آیت‌الله نکونام شروط نهادهای امنیتی برای آزادی مشروط را رد کرد

org-z1439031643a6c00f325f3b0ceff381625160b65c283cf43627

آیت‌الله محمدرضا نکونام، روحانی محبوس در زندان ساحلی قم شروط ارائه شده از سوی نهادهای امنیتی برای پذیرش آزادی مشروط را رد کرد.

به گزارش کلمه، نمایندگانی از طرف مراکز امنیتی در دیدار با آیت‌الله محمدرضا نکونام شروطی مطرح کرده‌ و اعلام کرده‌اند که در صورت پذیرش آن‌ها، این مدرس دربند حوزه می‌تواند از آزادی مشروط بهره‌مند شود.

بر اساس این گزارش، علیرغم آنکه وضعیت جسمی آیت‌الله نکونام مساعد نیست، این روحانی دربند از پذیرش شروط ارائه شده توسط نهادهای امنیتی امتناع کرده است.

شرایط از این قرار بوده است:

۱. عدم انتقاد به حاکمیت.

۲. عدم انتقاد به سیستم فعلی حوزه های علمیه و مراجع به اصطلاح تقلید حکومت.

۳. نداشتن کرسی درس و بحث در حوزه های علمیه.

۴. عدم بازگشایی دفاتر شرعی.

۵. قطع ارتباط با شاگردان، طلاب و نیز مقلدان و ارادتمندان.

۶. چاپ نکردن رساله های عملیه و نداشتن ادعای مرجعیت.

۷. چاپ نکردن بیش از پانصد عنوان کتاب در حوزه های مختلف.

این مدرس حوزه علمیه قم که هنگام بازداشت در سلامت کامل به سر می‌برد، از تاریخ ۱۲ اسفند سال ۹۳ تا کنون به بیماری‌های مختلفی از جمله فشار و قند خون بالا، لمس شدن طرف چپ بدن، کم شدن بینایی، نارسایی در کارکرد قلب، کلیه ها، تیروئید و کبد مبتلا شده است. بیماری‌هایی که همه ناشی از عوارض سکته مغزی وی در انفرادی دادگاه ویژه روحانیت است.

آیت الله نکونام اولین بار در دی ماه سال ۹۳، پس از آنکه از مواضع آیت الله مکارم شیرازی علیه اینترنت پرسرعت انتقاد کرد، بازداشت شد. هرچند مکارم چندی بعد، ارتباط خود با این موضوع را رد کرد.

با این حال آیت‌الله نکونام بدون شاکی خصوصی و در دادگاهی که هیچ جزئیاتی از آن تاکنون برای افکار عمومی روشن نشده، به دو سال حبس محکوم شده بود که پس از اعتراض دادستانی، به پنج سال افزایش پیدا کرد.

وی در پایان سال ۹۳، در پی وخامت حالش پس از سکته مغزی از زندان آزاد شد. اما انتشار مطلبی در روزنامه قانون در فروردین ماه به بازداشت دوباره وی منتهی شد.

نکونام از آن زمان در زندان به سر می‌برد و سختگیری‌های ویژه‌ای همچون ممنوعیت گهگاه ملاقات با خانواده و ممانعت از اعزام به مراکز درمانی به بهانه نپوشیدن لباس زندان نیز از سوی مسئولان بر وی اعمال می‌شد.