چهار شهروند بهائی ساکن کرج به نامهای “جمیله پاکرو”، “پیمان معنوی”، “پیام شبانی” و “کیانوش سلمانزاده” که پیشتر در تاریخ ۲۵ شهریورماه و ۴ مهرماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند عصر روز دوشنبه ۷ مهر ماه با قرار وثیقه و تا پایان زمان دادرسی از زندان اوین آزاد شدند.
به گزارش هرانا، بعدازظهر روز دوشنبه ۷ آبانماه ۱۳۹۷، “جمیله پاکرو (محمدحسین)”، “پیمان معنوی”، “پیام شبانی” و “کیانوش سلمانزاده” شهروندان بهایی ساکن کرج هر کدام با قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شدند. لازم به ذکر است , حقوق بشر در ایران ساعتی پیش نیز در گزارشی از آزادی یکی دیگر از شهروندان بهائی ساکن کرج به نام “هومن خوشنام” خبر داده بود. با آزادی این شهروندان بهایی سه شهروند بهائی دیگر به نامهای “پروان معنوی”، “الهام سلمانزاده”و “مریم غفارمنش” که در تاریخ ۲۵ شهریور و ۲۵ مهرماه ۹۷ در شهر کرج بازداشت شدهاند، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین بسر میبرند. پیشتر از این یک منبع مطلع در این خصوص به گزارشگر حقوق بشر در ایران گفته بود: “شهروندان بهائی بازداشت شده در کرج پس از بازداشت به صورت تلفنی از انتقالشان به زندان اوین خبر دادهاند و علیرغم پیگیری خانوادهها کماکان اطلاعی از وضعیت آنها در دست نیست”.
صبح روز سهشنبه ۲۴ مهرماه ۱۳۹۷، دو شهروند بهائی ساکن کرج به نامهای “پروان معنوی” و “الهام سلمانزاده” پس از تفتیش منازل و ضبط لوازم شخصی و کتابها توسط نیروهای امنیتی این شهر بازداشت شدهاند. همچنین طی روزهای سوم و چهارم مهرماه سال جاری دو شهروند بهایی دیگر در این شهر به نامهای هومن خوشنام و پیام شبانی و در تاریخ ۲۵ شهریورماه نیز ۴ شهروند بهایی دیگر در کرج به نامهای “پیمان معنوی“، “مریم غفارمنش”، “جمیله پاکرو (محمدحسین)” و “کیانوش سلمانزاده” بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند.
طی ماههای گذشته شهروندان بهایی در شهرهای مختلف کشور با افزایش فشار از سوی نهادهای امنیتی-قضایی ایران روبرو شدهاند.
شهروندان بهایی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.