سریر موقن، دانشجوی معماری دانشگاه آزاد اصفهان، از خرداد ۹۷ به دلیل اعتقاد به دين بهايييت از ادامه تحصیل محروم شده است.
به گزارش حقوق بشر در ایران , سریر موقن با گذراندن ۱۳۵ واحد درسی از مجموع ۱۴۵ واحد درسی در ترم آخر تحصیلی از دانشگاه اخراج شده است. به گفته این منبع او پیش از شروع آخرین امتحانات و در آستانه فارغ التحصیلی از دانشگاه اخراج شده است. یک منبع مطلع با اعلام این خبر به حقوق بشر در ایران گفت , « خانم موقن در فرم ثبتنام دانشگاه دین خود را در گزینه مذهب بهایی اعلام کرده بود تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری کند. او پذیرفنه شد بدون اینکه دین او برایش مشکلی پیش بیاورد و تقریبا چهار سال به دانشگاه رفت اما پیش از آخرین امتحانات برای فارع التحصیلی اخراج شد. او حتی در دوران تحصیلی خود فعالیتی مبنی بر تبلیغ مذهبش هم نداشته است.» سریر موقن متولد سال ۱۳۷۴ است که در سال ۱۳۹۳ در رشته معماری دانشگاه آزاد اصفهان واحد دولتآباد پذیرفته شد و در تابستان ۹۷ در سکوت از دانشگاه اخراج شد. به گفته این منبع اخراج او از دانشگاه نیز مانند بقیه دانشجویان بهایی در سالهای اخیر صورت گرفته است «در روز دوم خرداد با سریر به صورت تلفنی تماس گرفته شد و به او گفته شد که پرونده تحصیلی او ناقص است و باید به آموزش مراجعه کند. بعدتر سایت دانشگاه هم از دسترساش خارج شد و در هنگام ورود به سایت پیام مراجعه به آموزش برایش ارسال میشد. پس از اینکه او به بخش آموزش دانشگاه مراجعه کرد به او گفته شده شما بهایی هستی و نباید به دانشگاه میآمدی، به او گفتهاند خودت که میدانستی و نباید میآمدی. همین.»
این منبع در ادامه گفت به این شکل یک دختر جوان بهایی پس از گذراندن ۱۳۵ واحد درسی از مجموع ۱۴۵ واحد از دانشگاه در ترم آخرش اخراج شد. به گفته این منبع آگاه به وضعیت خانم موقن، وی تا مدتی هر روز به برای پیگیری بازگشت و یا «حداقل گرفتن ریز نمراتش تا آن زمان» به دانشگاه مراجعه میکرد اما در نهایت به او گفته شد که او عضو فرقه ضاله است و نمیتواند به دانشگاه برگردد و ریز نمرات را هم نخواهند داد.»
به گفته این منبع اخراج او از دانشگاه در حالی صورت میگیرد که نه تنها سریر موقن در همان ابتدا در فرم ثبتنام دین خود را بهایی معرفی کرده بلکه در طی سالهای تحصیلی هیچگاه اقدامی برای تبلیغ دین خود نداشته است.
حقوق بشر در ایران در بهار ۹۷ از اخراج دو دانشجوی بهایی دیگر از دانشگاه نیز به نامهای سها ایزدی و آرش رضویان خبر داده بود.
علیرغم تاکید قانون اساسی ایران بر حق تحصیل، محرومیت شهروندان بهایی از تحصیل در دانشگاهها بر اساس یکی از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی (نهادی با هدف اسلامی کردن دانشگاهها) انجام میشود که به تایید علی خامنهای رهبر ایران هم رسیده است. در بند سوم مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شده در اسفند ماه ۱۳۶۹ که به تایید علی خامنهای، رهبر ایران رسیده،آمده است: «در دانشگاهها چه در ورود و چه در حین تحصیل چنانچه احراز شد بهاییاند از دانشگاه محروم شوند.»
جلوگیری از تحصیل شهروندان بهایی و یا اخراج آنان در هنگام تحصیل در همه سالهای پس از انقلاب فرهنگی درایران در سال ۱۳۵۹ ادامه داشته است. دستگاه امنیتی ایران حتی با دانشگاه مستقل و اینترنتی شهروندان بهایی نیز مخالفت کرد و پس از انحلال این دانشگاه استادان آن را به زندانهای طولانی مدت محکوم کرد.
قوه قضائیه ایران در آبان ماه ۱۳۹۶ سه دانشجوی بهایی را پس از محرومیت از تحصیل، به پنج سال زندان محکوم کرد. این دانشجویان به دلیل اعتراض به اخراج و تبعیض و نوشتن نامه به رئیس جمهور ایران به نشر اکاذیب و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی محکوم شدند.
این در حالیست که محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در جلسه شورای روابط خارجی در نیویورک روز چهارم اردبیهشت ماه گفت بهایی بودن در ایران جرم نیست. آقای ظریف همچنین گفت در ایران کسی به دلیل «بهایی بودن و یا اعتقاد نداشتن به خدا» به زندان نمیرود.
محمد جواد ظریف در حالی مدعی شد کسی برای مذهب بهاییت و یا اعتقاد نداشتن به خدا به زندان میرود که در حال حاضر بهاییان، نوکیشان مسیحی و کسانی که به دلیل اعتقاد شخصی مطلبی را بر خلاف اعتقادات اسلامی در فضای اجتماعی نوشتهاند بازداشت و به حکمهای سنگین محکوم شدهاند. علاوه بر اینکه بسیاری از بهاییان فقط به دلیل مذهبشان شغل خود را از دست دادهاند، محروم از تحصیل شدهاند، اموالشان مصادره شده و یا حتی کشته شدند. ادعاهای آقای ظریف خلاف آنچه در چهل سال اخیر صورت گرفته را نشان میدهد.