کتاب انسان و سمبولهایش
کتاب حاضر با همکاری “دکتر ماری لویزفون فرانتس، دکتر جوزف ال. هندرسن، دکتر آنیه لایافه، دکتر یولانده یاکوبی” نوشته شده است. یونگ در این کتاب به نقش فرهنگ و اساطیر هر ملت در شخصیت افراد تشکیلدهنده آن جامعه میپردازد و مفهوم کهن الگو را مطرح می کند. در قسمتهایی از کتاب میخوانیم: «من قبلاً به آنچه مردمشناسان “ترس از چیزهای نو” نامیدهاند اشاره کردهام یک ترس عمیق و خرافی از چیزهای نو در مردم ابتدایی در برابر وقایع مبهم، درست مانند حیوانات وحشی واکنش نشان میدهند… این امر را میتوان به آسانی در واکنش هر فرد در برابر رویاهای خود، وقتی که به اعتراف به یک پندار حیرتانگیز مجبور میشود، مشاهده کرد.» «در بررسی رویاها دو نکته اصلی باید مورد بررسی قرار گیرند: نخست اینکه رویا را باید مانند یک حقیقت تلقی کرد که کسی درباره آن نباید هیچگونه تصور قبلی بکند، جز اینکه در هر حال به وجهی دارای معنی است، دوم اینکه رویا جلوهای از ناخودآگاه است.»
کتاب کلاهبرداران تاریخ
کتاب کلاهبرداران تاریخ شما را به دنیایی می برد که مردم آن، همیشه آنگونه که بنظر می رسند نیستند. دنیایی که در آن تلبیس دیگران وسیله ای برای رسیدن به شهرت و گاهی ثروت می شود ولی همه اینها ناپایدار است. در این دنیا با شیادان و دغلبازان و نقشه کش هایی آشنا می شویم که ظاهری مردم فریب و قابل اعتماد دارند. حتی در این دنیا رادیو و تلویزیون کلک می زنند. مردی می خواهد برج ایفل را به شما بفروشد… و دیگری خود را سلطان مسلم یک کشور می نامد. در این دنیا، انسان میمون صفتی، مذبوحانه تلاش می کند با توسل به دوز و کلک، ضوابط طبیعی و الهی را بر هم زند و با تکیه بر نظریه داروین، به زور بقبولاند که انسان از میمون بوجود آمده… در این دنیا انگلیس ها با یک جسد، رهبر آلمان نازی، آدولف هیتلر را اغفال می کنند و…..
کتاب جمهوری افلاطون
کتاب جمهور اثر سترگ فلسفی افلاطون است که از مشهورترین و تأثیرگذارترین متون کلاسیک فلسفه سیاسی در غرب به شمار میآید. کتاب شامل ۱۰ نمایشنامه به صورت گفتگو میان سقراط و افراد دیگر است و در آن به مسایلی از قبیل عدالت، نوع حکومت و حقیقت پرداخته شدهاست.
کتاب ارزش میراث صوفیه
آنچه در طی این یادداشتها آمده است، جستجویی است در تاریخ تصوف، با کوششی برای ارزیابی میراث صوفیه. قسمتی از این یادداشتها، چند سال پیش، بی هیچ نظمی خاص و به صورت مقالاتی دنبالهدار، در مجلهی یغما انتشار یافت و چون آن سلسله مقالات را بعضی دوستان پسندیدند و سودمند دیدند، دیگر بار طبع تمام یادداشتها، بهصورت کامل و مرتب، ضرورت تازه یافت و اکنون به گونهی کتابی جداگانه – که چندین برابر مقالات مندرج در یغماست – بهچاپ میرسد. البته ارزیابی میراث صوفیه و مطالعهی تطبیقی در عرفان عام داستانی دراز است و حاجت به تحقیقات بسیار دارد. در این مختصر، نویسنده فقط خواسته است دورنمایی ترسیم کند از دنیای صوفیه و زشتیها و زیباییهایی که در آن است.
کتاب صدای سکوت
مجموعهی حاضر، مشتمل بر اشعاری است در قالبهایی همچون غزل، مثنوی، دوبیتی پیوسته، و آزاد کردن با عناوینی نظیر “تیشه”، “آینه”، “صدای پای پاییز”، “کوچهی شب” و “فاصله” به چاپ رسیده است. برای مثال: هنوز از پنجره هرشب، صدای پای تنهایی/ در این غمخانه میآید، دریغا، تو نمیآیی/ هوای گم شدن دارم به باغ خاطرات تو/ ولی گمگشتهی خود را نمیجویی، نمیپایی/…
کتاب اجمالی از جامعه شناسی هنر
روششناسان بسیار در این نکته همداستاناند که برای شناخت دقیق هنرها و هر نمود ریشه دار اجتماعی دیگر، باید در بادی امر منشا و سیر آن را کاوید و سپس با بینش ژرف و پهناوری که از چنین کاوشی به دست میآید، به تحلیل آن پرداخت. چون هنر همواره و مخصوصا در آغاز با همه فعالیتهای زندگی انسانی همراه بوده است. هیچگاه نمیتوان پریشهای هنری را برکنار از سایر جلوههای زندگی بررسی کرد. بنابراین در این پژوهش، خاستگاه و سیر هنرها و ساخت و کارکرد هر یک از آنها در زمینه عمومی زندگی انسانی مورد شناسایی قرار میگیرند. اجمالی از جامعه شناسی هنر بخشی است از تحقیق پردامنه ای که آقای دکتر امیر حسین آریان پور، استاد فلسفه و جامعه شناسی دانشگاه تهران در سال 1324 آغاز کرده بود. گوشه هایی از این تحقیق در مطبوعات ایران انعکاس یافته و در بسیاری از کتاب خوان ها و کتاب نویس های ما اثر گذاشته اند از این گذشته برخی از مطالب آن به چند زبان خارجی ترجمه شده است .
کتاب تراژدی ریچارد شاه سوم
ریچارد سوم نمایشنامهای تاریخی اثر ویلیام شکسپیر است که داستان تراژیک به قدرت رسیدن شاه ریچارد سوم و سقوط وی را به پرده میکشد. به روایت شکسپیر وی مردی بدقیافه، گوژپشت، حیلهگر و خشن و برادر پادشاه وقت از دودمان پلانتاجنت است که با خود عهد کرده به هر قیمتی شده صاحب تاج و تخت شود. نمایشنامه ریچارد سوم، پُرشخصیتترین نمایش درمیان نمایشنامههای شکسپیر است و ماجراهای آن در اواخر سده شانزدهم میلادی براساس نحوه ظهور و سقوط شاه ریچارد سوم نوشته شده است. در نمایشنامه، ریچارد سوم برای رسیدن به تاج و تخت، برادرزادههای خود را که ملقب به «شاهزادههای برج» بودند به قتل میرساند. این شاهزادهها تنها پسران ادوارد چهارم و در زمان مرگ پدرشان ۹ و ۱۲ ساله بودند.
کتاب یاس و داس
فرج سرکوهی، روزنامهنگار ، نویسنده و منتقد ایرانی، از امضاکنندگان نامهٔ ۱۳۴ نفر (با عنوان ما نویسندهایم) است که در سال ۱۹۹۴ به منظور رفع کامل سانسور از فضای ادبیات در ایران نوشته شد.سرکوهی که زندانی هر دو رژیم بوده، از بنیانگذاران و سردبیر ماهنامه آدینه بود که از سال ۱۹۸۵، بیش از یک دهه در تهران منتشر میشد. سرکوهی عضو افتخاری انجمن قلم آلمان، آمریکا، و کانادا، و عضو شورای جهانی نویسندگان، خبرنگاران بدون مرز و کانون نویسندگان ایران است.
کتاب نقد حکمت عامیانه
سیمون دو بووار (به فرانسوی: Simone De Beauvoir) (۹ ژانویه، ۱۹۰۸-۱۴ آوریل، ۱۹۸۶) با نام اصلی سیمون لوسی ارنستین ماری برتراند دوبووار فیلسوف، نویسنده، فمینیست و اگزیستانسیالیست فرانسوی بود که در ۹ ژانویه، ۱۹۰۸ در پاریس در خانوادهای بورژوا به دنیا آمد.
کتاب خاطرات یک مترجم
زندگینامه و خاطرات محمد قاضی با عنوان «خاطرات یک مترجم» ضمن آنکه از رنجها و مرارتهای بیشمارش در طول حیاتش سخن میگوید، سرشار از شوخطبعیهای زیرکانه و نکات نغز از زندگی اوست.انتخابهای قاضی، کتابهایی برای تمام اعصار است. مثلا کتاب زوربای یونانی را همچنان هم میتوان با علاقه خواند و تا آخر هم ادامه داد، حتی در این دوران که دیگر اثری از سوسیالیسم نمانده. این مسئله برمیگردد به اینکه قاضی در انتخابهایش اشتباه نکرده است. انتخاب سبکهایی درست مانند رئالیسم سوسیالیستی که قرار بود در آینده دنیا نقشآفرینی کنند و شناخت از دغدغههای مشترک ملتها یا جوامع مختلف، حرفزدن از مسائل عمیق انسانی مانند آزادی و صلح، آنهم برای تمام سنین و همچنین دامنه وسیع واژگان و قدرت زبان محمد قاضی که میتوانست سرچشمههای گوناگون ادبیات را معرفی کند، خصوصیتهای مهم آثار ترجمهای او هستند.