سه شهروند بهایی ساکن اهواز به قید وثیقه آزاد تا زمان برگزاری دادگاه آزاد شدند.
به گزارش حقوق بشر در ایران , ندا ثابتی، فروغ فرزانه و نوشین افشار , سه شهروند بهائی ساکن اهواز که در تاریخ ۱۶ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ از سوی ماموران اداره اطلاعات اهواز و آبادان در منزل خود بازداشت شده بودند و در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه سال جاری از بازداشتگاه وزارت اطلاعات اهواز آزاد شده بودند و مجددا روز یکشنبه , مورخ ۲۳ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ پس از احضار به دادسرای اهواز برای بار دوم بازداشت و به زندان اهوازمنتقل شده بودند امروز پنجشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۷ از زندان سپیدار اهواز قید وثیقه تا زمان برگزاری دادگاه آزاد گردیدند . لازم به توضیح است که در زمان بازداشت اولیه این سه شهروند ماموران امنیتی پس از تفتیش منزل که به همین علت تمام منزل بهم ریخته شد , اقدام به توقیف کتاب ها، کامپیوتر، لپ تاپ به همراه هارد و فلش ها کرده اند. شش مامور مرد در زمان بازداشت حضور داشتند و در زمان تفتیش نیز از اعضای خانواده بازداشت شدگان نیز بازجویی کوتاهی کرده اند. پس از مراجعه خانواده این افراد به زندان اهواز به آنان گفته شد که فرزندانشان اینجا نیستند. اما زمانی که خانوادهها به آبادان و خرمشهر بازگشتند با آنان تماسی از زندان اهواز گرفته شد مبنی بر اینکه فرزندانتان آزاد شدند . در ماده ۲۵ منشور حقوق شهروندی اشاره شده است، شهروندان از حق آزادی یا اندیشه برخوردارند. تفتیش عقاید ممنوع است و هیچکس را نمیتوان بهصرف داشتن عقیدهای مورد تعرض و مؤاخذه قرارداد.
شهروندان بهایی در ایران از آزادیهای مرتبط با باورهای دینی محروم هستند و بسیاری از شهروندان بهایی صرفا به دلیل اعتقاد به آئین بهایی از سوی نیرو های امنیتی بازداشت و زندانی و سرکوب میشوند میشوند.
با استناد به ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر که طور کامل تشریح کننده برابری برای همه افراد میباشد و به ممنوعیت تبعیض بین افراد را مورد تاکید قرار داده است ولی شهروندان بهائی در ایران از حداقل های حقوق شهروندی نیز در ایران محروم هستند که این محرومیتها با تصویب بخشنامه شورای انقلاب فرهنگی ممنوعیت استخدام , تحصیل و دیگر فعالیتهای اجتماعی شهروندان بهائی را شامل شد .
پیش از این محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در تاریخ چهارم اردیبهشت ماه سال جاری در «نشست شورای روابط خارجی آمریکا» گفت که جمهوری اسلامی ایران، فقط سه دین مسیحی، کلیمی و زرتشتی را بهعنوان اقلیتهای مذهبی بهرسمیت میشناسد و آنها در مجلس جای مخصوص به خود را دارند.
جواد ظریف در ادامه اشاره کرده بود که «اگر دین دیگری را بهرسمیت بشناسیم، باید این امتیارات را نیز برای آنها قائل شویم».
وزیر امور خارجه ایران همچنین گفت که بهاییبودن جرم نیست ولی ما بهاییان را بهعنوان پیروان یک دین نمیشناسیم.
لازم به توضیح است که وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش سالیانه خود در مورد آزادی ادیان مستقیما سرکوب شهروندان بهائی را در ایران مورد تاکید قرار داده است .
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.