تضیع حقوق قانونی دراویش گناباد در زندان فشافویه
دراویش گنابادی شیعه دوازده امامی هستند و تمام شعائر شیعیان همچون نماز و روزه را به جا میآورند. خوانش آنها از اسلام شیعی اما با قرائت فقهی، و در حال حاضر حکومتی، از اسلام متفاوت است. در حالی که شیعیان سنتی به تقلید از یک “مرجع” معتقدند و شیعیان حکومتی سخن “ولی فقیه” را حجت میدانند، قداست برای دراویش گنابادی در “دوران غیبت” در وجود “قطب” آنها متجلی میشود؛ مقامی که در حال حاضر از آن نورعلی تابنده است.
دولت جمهوری اسلامی ایران همواره ادعا میکند که کسی را به دلیل باورهایش به زندان نمیاندازد. طبق اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران هم «تفتیش عقاید ممنوع است و هیچکس را نمیتوان به صرف داشتن عقیده ای مورد تعرض و مؤاخذه قرار داد».
اما کارکرد مؤسسات مختلف جمهوری اسلامی برای مقابله با آنچه آن را “فرقههای انحرافی” میخوانند و یا رفتار حکومت با درویشان، بهائیان و یا وابستگان به جریانهایی مانند “عرفان حلقه” و حتی اعمال تبعیض علیه شهروندان اهل سنت در ایران، چیز دیگری را نشان میدهد. دراویش گنابادی طی سالهای پس از انقلاب و بهویژه در دهه اخیر بارها به زندان هم افکنده شده و با اتهامهایی نظیر “تبلیغ علیه نظام”، اقدام علیه امنیت ملی” و یا “عضویت در گروه به نظر حکومت جمهوری اسلامی , انحرافی مجذوبان نور” روبهرو بودهاند.
روحانیون دولتی نشان داده است که از دو مسئله در ارتباط با هر جریان فکری یا عقیدتی هراس دارد. نخست، از قدرت تبدیل شدن چنین جریاناتی به تشکیلاتی متمرکز و دیگر، از ورود جریانی به حوزههای معنوی مردم؛ همان حوزههایی که روحانیت شیعه به شکل سنتی آن را منحصر به خود میداند. مراجع سنتی شیعه در این هراس دوم با حکومت دینی ایران شریکاند.
دراویش گنابادی نیز در این میان از هر دوی این مشخصهها برخوردار هستند. به همین دلیل دست به سرکوب گسترده دراویش میزند و با حکم های سنگین زندان یا اعدام و یا ممنوعیت از فعالیت های اجتماعی و گروهی سعی در حذف فیزیکی این افراد به صورت دائم یا موقت میکند.رژیم جمهوری اسلامی از هر راهی استفاده میکند که مخالفان را از سر راه برداردو یا دست به تخریب انها بزند به همین دلیل دست به ساخت یک وب سایت به نام مجذوبان (هم نام با وبسایت دراویش ) کرده وازطریق ان علیه دراویش و شخص نورعلی تابنده (قطب درواویش گنابادی) مطالبی منتشر میکنند که توهین و تبعیض در انها به چشم میخورد.
از حادثه گلستان هفتم تا به امروز بیش از سیصد نفر از دراویش(زن و مرد) دستگیر شده اند که در بدترین شرایط از لحاظ روحی و جسمی وبهداشتی و درمانی نگهداری شده اند. در موردی صبح روز چهارشنبه ۷ شهریورماه نیروهای گارد زندان تهران بزرگ به درویشان متحصن در تیپ ۳ حملهور شده و آنان را با شوکر و باتوم مورد ضرب و شتم شدید قرار دادهاند. ساعاتی پس از این حمله و با پایان ضرب و شتم، تمامی دراویش محبوس در تیپ ۳ به سلولهای انفرادی زندان منتقل شده و در پی این حادثه هجده تن از درویشان محبوس در تیپ ۴ زندان تهران بزرگ نیز که نسبت به حمله نیروهای گارد این زندان به درویشان متحصن در تیپ ۳ معترض بودند، به سلولهای انفرادی منتقل شدند. تا کنون هفده نفر از دراویشی که در حمله روز چهارشنبه نیروهای گارد زندان تهران بزرگ آسیب دیده بودند دست به اعتصاب غذا زدند. خواسته این دراویش : رفع حصر از دکتر نورعلی تابنده (قطب درواویش گنابادی)، آزادی زنان درویش زندانی و تجمیع زندانیان درویش در یک بند است.
خانواده امین علیزاده، درویش گنابادی که در تیرماه سال جاری در تهران بازداشت و به زندان ایلام منتقل شده بود، نیز اعلام کردهاند که چهل روز است از فرزندشان اطلاعی نداشته و با وجود اینکه مسئولان زندان ایلام مدعی شدند وی به زندان دماوند منتقل شده است اما دادگستری شهرستان دماوند اجازه هیچگونه تماس و ملاقاتی را به آنها نمیدهد.
مصطفی دانشجو نیز که خانواده او اورا پس از ماهها بی خبری در زندان اوین ملاقات کردند خبر از بالا گرفتن شدت بیماری وی دادند . مصطفی دانشجو وکیل دادگستری و از مدیران سابق وبسایت مجذوبان نور از بیماری حاد ریوی و قلبی رنج میبرد و با اینکه اسناد بیماری او از بازداشت قبلی در بهداری زندان اوین موجود است اما از اعزام او به مراکز درمانی تخصصی و حتی بهداری زندان نیز ممانعت میکنند .در اردیبهشتماه سال گذشته بنا بر نامهی حراست کل دانشگاه آزاد از ادامهی تحصیلات تکمیلی مصطفی دانشجو، از وکلای دراویش گنابادی که مدتی را هم در زندان اوین گذرانده بود در رشتهی حقوق جزا و جرمشناسی تحصیل میکرد، جلوگیری شده بود.
متاسفانه اینگونه رفتارهای ناعادلانه تبعیض ها خشونت ها و ده ها اتفاقات مشابه فقط و فقط بخاطر داشتن عقیده ای متفاوت وغیر هم سو با نظام جمهوری اسلامی به صورت روزانه بر ضد دراویش گنابادی در حال رخ دادن است.
ما اعضای کمیته دفاع از حقوق پیروان ادیان با استناد به:
ماده 1 اعلامیه جهانی حقوق بشر : که بر برخورداری رفتاری برابر .
ماده 2 اعلامیه جهانی حقوق بشر: عدم تبعیض در بین افراد با توجه به مشخصه های انسانی در بین آنها .
ماده 5 اعلامیه جهانی حقوق بشر : جلوگیری و ممنوعیت شکنجه افراد .
ماده 9 اعلامیه جهانی بشر: هیچ احدی نباید مورد توقیف، حبس یا تبعید خودسرانه قرار گیرد
ماده 10 اعلامیه جهانی حقوق بشر : دسترسی کامل و برابر به دادرسی آشکار و عادلانه توسط داد گاهی بیطرف .
همچنین با استناد به اصول 3 . 19 .23 .39 .39 از قانون اساسی
ضمن محکوم نمودن اینگونه اقدامات غیرقانونی، خواهان: آزادی بدون قید و شرط تمامی زندانیان عقیدتی و سیاسی و رسیدگی به شرایط وخیم زندانیان در زندانها،و همچنین خواهان حقوق برابر برای شهروندان، پیروان سایر ادیان و رعایت کامل مواد اعلامیه جهانی حقوق بشر هستیم .
1045
کانون دفاع از حقوق بشر در ایران
کمیته دفاع از حقوق پیروان ادیان