رئیس قوه قضاییه ایران: در مورد حقوق بشر با اروپا گفتگو می‌کنیم، با آمریکا نه

EA66CC66-0332-49DD-B353-DF1136C05B54_cx0_cy3_cw0_w987_r1_s_r1

رئیس قوه قضاییه ایران اعلام آمادگی کرد با کشورهای اروپایی درباره حقوق بشر “گفت‌وگو” شود، اما گفت شروطی وجود دارد، از جمله این که اروپا نیز به ایران درباره مسائلی مانند “اسلام‌هراسی” پاسخ بدهد. صادق لاریجانی تاکید کرد که این گفت‌وگوها شامل آمریکا نخواهد شد.

صادق لاریجانی، روز چهارشنبه ۱۳ مرداد به مناسبت “روز حقوق بشر اسلامی” در ایران پیشنهادی کم‌سابقه مطرح کرد و به شورای عالی امنیت ملی، وزارت امور خارجه و ستاد حقوق بشر قوه قضائیه گفت تا “مسئله گفت‌وگو با کشورهای اروپایی را در بحث حقوق بشر باز کنند”.

عالی‌ترین مقام قضایی ایران که پیش از این بارها گزارش‌های نقض حقوق بشر در ایران را رد کرده، این بار نیز به توضیح تفاوت حقوق بشر از منظر اسلام پرداخت و برای گفت‌وگوی حقوق بشری با اروپا شرط گذاشت: “رفتار اروپا با بشریت در تمام دنیا با توجه به اسلام هراسی‌هایی که راه انداخته‌اند و کشف حجاب اجباری در دبیرستان‌ها و دانشگاه‌های فرانسه جای سوال دارد و ما نسبت به این مسائل در اروپا بحث و سوال داریم. آنها اسلام هراسی در اروپا راه می‌اندازند؛ اما اگر کسی به هولوکاست نگاه چپی بکند، باید به زندان برود. این مسائل هم در گفت‌وگوهای حقوق بشری با اروپا باید مطرح شود.”

او در عین حال تاکید کرد که “حساب آمریکایی‌ها جداست؛ آنها اهل خدعه هستند و این موضوع را تمام وکمال در برجام نشان دادند.”

وزارت خارجه آمریکا در آخرین گزارش سالانه وضعیت حقوق بشر جهان، ۴۵ صفحه را به ایران اختصاص داده و نوشته است که حکومت ایران در سال ۲۰۱۵ میلادی تعداد ۹۶۴ نفر را بر اساس مرکز “اسناد حقوق بشر ایران” اعدام کرده است.

گزارش حقوق بشر وزارت خارجه آمریکا در بخش دیگری به عدم محاکمه عادلانه و علنی متهمان در ایران اشاره کرده است که در برخی از آنها منجر به صدور حکم اعدام بدون رعایت آیین دادرسی می‌شود.

در این گزارش از جمله مهم‌ترین مشکلات حقوق بشری در ایران، محدودیت آزادی‌های مدنی و نقض آیین دادرسی به همراه استفاده رو به افزایش مجازات اعدام برای جرائمی که مناسبتی با چنین مجازاتی ندارند و یا برای مجرمان نوجوان ذکر شده است.

در گزارش سال ۲۰۱۵ وزارت خارجه آمریکا، ۱۲۴ صفحه به “اسرائیل و سرزمین‌های اشغالی”، ۵۵ صفحه به سوریه، ۵۲ صفحه به عربستان سعودی و ۴۵ صفحه به ایران اختصاص پیدا کرده است.

برای مطالعه خلاصه‌ای از این گزارش به این لینک مراجعه کنید و یا این که نسخه کامل آن را به زبان انگلیسی در این لینک دریافت کنید.