پونه ناشری و عماد جابری دو تن از شهروندان بهایی بازداشت شده در شهر بوشهر پس از ۲۱ روز بازداشت با تودیع وثیقه به طور موقت تا زمان برگزاری دادگاه آزاد شدند. این دو شهروند همزمان با ۵ تن دیگر از شهروندان بهایی این منطقه بازداشت شده بودند.
به گزارش هرانا ، دو تن از شهروندان بهایی بازداشت شده در شهر بوشهر به نامهای “پونه ناشری” و “عماد جابری” پس از ۲۱ روز بازداشت، تا زمان برگزاری دادگاه موقتا با قید وثیقه ۵۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شدند. خانم ناشری دارای دو فرزند ۲ ساله و ۷ ساله است. فقدان حضور مادر در کنار فرزندان موجب رو به وخامت گذاشتن وضعیت روحی دو کودک خردسال شده بود. پونه ناشری و عماد جابری، به همراه پنج شهروند بهایی دیگر به نامهای “مینو ریاضتی، اسدالله جابری، احترام شیخی (همسر اسدالله جابری)، فریده جابری و لقا فرامرزی پیش از این در تاریخ ۲۴ بهمنماه ۱۳۹۶، حوالی ساعت هفت و سی دقیقه، توسط نیروهای امنیتی و طی عملیاتی هماهنگ در استان بوشهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.
از سرنوشت ۵ شهروند بهایی بازداشت شدهی دیگر در بوشهر همچنان اطلاعی در دست نیست.
حقوق بشر در ایران پیشتر در بهمن ماه سال جاری در گزارشی از بازداشت هفت شهروند بهایی ساکن بوشهر توسط نیروهای امنیتی خبر داده بود؛ این افراد از زمان بازداشت تاکنون اجازه تماس یا ملاقات با خانوادههای خود نیافتهاند.
بازداشت این افراد با تفتیش کامل منزل همراه بوده و وسایل شخصی این افراد از جمله لبتاپ، کتاب، فلش مموری، هارد اکسترنال و آلبومهای خانوادگی نیز توسط نیروهای امنیتی ضبط شده است.
گفته میشود آقای اسدالله جابری و همسرش خانم احترام شیخی در محل کار خود بازداشت شده بودند.
یک منبع نزدیک به بازداشت شدگان در این رابطه گفت “از زمان بازداشت این ۷ تن مستمر بین زندان و بازداشتگاه اداره اطلاعات جابهجا میشوند، یعنی برای بازجویی به اداره اطلاعات برده میشوند و دوباره به زندان عودت میشوند، اینطور که گفته شده بازجویی از آنان به این شیوه کماکان ادامه دارد.”
به گفته نزدیکان بازداشت شدگان مسئولان قضایی در خصوص اتهام بازداشت شدگان و دلایل بازداشت آنان تاکنون اظهار بی اطلاعی کردهاند.
شهروندان بهایی در ایران از آزادی های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.