دیدار معاون رئیس جمهور اسلامی با پاپ فرانسیس در واتیکان

.پاپ فرانسیس با معاون رئیس جمهور اسلامی در امور زنان و خانواده در واتیکان دیدار کرد. خبری درباره محتوای گفت‌ و گوی دو طرف منتشر نشده است.

 به گزارش «محبت نيوز»، شهیندخت مولاوردی مسئول امور زنان و خانواده در دولت حسن روحانی، روز پنج‌شنبه (۱۲ فوریه / ۲۳ بهمن) با پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان، در واتیکان دیدار کرد. از محتوای گفت‌وگوی این دو اطلاعی در دست نیست.به گفته صدای آمريكا، از زمان انقلاب بهمن ۱۹۷۹ و برپایی حکومت جمهوری اسلامی در ایران، تنها یک رئیس جمهور ايران با رهبر کاتولیک‌های جهان در واتیکان دیدار داشته است. محمد خاتمی، رئیس جمهور اسبق ایران، در سال ۱۹۹۹ با ژان پل دوم ملاقات کرد. خاتمی شش سال پس از این دیدار، به مناسبت درگذشت ژان پل دوم در مراسم آمرزش‌خوانی برای وی شرکت کرد.همچنین ۹ سال پیش از انقلاب ۱۹۷۹ پاپ پل ششم در چارچوب سفر آسیایی خود به تهران سفر کرد.

رهبری کلیسای کاتولیک در آغاز سال ۲۰۱۴ از سازمان ملل متحد خواست که ایران را در مذاکرات به منظور پایان مسالمت‌آمیز کشمکش سوریه دخالت دهد. اما تلاش واتیکان در این زمینه ناموفق بود.

واتیکان همچنین مناقشه اتمی ایران را به دقت دنبال می‌کند. پاپ بارها بر لزوم حل دیپلماتیک این کشمکش تاکید کرده است.

خبرگزاری کاتولیک می‌نویسد که “انستیتوی پاپ برای مطالعات اسلامی” دارای ارتباطی خوب با ایران است و ایران شریک مهمی در گفت‌ و گوهاي میان واتیکان و مسلمانان به شمار می‌آید.

این خبرگزاری همچنین وضعیت حدود پنج‌هزار نفر مسیحی کاتولیک و نیز دیگر مسیحیانی که در ایران زندگی می‌کنند را با وجود دشواری‌های مداومی که برایشان موجود است، بهتر از اوضاع بسیاری دیگر از کشورهای اسلامی دانسته است.

براساس قانون اساسی جمهوری اسلامی، مسیحیت در کنار ادیان زرتشتی و یهودی به رسمیت شناخته شده ‌و پیروان آن در انجام مراسم دینی خود آزاد هستند.

اما طبق جدول رده‌بندی‌ای که سازمان کمک به مسیحیان زیر پیگرد “درهای باز” (Open Door) در مورد میزان تبعیض علیه مسیحیان در کشورهای جهان منتشر کرده است، ایران جزو کشورهایی است که در آن به حقوق و آزادی مسیحیان رعايت نمي شود.

در جدول مذکور ایران به لحاظ میزان اعمال تبعیض علیه مسیحیان در رده هفتم و پس از کره شمالی، سومالی، عراق، سوریه، افغانستان و سودان واقع شده و بدین ترتیب جزو کشورهایی است که در آن مسیحیان سخت‌ترین شرایط زندگی را دارند.