بازتاب گزارش احمد شهید در رسانه های بین المللی

dd

ارسال خبر توسط  مهدی سرحدی    mehdi sarhadi

محدودیت حقوق اقلیت های مذهبی و آزادی بیان و فعالیت های دینی پیروان مسیحیت، بهائیت، مسلمانان سنی، دراویش و دیگر جوامع دینی غیر شیعه از دیگر موارد اعتراضی در گزارش است.

« محبت نیوز» -احمد شهید، گزارشگر سازمان ملل متحد درباره حقوق بشر در ایران، تازه ترین گزارش خود در باره ایران  را عصر چهارشنبه ، اول آبان (٢٣ اکتبر) ، در صحن مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک ارائه کرد.
احمد شهید گفت؛ وضعيت حقوق بشر در ايران کماکان مايه نگرانی جدی است و هيچ نشانه ای از پيشرفت در زمينه های قبلی که از سوی مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شده بود، ديده نمی شود.
خبرگزاری فرانسه در یک گزارشی تحلیلی با اشاره به وعده های روحانی در جریان کارزار انتخابات خردادماه در ایران نوشت، با وجود وعده هايی که توسط حسن روحانی داده شده بود، گزارشگر سازمان ملل طی گزارشی به مجمع عمومی خبر از 724 اعدام در ايران بين ژانويه 2012 و ژوئن 2013 داده است که شامل 202 نفر اعدام در نيمه اول 2013 می شود.
آزادی مذهبی
از دیگر نکات مهم این گزارش آزادی مذهبی را شامل می شود ، محدودیت حقوق اقلیت های مذهبی و آزادی بیان و فعالیت های دینی پیروان مسیحیت، بهائیت، مسلمانان سنی، دراویش و دیگر جوامع دینی غیر شیعه از دیگر موارد اعتراضی در این گزارش  است. درآن گفته می شود دست کم ١٠٩ بهایی از مه ٢٠١٣ به بعد به زندان افتادند و هدف قوانین تبعیض آمیز در تحصیل و فعالیت های اجتماعی قرار گرفتند. همچنین دست کم ٢٠ مسیحی در ژوئیه ٢٠١٣ روانه زندان شده اند و مراکز مذهبی دراویش نعمت اللهی هدف حمله و تخریب قرار گرفته اند.
“ترسناک” خواندن قانون ازدواج با فرزندخوانده
پس از ارائه گزارش احمد شهید، نمایندگان کشورهای آمریکا، بریتانیا، استرالیا، کانادا، جمهوری چک، برزیل، نروژ و مالدیو از جمله کسانی بودند که در دفاع از گزارش احمد شهید در سازمان ملل سخنرانی کردند.
به گزارش رادیو آلمان، نماینده کانادا به قانون جدید امکان ازدواج با فرزندخوانده در ایران اشاره کرد و آن را “ترسناک” خواند.
وی همچنین تاکید کرد که دنیا به “سخنان” رژیم ایران نگاه نمی‌کند بلکه منتظر اقدامات عملی این رژیم برای بهبود وضعیت حقوق بشر است.
نماینده اتحادیه اروپا ضمن ارج نهادن به گزارش احمد شهید گفت که نگران نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران است.
او همچنین به افزایش آمار اعدام‌ها و به خصوص اعدام در ملا عام اشاره کرد و آن را مورد نقد قرار داد.
سایر کشورها نیز حکومت ایران را پیرامون مواردی همچون حصر خانگی موسوی و کروبی، زندانیان سیاسی، حقوق اقلیت‌ها و نیز صدور و اجرای حکم اعدام مورد پرسش قرار دادند.