یک دانشجوی بهایی به نام “وصال هروی” به دلیل باورهای مذهبی در آستانه ورود به ترم چهارم دانشگاه در شهرستان رشت از ادامه تحصیل محروم شد، در این خصوص تنها به صورت شفاهی به وی گفته شده که سازمان سنجش صلاحیت تحصیلیاش را تایید نکرده و اخراجش به دستور وزارت اطلاعات بوده است، این شهروند بهایی ورودی سال ۹۵ بوده پس از واریز شهریه دانشگاهی جهت انتخاب واحد متوجه غیرفعال شدن کد کاربری خود شده است.
به گزارش هرانا ، یک دانشجوی بهایی ساکن شهرستان رشت به نام وصال هروی در آستانه ورود به ترم چهارم دانشگاهی خود به دلیل اعتقادات مذهبی از ادامه تحصیل محروم شد. این شهروند بهایی در دانشگاه سیمای دانش رشت در رشته روانشناسی درحال تحصیل بوده است. وی که ورودی سال ۹۵ بوده پس از واریز شهریه دانشگاهی جهت انتخاب واحد متوجه غیرفعال شدن کد کاربری خود شده است. مدیر دانشگاه مربوطه بصورت شفاهی به وی گفته است که سازمان سنجش کشور صلاحیت تحصیلی شما را تایید نکرده، پیگیری های این جوان بهایی در مکاتبه با سازمان سنجش و ملاقات با معاونان مدیر کل و مدیر هیات مرکزی گزینش به نتیجه نرسیده و به صورت شفاهی به وی گفته شده که وزارت اطلاعات کشور خواستار اخراج شما از دانشگاه شده است.
بر اساس اصل ۳۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی همه شهروندان ایرانی حق تحصیلات دانشگاهی را دارند. همچنین بر اساس اصل ۲۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تفتیش عقیده ممنوع است و کسی را به صرف داشتن عقیده نمی توان مورد مواخذه قرار داد.
علیرغم نص صریح قانون، طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، بهائیان علاوه بر محرومیت از اشتغال در اماکن دولتی، از تحصیلات دانشگاهی نیز محروم هستند.
هر ساله گزارشات زیادی از محروم شدن شهروندان بهایی از ادامه تحصیل در دانشگاههای ایران منتشر می شود. این موضوع حتی افرادی را که در آستانه فارغ التحصیلی هستند را نیز در بر میگیرد.
گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران در طی عمر حکومت ایران بارها به بهایی ستیزی و به خصوص محروم کردن دانشجویان بهایی از حق تحصیل اعتراض کردهاند و آن را مصداق بارزی از بیتوجهی دولت ایران به معاهدات حقوق بشری دانستهاند.
لازم به یادآوری است شهروندان بهایی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
گفتنی است بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران تنها ادیان اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتیگری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمیشناسد، به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.