گزارشی از وضعیت زندانیان عقیدتی- سیاسی اهل سنت در زندانهای ایران

ارسال خبر توسط  مهدی سرحدی    mehdi sarhadi  

خبرگزاری هرانا – طبق آخرین گزارشات هم اکنون ۱۹۵ زندانی عقیدتی- سیاسی اهل سنت در ۹ زندان ایران در شرایط اسف‌باری نگهداری می‌شوند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، وضعیت زندانیان عقیدتی- سیاسی اهل سنت در زندان‌های ایران بسیار اسف‌بار گزارش شده است.

اخبار برخی از این زندانیان در سایت‌ها منتشر شده، ولی اسامی بسیاری از ایشان، مخصوصا کسانی که در زندان‌های شهرستان‌ها بسر می‌برند تا کنون جایی منتشر نشده و کسی نامی از ایشان نشنیده است.

زندانیان عقیدتی- سیاسی اهل سنت از حقوقی که برای سایر زندانیان در نظر گرفته شده نیز محروم بوده و در زندان از انجام شعائر مذهبی خود منع می‌شوند.

طبق آخرین گزارشات که بدست این خبرگزاری رسیده است آماری بدست آمده که در زیر آن را نقل می‌کنیم.

۱.     زندان مرکزی سنندج:

سیدجمال سیدموسوی (محکوم به اعدام)، حسن برخورداری، رامین رحیمی، عبدالله اشرفی، رحیم امجدی، محمد امانی، شوانه شریفی (کار‌شناس کامپیو‌تر)، محمود سردشتی، فرزاد حسینی و علی سلیمی.

لازم به ذکر است که حکم اعدام سیدجمال سیدموسوی از ۵ سال پیش به اتهام محاربه از طریق هواداری از گروه‌های سلفی در دادگاه انقلاب صادر شده و در دیوان عالی کشور نیز به تایید رسیده است.

یکی از زندانیان زندان سنندج در این رابطه به گزارشگر هرانا گفت: “اتهام هواداری از گروه‌های سلفی اتهام دروغی است که تنها برای سرکوب اهل سنت به ایشان وارد می‌شود و سیدجمال سیدموسوی تنها گناهش تبلیغ عقیده اهل سنت بوده است. وی هم اکنون در شرایط بسیار بدی در زندان سنندج نگهداری می‌شود.”

۲.     زندان سقز:

آرام میکائیلی، فرزاد صمدی و عثمان احسنی

یکی از زندانیان عقیدتی اهل سنت به گزارشگر هرانا گفت: “آرام میکائیلی و فرزاد صمدی را اخیرا هنگام انتقال به زندان سقز بیش از ۱۰ روز در قرنطینه زندان نگهداشته تا ریش آنان را کوتاه کنند و در این مدت ممنوع التلفن و ملاقات بودند. در ‌‌نهایت که ایشان حاضر به انجام این کار نمی‌شوند به زور و همراه با توهین ریش آن‌ها را کوتاه نمودند. پس از ورد به بند عمومی نیز ایشان تا مدتی ممنوع التلفن و ملاقات بودند. مسئولین همچنین زمانی که دیدند زندانیان اهل سنت در نمازخانه با سایر زندانیان ارتباط برقرار می‌کنند و به تبلیغ عقاید خود می‌پردازند، حضور در نمازخانه زندان را برای ایشان ممنوع کردند.”

وی همچنین در مورد وضعیت عثمان احسنی گفت: “وی بدلیل کهولت سن به امراض مختلفی مبتلاست که مسئولین در روند درمان وی کوتاهی کرده و در بسیاری موارد حتی از ویزیت پزشک عمومی زندان نیز محروم شده است.”

۳.     زندان دیزل‌آباد کرمانشاه:

لایق کردپور، مهدی محمدنژاد، فواد رضایی

یکی از زندانیان عقیدتی این زندان به گزارشگر هرانا گفت: “زندان دیزل‌آباد کرمانشاه یکی از بد‌ترین زندان‌های ایران و یکی از تبعیدگاههای زندان‌های ایران است و زندانیان عقیدتی- سیاسی اهل سنت در بد‌ترین بند این زندان در کنار جرایم مربوط به مواد مخد و قتل نگهداری می‌شوند. زندانیان اهل سنت در این زندان حتی از حق ملاقات و تلفن نیز که از حقوق اولیه هر زندانی است محروم‌اند.”

۴.     زندان بانه:

ماموستا عثمان امین‌پور (از علمای برجسته اهل سنت در کردستان)

۵.     زندان نقده:

مسعود رسولی

۶.     زندان پاوه:

بهمن عظیمی

۷.     زندان قزل‌حصار:

حامد احمدی، کمال ملایی، جمشید دهقانی، جهانگیر دهقانی، صدیق محمدی و سید هادی حسینی

این زندانیان نیز همگی به اتهام محاربه از طریق حمایت از گروههای سلفی به اعدام محکوم شده و خطر اجرای حکم اعدام ایشان را تهدید می‌کند. این ۶ زندانی عقیدتی- سیاسی در واحد ۳ زندان قزل‌حصار در میان زندانیان متهم به مواد مخدر نگهداری شده و اصل تفکیک جرایم در مورد ایشان رعایت نشده است.

۸.     زندان مرکزی زاهدان:

در این زندان بیش از ۵۰ تن از زندانیان اهل سنت از جمله امام جمعه راسک «فتحی‌محمد نقشبندی» را در خود جای داده است.

۹.     زندان رجایی شهرکرج:

در این زندان ۱۲۰ تن از زندانیان عقیدتی- سیاسی اهل سنت نگهداری می‌شوند که برخی از ایشان بیش از ۴ سال را بصورت بلاتکلیف در زندان بسر می‌برند.

یکی از زندانیان این زندان به گزارشگر هرانا گفت: “مسئولان زندان اخیرا با دادن وعده‌هایی همچون مرخصی و آزادی مشروط به زندانیان می‌گویند که برگه انتقال به زندان شهرستان را نوشته و به مسئولین دهند. ولی در صورت انتقال در زندان‌های شهرستان با سرکوب بیشتری از سوی مسئولین مواجه می‌شوند.”