شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روزجمعه،سوم فروردین،ماموریت گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران را تمدید کرد.
دررای گیری روز جمعه ۲۱ کشور به تمدید ماموریت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران رای موافق، هفت کشور رای مخالف و ۱۹ کشور رای ممتنع دادند. این قطعنامه توسط سوئد پیشنهاد شده بود. چین، ونزوئلا، کوبا، عراق، قرقیزستان، پاکستان و بروندی به این قطعنامه رای مخالف دادند. محسن نظری اصل،نماینده ایران دراین نشست، انتخاب گزارشگر ویژه را یک اقدام «سیاسی» ،« ناعادلانه» و «عدول شورای حقوق بشر از اصول و اهداف اولیه تاسیس» آن دانست. شورای حقوق بشر سازمان ملل هنوز جانشینی برای عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران،تعیین نکرده است.
عاصمه جهانگیر، صبح روز یکشنبه ،۲۲ بهمن،در سن ۶۶ سالگی درگذشت.
او از آبان ماه سال ۹۵ با پایان مأموریت احمد شهید به عنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران فعالیت میکرد و در چند گزارش نیز از وضعیت حقوق بشر در ایران انتقاد کرده بود.
عاصمه جهانگیر شهریورماه ۹۶ در نخستین گزارش خود تصریح کرد که بهبود خاصی در کارنامه حقوق بشر ایران حاصل نشده است و محدودیت آزادی بیان و تبعیض علیه زنان و اقلیتهای دینی در کشور همچنان ادامه دارد.
این گزارش در همان زمان انکار و واکنش شدید مقامات جمهوری اسلامی را به دنبال داشت اما خانم جهانگیر در مصاحبه با رادیوفردا عنوان کرد که تهران نتوانسته به گزارش او هیچ ایراد مستندی وارد کند.
از سال ۲۰۱۱ که سازمان ملل برای نخستین بار احمد شهید را به عنوان گزارشگر در امور حقوق بشر ایران تعیین کرد تاکنون تهران هرگز به یک گزارشگر حقوق بشری اجازه دیدار از کشور را نداده است.
مقامات دولت وقوه قضائیه ایران چندین بار اعلام کرده اند که جمهوری اسلامی مخالف تعیین گزارشگر ویژه حقوق بشر برای کشورها است و حکومت ایران با گزارشگران موضوعی همکاری می کند.