فرزاد دلآرام و همسرش روحیه نریمان توسط نیروهای وزارت اطلاعات در شیراز مجددا بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر منتقل شدند. مامورین هنگام بازداشت پس از تفتیش منزل این زوج بهائی لوازم شخصی آنها از جمله کتابها و کامپیوتر شخصی را نیز ضبط کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز گذشته , دوشنبه ۱۶ مهرماه ۹۷ دو شهروند بهائی ساکن شیراز به نامهای فرزاد دلآرام و همسرش روحیه نریمان توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت شدند. یک منبع مطلع در این خصوص به گزارشگر حقوق بشر در ایران گفت: مامورین صبح روز گذشته به منزل فرزاد دلآرام و همسرش روحیه نریمان رفته و پس از تفتیش منزل و ضبط لوازم شخصی ایشان از جمله کتابها و کامپیوتر شخصی هر دوی آنها را بازداشت کردند”. در تاریخ ۱۷ خردادماه سال جاری شعبه ۱۷ دادگاه تجدید نظر شیراز به ریاست قاضی جمشید کشکولی و قاضی محمدرضا حسین پور، با کاهش حکم دادگاه بدوی، روحیه نریمان را به تحمل دو سال و نیم حبس تعزیری و فرزاد دلآرام را به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم کرده بود.این زوج بهایی پیشتر در سال ۹۵ بازداشت و توسط شعبه یک دادگاه انقلاب شیراز روحیه نریمان به ۶ سال حبس و فرزاد دلآرام به ۱ سال حبس محکوم شده بودند.
فرزاد دلآرام و روحیه نریمان از دادگاه تقاضا کرده بودند که احکام به صورت همزمان اجرا نشود تا یکی از والدین بتوانند از کودکانشان نگهداری کنند اما این درخواست مورد قبول دادگاه قرار نگرفت و در تاریخ ۳۰ تیرماه طی حکمی کتبی از ایشان خواسته شد تا جهت اجرای مجازات، خود را به دایره اجرای احکام دادگاه انقلاب اسلامی شیراز معرفی کنند.
علیرغم اینکه از دلایل بازداشت این زوج بهائی تا این لحظه اطلاع دقیقی در دست نیست با این حال احتمال میرود بازداشت امروز این شهروندان در ارتباط با اجرای حکم پیشین ایشان بوده باشد.
حقوق بشر در ایران روز گذشته ۱۵ مهرماه ۹۷ نیز در گزارشی از بازداشت یکی دیگر از شهروندان بهائی این شهر به نام نیلوفر حکیمی خبر داده بود.
همچنین در شهریور ماه سال جاری نیز حقوق بشر در ایران در دو گزارش از بازداشت پنج شهروند بهایی دیگر در شیراز به نامهای “نوید بازماندگان”، “بهاره قادری (همسر نوید بازماندگان)”، “الهه سمیعزاده”، “احسان محبوب راهوفا” و “نورا پورمرادیان” و » سودابه حقیقت» خبر داده بود.
شهروندان بهایی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.