند.
محروم شدن دست کم ۵۸ تن از دانشجویان بهایی طی کنکور سراسری سال جاری از ادامه تحصیل، اخراج حداقل ۱۱ دانشجوی بهایی در مقاطع مختلف از دانشگاهها، ممانعت از فعالیت اقتصادی و اخراج دستکم ۶ تن از شهروندان بهایی از محل کار شخصی یا شرکتهای خصوصی، احضار و بازداشت ۷۲ تن از شهروندان بهایی توسط نیروهای امنیتی، محکومیت ۲۴ شهروند بهایی به تحمل ۴۶ سال حبس و ۹ سال تبعید، ارائه گسترده محصولات اصطلاحاً فرهنگی و رسانهای در راستای بهاییستیزی، پلمب شدن و تداوم پلمب محل کسب بسیاری از شهروندان بهایی، تخریب قبور و ممانعت از دفن شهروندان بهائی در آرامستانهای بهاییان در شهرهای مختلف تنها قسمتی از افزایش فشار بر شهروندان این جامعه از ابتدای سال جاری تاکنون بوده است.
شهروندان بهائی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
گفتنی است بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتیگری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمیشناسد، به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهاییان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.