تعداد دیگری از شهروندان بهائی شرکت کننده در نتایج کنکور سراسری سال جاری با نقص در پرونده مواجه شده و به دلیل بهائی بودن از ادامه تحصیل محروم شدند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، تعدادی از شهروندان بهائی که در کنکور سراسری شرکت کرده بودند، در سایت سازمان سنجش با پیغام نقص در پرونده روبرو و به دلیل بهایی بودن از ادامه تحصیل محروم شدند. اسامی این شهروندان بهایی “شمیم ایدلخانی، ساکن مغان اردبیل با رتبه کنکور ۱۳۹”، “فرنیا ایلیازاده، ساکن تهران، رشته ریاضی”، “پارمیدا حسینپولی ممقانی، رتبه ۴۵۰۰ ریاضی”، “سروین آذر شب، ساکن تهران، رشته بازرگانی، رتبه ۱۹۰۰۰”، “پرند میثاقی”، “شهرزاد تیرگر”و “ملینا قوامی نیک، ساکن تهران، رشته ریاضی، رتبه ۱۰۵۴۵” توسط حقوق بشر در ایران احراز شده است. یک منبع مطلع ضمن تائید این خبر به گزارشگر حقوق بشر در ایران گفت: “گزینه نقص در پرونده را در مورد شهروندان بهایی که میخواهند از تحصیل محروم کنند به کار میبرند و این از سال ۱۳۸۵ متداول شده است و در نتایج کنکور سال جاری نیز تعدادی از این شهروندان با این گزینه مواجه شدهاند”. لازم به ذکر است , حقوق بشر در ایران , روز گذشته نیز در گزارشی از مواجه شدن تعداد دیگری از شهروندان بهایی به نامهای “ترنم معتمدی بروجنی، ساکن شاهینشهر اصفهان”، “فاران عباسپولی ممقانی، ساکن تهران”، “سهند قائمی، ساکن شاهینشهر اصفهان”، “وحید صادقی سیسان”و “شقایق قاسمی” با نقص پرونده در سایت سنجش و محرومیت آنان از ادامه تحصیل خبر داده بود.
علیرغم نص صریح قانون، طبق مصوبه محرمانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران، بهائیان علاوه بر محرومیت از اشتغال در اماکن دولتی، از تحصیلات دانشگاهی نیز محروم هستند.
هر ساله گزارشات زیادی از محروم شدن شهروندان بهایی از ادامه تحصیل در دانشگاههای ایران منتشر میشود. این موضوع حتی افرادی را که در آستانه فارغالتحصیلی هستند نیز در بر میگیرد.
گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران در طی عمر حکومت ایران بارها به بهایی ستیزی و به خصوص محروم کردن دانشجویان بهایی از حق تحصیل اعتراض کردهاند و آن را مصداق بارزی از بیتوجهی دولت ایران به معاهدات حقوق بشری دانستهاند.
شهروندان بهایی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
گفتنی است بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتیگری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمیشناسد، به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.