صدور حکم حبس برای یک نوکیش مسیحی و یک مسیحی آشوری

رامئیل بت تمرز از مسیحیان آشوری و امیر سامان دشتی طی حکمی از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ماشاالله احمد زاده , هریک به چهار ماه حبس محکوم گردیده اند .

به گزارش حقوق بشر در ایران , رامئیل بت تمرز فرزند کشیش ویکتور بِت تمرز و شامیرام عیسوی و همچنین یک نوکیش مسیحی بنام امیرسامان دشتی که از دوستان نزدیک رامئیل بت تمرز میباشد به دلیل شرکت در فعالیت‌های مسیحی هر یک به چهار ماه حبس تعزیری محکوم شده است. بنقل از یک منبع نزدیک به این شهروندان مسیحی , جلسه دادگاه رسیدگی به این پرونده به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده در تاریخ ۲۸ خرداد ماه ۹۷ (برابر با ۱۸ ژوئن ۲۰۱۸) در دادگاه انقلاب تهران تشکیل شده بود . این دادگاه از ارائه کپی این حکم به وکلای این دو نفر خودداری کرده است. اخیرا این روند غیر قانونی در برخی از شعبه‌های دادگاه انقلاب مشاهده شده است. هنگامی که رامئیل بت تمرز در صبح روز جمعه، ۵ شهریور ۱۳۹۵، برابر با ۲۶ اوت ۲۰۱۶ به همراه گروهی از مسیحیان برای تفریح به باغی در فیروزکوه رفته بود بدون ارائه هیچ توضیحی با یورش ماموران امنیتی بازداشت شد. از مسیحیان حاضر در آن محل، به همراه رامئیل بت تمرز چهار تن دیگر نیز به نام های امین افشار نادری، هادی عسگری، امیرسامان دشتی، و محمد دهنوی بازداشت شدند. امین افشار نادری در پی اعتراض به ورود غیر قانونی ماموران، مورد ضرب و شتم آنها قرار گرفت.

تاکنون سه نفر از اعضای خانواده بت تمرز تنها به دلیل شرکت در فعالیت­های مسالمت­آمیز مسیحی به زندان محکوم شده‌اند. پدر خانواده،کشیش ویکتور بت تمرز به ۱۰ سال زندان و مادر خانواده شامیرام عیسوی نیز به ۵ سال زندان محکوم شده است. «رامئیل بت تمرز» نیز اکنون با قرار وثیقه آزاد است. در روز ۶ تیر ماه امسال نیز، دختر این خانواده «دابرینا بِت تمرز»، در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو به دادخواهی از حقوق پایمال شده مسیحیان ایرانی از جمله خانواده‌اش پرداخت.

کشیش ویکتور بت تمرز و همسر او شامیرام عیسوی تا پیش از بسته شدن کلیسانی پنطیکاستی آشوری شهرآرا در تاریخ ۱۱ فروردین ۱۳۸۸ (برابر با ۳۱ مارس ۲۰۰۹ میلادی)، از رهبران رسمی این کلیسا در تهران بوده­اند. با فشار نهادهای امنیتی و مداخله یوناتن بت‌کلیا، نماینده آشوری مجلس شورای اسلامی، کشیش بت تمرز از رهبری این کلیسا برکنار شد و جلسات این کلیسا که به زبان فارسی ارائه می­شد نیز پایان یافت.

برخلاف ادعاهای حکومت ایران، جامعه مسیحیان ایران با آزار دینی و تبعیض سازمان یافته و ساختاری مواجه است. در چهار دهه گذشته شمار نوکیشان مسیحی افزایش چشمگیری داشته است و این موجب نگرانی صاحبان قدرت در ایران شده است. از این رو آنان محدودیت‌های بسیاری را اعمال کرده‌اند، از جمله: ممنوعیت حضور نوکیشان مسیحی در کلیسا، نقض آزادی پرستش و اجتماع، تعطیل کردن تنها مرکز نشر کتاب مقدس مسیحیان به زبان فارسی، بازداشت، زندانی کردن و حتی قتل رهبران مسیحی و بسیاری موارد دیگر .