محمد شریفیمقدم یکی از دراویش بازداشت شده در حادثه گلستان هفتم پاسداران مورخ اسفند ۹۶ پس از حمله ماموران پلیس و لباس شخصیها به محل سکونت نورعلی تابنده دستگیر و زندانی شد، در دادگاه رسیدگی کننده به اتهامات خود حاضر نشد.
به گزارش وبسایت مجذوبان نور . محمد شریفیمقدم گفته است: کیفرخواست صادر شده برای درویشان تفتیش عقاید است و حاضر نیست در این دادگاه از خود دفاع کند. مقامهای قضایی ایران گفتهاند که برای ۱۵۰ تن از درویشان گنابادی دستگیر شده حکم محکومیت صادر شده است. تعدادی از دوریشان به زندان طولانی مدت و تبعید محکوم شدهاند. محمد ثلاث هم به اتهام قتل سه مامور پلیس به اعدام محکوم شده است. محمد یاور ثلاث به تازگی در یک فایل صوتی که در شبکههای اجتماعی منتشر شده، گفته است: راننده اتوبوسی که سه مامور پلیس را زیر گرفت نبوده، در کلانتری شکنجه شده و اتهام قتل را قبول ندارد. درگیری نیروهای امنیتی با دراویش از اواسط بهمن ۹۶ در مقابل منزل نورعلی تابنده، قطب دراویش صورت گرفت بود و پس از آن تحصن و تجمع دراویش گنابادی مقابل کلانتری ۱۰۲ در خیابان پاسداران در اعتراض به بازداشت نعمتالله ریاحی، یکی از دراویش با دخالت نیروهای امنیتی به خشونت و درگیری کشیده شد. در جریان این درگیری ها، صدها تن از دراویش معترض، بازداشت شدند یا مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
فشارها به دراویش در نظام جمهوری اسلامی عمدتا از شهر قم آغاز شد. قم مذهبیترین شهر ایران است و با توجه به نزاع تاریخی صوفیه و اهل شریعت، فشار بر دراویش در این شهر سابقه طولانی دارد و به سالهای قبل از انقلاب میرسد؛ اما در سالهای اول دهه هشتاد خورشیدی با انتشار شماری از کتابهای ضدصوفی در قم که این سلسله را به ضدشیعی بودن متهم میکردند، رفته رفته جو سنگینتری علیه آنها شکل گرفت. تنش در مناسبات حکومت با دراویش نعمتاللهی با تخریب برخی از مکانهای مذهبیشان و مخالفت حکومت با گردهمایی آنها به خصوص در قم وارد مرحله ای شد که یک دهه بعد در تهران به درگیری فیزیکی و خونریزی انجامید.
در سالهای گذشته اخبار و گزارشهای پرشماری از احضار، تهدید، بازداشت و در نهایت محاکمه و صدور احکام سنگین برای دراویش – به ویژه دراویش سلسله گنابادی- منتشر شده است.