روز چهارشنبه ۷ شهریورماه نیروهای گارد زندان تهران بزرگ، دراویش گنابادی محبوس در تیپ ۳ این زندان را مورد ضرب و شتم قرار داده و نهایتاً آنها را همراه با هجده تن از دراویش محبوس در تیپ ۴ به سلولهای انفرادی منتقل کردند.
به گزارش مجذوبان نور , وضعیت جسمی بیست تن از این دراویش نامناسب گزارش شده است، همچنین از میان آنها، شش تن به تیپ یک این زندان که محل نگهداری زندانیان جرائم عمومی است منتقل شدهاند و تعدادی نیز همچنان در سلول انفرادی به سر میبرند. یک منبع نزدیک به دراویش در گفتوگو با حقوق بشر در ایران از اعتصاب غذای سه تن از دراویش زندانی از زمان انتقالشان به سلول انفرادی خبر داده است. پس از حمله روز چهارشنبه ۷ شهریورماه ۹۷ نیروهای گارد زندان تهران بزرگ به دراویش گنابادی محبوس در تیپ ۳ و انتقال آنان همراه با هجده تن از درویشان محبوس در تیپ ۴ این زندان به سلولهای انفرادی، تلفن برخی از تیپهای این زندان، به دستور مسئولان قطع شده است. این منبع مطلع همچنین گفت , حمله روز چهارشنبه نیروهای گارد زندان تهران بزرگ به دراویش و ضرب و شتم آنان، تعدادی از دراویش را به سلولهای انفرادی و تعدادی را به صورت جداگانه به سایر بندها منتقل کردهاند. همچنین سه نفر از دراویش زندانی به نامهای “علی بلبلی“، “صالحالدین مرادی” و “محمدرضا درویشی” از دو روز پیش و از زمان انتقالشان به سلول انفرادی دست به اعتصاب غذا زدهاند. آنها خواستههای خود را تجمیع تمامی زندانیان درویش در یک بند، آزادی زنان درویش زندانی و رفع حصر کامل از دکتر نورعلی تابنده، قطب دراویش گنابادی که پس از حادثه گلستان هفتم در حصر آشکار قرار گرفته است، عنوان کردهاند”.
این منبع در ادامه درخصوص عدم اجرای اصل تفکیک جرائم در خصوص زندانیان درویش نیز گفت: “بر اساس آییننامههای مدون سازمان زندانها و مقاولهنامههای حقوق زندانیان، مسئولان زندان ملزم به ایجاد تفکیک در محل نگهداری زندانیان بر اساس مواردی از جمله اتهامات و باورها هستند و مسئولیت حفظ امنیت و سلامت زندانیان نیز بر عهده آنهاست؛ با این حال مسئولان زندان تهران بزرگ بدون در نظر گرفتن اصل تفکیک جرائم، دراویش زندانی را در بندهای عادی و عمومی نگهداری میکنند”.
همچنین وبسایت مجذوبان نور گزارش کرده است در پی حمله نیروهای گارد زندان تهران بزرگ به دراویش زندانی، وضعیت جسمی تعدادی از آنها به نامهای “کسری نوری، رضا انتصاری، پوریا نوری، مهدی اسکندری، سعید سلطانپور، مهرداد رضایی، البرز اسکندری، علی عبیداوی، حسن شاهرضا، سخاوت سلیمی، امیر نوری، جعفر احمدی، بابک مرادی، مجید مرادی، محمدرضا درویشی، حیدر تیموری، علی محمدشاهی، امین سلیمانی، سجاد برادران و اکبر داداشی، نامناسب گزارش شده است.
لازم به ذکر است که ضاربان طی حمله علاوه بر استفاده از باتوم و شوکر و گاز اشکآور اقدام به کندن موی سر، صورت و سبیل بعضی درویشان نیز کردهاند.
بیخبری از وضعیت جسمی و جانی درویشان زندانی بهخصوص آن دسته از درویشان که در جریان حادثهی روز چهارشنبه به سلولهای انفرادی منتقل شدهاند، بر نگرانیهای خانوادهها و فعالان حقوق بشر افزوده است.
خانوادهی درویشان آسیب دیده، با انتشار نامهای به مسئولان قضایی خواستار ملاقات حضوری فوری با زندانیان خود شده و هشدار دادهاند که مسئولان زندان در پی آن هستند تا با نگهداری زندانیان در سلولهای انفرادی آثار ضرب و جرح را در بدن آنان از بین ببرند.
از میان دراویشی که مورد ضرب و شتم قرار گرفته و پس از آن به سلول انفرادی منتقل شده بودند، شش تن به نامهای صالحالدین مرادی، علی بلبلی، محمدرضا درویشی، سخاوت سلیمی، علی کریمی و ابراهیم اللهبخشی به تیپ یک زندان تهران بزرگ که محل نگهداری زندانیان جرائم عمومی است، منتقل شدند.
همچنین رضا انتصاری، سینا انتصاری، کسری نوری، مهدی اسکندری، رضا باوی، امیر نوری و محمد شریفیمقدم همچنان در سلول انفرادی به سر میبرند.
این التهابات از زمانی شروع میشود که در تاریخ ۲۳ خردادماه مأموران گارد ویژه زندان قرچک ورامین با هجوم به داخل زندان، زنان درویش را با باتوم و شوکر به شدت مورد ضرب و شتم قرار دادند و هر کدام از زنان را بهصورت انفرادی به بندهای مختلف زندان منتقل کردند. همزمان تعدادی از دراویش زندانی محبوس در تیپ ۳ زندان تهران بزرگ در اعتراض به حملهی مأموران گارد ویژه زندان قرچک به زنان درویش زندانی دست به تحصن زدند.
این دروایش زندانی همفگی بازداشتشدگان واقعه گلستان هفتم هستند.
گلستان هفتم به وقایعی گفته میشود که از نیمهشب ۱۴ بهمنماه سال گذشته با حضور پرتعداد نیروهای امنیتی و انتظامی در اطراف منزل دکتر نورعلی تابنده، قطب دراویش گنابادی آغاز شد، حضوری که با واکنش منفی سایر دراویش مواجه شد، دراویش گنابادی در حمایت از قطب خود تجمعاتی اطراف منزل دکتر تابنده تشکیل دادند، این تجمعات با دخالت نیروهای انتظامی و لباس شخصی به خشونت کشیده شد و صدها تن زخمی و بازداشت شدند؛ این در حالی بود که پیشتر در شامگاه چهارشنبه مورخ ۴ بهمنماه نیز مأمورین امنیتی در اقدامى مشابه در همین مکان حضور یافتند که موجى از نگرانىها در میان دراویش را رقم زده بود.
درحالیکه مسئولان قضایی و انتظامی تعداد بازداشتشدگان را ۳۰۰ تن اعلام کرده بودند، کمیته پیگیری دراویش زندانی لیستی از مشخصات ۳۲۴ تن از بازداشت شدگان را منتشر کرد. این منبع تعداد بازداشتیها را بسیار بیشتر از این رقم برآورد میکند.