سنای آمریکا با تصویب قطعنامهای که ۳۲ سناتور جمهوریخواه و دمکرات ارائه کردند، آزار و اذیت حکومتی بهائیان در ایران را تقبیح و محکوم کرد.
به گزارش محبت نیوز ، این قطعنامه که با حمایت فراجناحی در سنای آمریکا به تصویب رسید میگوید که تداوم آزار و اذیت بهائیان در ایران نشان دهنده نقض شدید حقوق پایه انسانی است و در جامعه بین المللی جایی ندارد. این قطعنامه توسط سه سناتور جمهوریخواه، ران وایدین، مارکو روبیو و جان بوزمن، و سناتور دمکرات دیک دوربین برای رای گیری ارائه شد.
فرهاد ثابتان ، نماینده جامعه بهائیان، درباره اهمیت تصویب این قطعنامه و واکنش جامعه بهائیان نسبت به آن به صدای آمریکا گفت: «جامعه بهائیان بسیار خوشحال است که جامعه بین الملل در کشورهای مختلف در اروپا و آمریکای شمالی و البته در سازمان ملل به نقض حقوق بشر در ایران میپردازد و از اقلیتهایی که در ایران مورد ظلم قرار گرفتهاند دفاع می کند.»
سناتور جمهوریخواه، ران وایدین در جریان رای گیری گفت به دفاع از بهائیان در مقابل ستم ملاها افتخار میکند. او تاکید کرد که به فعالیت برای رفع تبعیض علیه جامعه بهائیان در ایران تا برخورداری از آزادی ادامه خواهد داد.
مصوبه سنا یادآوری می کند که از سال ۱۳۵۷، مقامات جمهوری اسلامی ایران بیش از دویست تن از رهبران بهایی را اعدام کردهاند و بیش از هزار بهایی از مشاغل خود در سازمانهای دولتی و دانشگاهها اخراج شدهاند. همچنین در ده سال گذشته حدود ۸۵۰ بهایی خودسرانه بازداشت شدهاند.
آقای ثابتان درباره وضعیت کنونی بهائیان در ایران گفت: «متاسفانه در ایران هنوز بسیاری از شهروندان تنها به دلیل بهایی بودن زندانی میشوند و مغازههای بهائیان بسته میشود. هنوز تعداد زیادی مغازه پلمپ است و حدود ۹۰ نفر از بهائیان در زندان هستند. سازمان ملل هم در هفتههای گذشته شصت و چهارمین قطعنامه خود را در خصوص نقض حقوق بشر در ایران، به ویژه نقض حقوق بهائیان، به تصویب رساند.»
مارکو روبیو، سناتور جمهوریخواه در جلسه سنا گفته بود که رژیم جمهوری اسلامی ایران در چند دههای که بهائیان را بیرحمانه سرکوب کرده است، آنها را شهروندان درجه دو تلقی میکند.
حکومت ایران پس از آزادی بهروز توکلی که برای حدود ده سال زندانی بود، هنوز چهار عضو گروه رهبری جامعه بهائیان را در زندان نگاه داشته است.
آنتونی ونس، مدیر روابط عمومی بهائیان در آمریکا گفت یک دهه بازداشت ناعادلانه آقای توکلی و حمله اخیر برای بستن فروشگاههای متعلق به بهاییان به روشنی دلائل تصویب قطعنامه را شرح میدهد.
قطعنامه همچنین از رئیس جمهوری و وزیر خارجه آمریکا درخواست کرده است با استفاده از مصوبات فعلی تحریمهایی را علیه مقامهای مسئول در نقض و تجاوز به حقوق بشر در ایران اعمال کنند.