محدودیت‌های تازه‌ برای پیروان ادیان در ایران

majles_islami

مجلس ایران در اصلاحیه‌های جدید برای قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی محدودیت‌های تازه‌ای را برای اقلیت‌های دینی وضع کرده است.

به گزارش «محبت‌نیوز» نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز یکشنبه ۲۵ مهرماه مقرر کردند مدارس اقلیت‌های دینی فقط مجاز به ثبت نام از دانش‌آموزان اقلیت‌های دینی هستند.

اصلاحیه لایحه جدید منجر به محدودشدن فعالیت مدارس غیرانتفاعی وابسته به اقلیت‌های دینی می‌شود در جریان بررسی «قانون تأسیس و اداره مدارس و مراکز آموزشی و پرورشی غیردولتی» اضافه شدند گرچه پیش از این ثبت نام دانش‌آموزان در مدارس اقلیت‌های دینی غیرانتفاعی با محدودیت‌های فراوانی روبه‌رو بود، اما استقبال خانواده‌ها از این مسئله موجب شد در مواردی این مدارس (غیرانتفاعی) اقدام به ثبت‌نام دانش‌آموزان مسلمانی کنند که خانواده آنها علاقمند به تحصیل فرزندانشان در مدارس ویژه اقلیت‌ها بودند.

این مسئله از نظر اقتصادی کمک خوبی برای آن مدارس محسوب می‌شد، اما حالا مجلس شورای اسلامی سفت و سخت‌تر از گذشته و بر اساس اصل ۷۲ قانون اساسی جلو این اقدام را گرفته است.
اصل ۷۲ قانون اساسی می‌گوید: «مصوبات دولت نباید با اصول و احکام مذهب رسمی کشور و یا قانون اساسی مغایرت داشته باشد، تشخیص این امر به ترتیب مذکور در اصل نود و ششم با شورای نگهبان است.

بنابراین طبق اعلام نظر شورای نگهبان، یک تبصره به ماده ۸ این لایحه اضافه شده که طبق آن «مدارس اقلیت‌های دینی را مجاز کردند که تنها از دانش‌آموزان اقلیت‌های دینی ثبت‌نام کنند».

اما این تنها بخشی از محدود کردن فعالیت مدارس غیراسلامی است. نمایندگان مجلس به منظور تأمین نظر شورای نگهبان، بند الحاقیه «ایمان به دین مبین اسلام» را به ماده ۲۱ لایحه که شرایط مدیر مدرسه و مرکز آموزشی و پرورشی را تعیین می‌کند، اضافه کرد.

این بند تاکید دارد مدیران مدارس مختص اقلیت‌های دینی شناخته‌شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران باید متجاهر به نقض احکام اسلامی در انظار عمومی نباشند و توسط مراجع رسمی خود که تابع و مقیم ایران هستند و یا نمایندگان مورد تأیید ایشان به وزارت آموزش و پرورش معرفی می‌شوند.

یعنی مدیران مدارس باید از فیلترهای خاص توسط مراجع رسمی به وزارت آموزش و پرورش معرفی شدند. روش استعلام‌گیری نیز به این صورت است که وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه، نیروی انتظامی و وزارت کشور و در مواقعی قوه قضائیه نیز باید صلاحیت این افراد را تایید کنند تا بتوانند به عنوان مدیر مدارس غیرانتفاعی اقلیت‌های دینی فعالیت کنند.