هراس حکومت جمهوری اسلامی از جنبش های دانشجویی
چندین مورد از نشسته های دانشجویی در سال جای تا به امروز لغو شدند؛نشست هم اندیشی چهل تشکل اصلاحطلب در تهران لغو شد.
۲۹ تشکل دانشجویی اصلاحطلب سراسر کشور در نامهای خطاب به حجتالاسلام حسن روحانی نسبت به لغو نشست هماندیشی دانشجویی که علیرغم صدور مجوز و انجام هماهنگیهای قبلی، از برگزاری آن ممانعت به عمل آمد، انتقاد کردند.
بیانیه تشکل های دانشجویی در خصوص لغو نشست کاندیداهای خرم آبادی
یکی از دلایل این اتفاق را عدم حمایت کافی وزارت علوم؛ علیرغم وعدهها و شعارهای خود برای اجرای بیتنازل قانون و ایجاد شرایط برابر برای تشکلهای مختلف میداند.
انتقاد از لغو برنامه هاي انجمن اسلامي ترقي خواه پلي تكنيك
شرق: نشست «آيين و آيينه» که قرار بود سه شنبه، ٢٥ آبان، به همت انجمن اسلامي دانشجويان ترقي خواه دانشگاه پلي تکنيک و به مناسبت اربعين حسيني با نگاهي جديد به مقوله دينداري با سخنراني دکتر محمد مجتهد شبستري و دکتر احمد شکرچي در دانشگاه اميرکبير برگزار شود، لغو شد. عامر ارمغان، سخنگوي اين تشکل دانشجويي، در گفت وگو با انصاف نيوز، دراين باره گفت: هيات نظارت به ما اعلام کرد که برنامه بايد حتما به صورت «مناظره» باشد، درغيراين صورت مجوز برگزاري ندارد! ما با صحبت هايي که با همه مسئولان دانشگاه ازجمله معاونت فرهنگي، نماينده نهاد رهبري، مديريت فرهنگي و اجتماعي و مديرکل حوزه رياست دانشگاه داشتيم، مراتب اعتراض مان را مبني بر بي معنابودن اين تصميم هيات نظارت اعلام کرديم؛ چراکه در درجه اول تحميل شيوه مناظره اي بر برنامه اي که قرار است در حوزه انديشه و دين باشد، بي معنا و فاقد توجيه است. خب مناظره، آن هم در يک جلسه دوساعته با موضوع فکري- مذهبي چه حاصلي مي تواند داشته باشد؟ و مهم تر از آن، اينکه هيات نظارت به چه حقي روند توليد علم و انديشه در دانشگاه را محدود مي کند و قيد و شرط براي برنامه مي گذارد؟ به چه دليلي بايد ما حتما برنامه خود را به صورت مناظره برگزار کنيم؟ مگر تشکل هاي ديگر براي دعوت از ميهمانان اغلب افراطي و تندرو اصولگرا، با چنين محدوديت هاي عجيب و غريبي مواجه مي شوند که هر بار و به بهانه اي برنامه هاي تشکل هاي مستقل و منتقد لغو مي شود؟ طبيعتا انجمن اسلامي دانشجويان ترقي خواه به صورت نسبي قرابتي با انديشه هاي دو سخنران محترم برنامه داشته که آنها را دعوت کرده است. به چه دليل ما بايد مجبور باشيم به افرادي که تريبون هاي متعددي در دانشگاه در اختيار دارند و به هر مناسبتي براي سخنراني دعوت مي شوند، دوباره تريبون بدهيم؟ کدام تفسير از آزادانديشي يا قانونمندي در برخورد با تشکل ها اين گونه قيدوبندهاي سليقه اي را توجيه مي کند؟ او همچنين افزود: ضمنا اين موضوع جاي تعجب دارد که ما سال گذشته در خدمت استاد مجتهدشبستري در برنامه بزرگداشت آيت الله طالقاني بوديم…
…. و برنامه با کيفيت بالايي و بدون هيچ حاشيه و مشکلي برگزار شد؛ اما امسال برگزاري اين برنامه مذهبي با اعمال سليقه هاي عجيب و غريب و غيرقانوني لغو شد. اين فضا نشان دهنده سير نزولي و قهقرايي مديريت دانشگاه در راستاي بسته شدن بيش از پيش فضاي فعاليت دانشجويي است. اين فعال دانشجويي همچنين گفت: در دانشگاه صنعتي اميرکبير بنا به همين قسم اعمال نظرات شخصي و سليقه اي، آقايان دکتر شکوري راد، دکتر جلايي پور، مهندس صفايي فراهاني، دکتر محمدرضا خاتمي (باوجود اينکه قبلادر دانشگاه سخنراني کرده بودند)، مهندس بهزاد نبوي، دکتر محسن ميردامادي، عمادالدين باقي، دکتر باوند و خانم آذر منصوري حق سخنراني در دانشگاه را ندارند؛ درصورتي که بعضي از اين عزيزان در دانشگاه هاي مختلف سخنراني داشته اند و هيچ گونه حکم قضائي مبني بر محروميت از حقوق اجتماعي يا مستند قانوني براي نقض حق سخنراني ايشان (که از زمره حقوق همه شهروندان است) وجود ندارد و در همه اين موارد، مخالفت هيات نظارت همواره بدون اعلام کتبي به انجمن با ذکر دلايل و مستندات قانوني بوده است که اين خود مصداق بارز تخلف هيات نظارت و نقض مکرر آيين نامه تشکل هاي اسلامي دانشگاهيان مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي و دستورالعمل اجرائي آن است.
مرتبط
کمیته دفاع از حقوق پیروان ادیان