فریبکاری مسئولان قضایی؛ انتقال ناگهانی دراویش محبوس از بیمارستان به زندان

دستور دادستانی مبنی بر بازگرداندن افشین کرم‌پور از بیمارستان به زندان درمان این درویش زندانی را نیمه کار باقی گذاشت. به این ترتیب در طی کمتر از یک هفته سه تن از فعالان زندانی حقوق دراویش بدون ترخیص پزشک یکی پس از دیگری به زندان اوین منتقل شدند.

این در حالی است که وکلای دراویش زندانی به دنبال اعتصاب در زندان و همراهی جامعه دراویش ایران و تجمع آنها برای ادامه مداوا، به خارج از زندان منتقل شده بودند.اما وعده مسوولان تاکنون عملی نشده بود و این همراهی اندک نیز نیمه کاره و غافلگیرانه به اتمام رسید و دراویش بیمار به بدون درمان به زندان بازگردانده شدند.

به گزارش مجذوبان نور، افشین کرم‌پور حقوقدان و فعال حقوق دراویش که از چندی پیش به علت دیسک کمر و گردن و تنگی کانال نخاعی در بیمارستان شهدای تجریش بستری بود، دیروز عصر با دستور دادستانی تهران و بدون ترخیص پزشک به زندان اوین بازگردانده شد.

در طی هفته گذشته درمان سه تن از دراویش زندانی که یکی پس از دیگری با دستور دادستانی نیمه کاره ماند.

دو روز پیش نیز حمیدرضا مرادی در حالی که طبق تجویز تیم پزشکی بایستی برای مشاوره قلبی به بیمارستان دیگری اعزام می‌شد، در طول مسیر بدون اعلام قبلی به جای اعزام به بیمارستان به زندان انتقال یافت.

صدیقه خلیلی، همسر این وکیل زندانی به روز گفت: “روز دهم آذر همسرم را در بیمارستان تجریش بستری کردند. او اما در حالیکه در این بیمارستان تحت درمان بود، بدون تشخیص پزشک به بیمارستان سینا منتقل شد. بعد از ۲۰ روز با مشاوره پزشک ایشان مجددا تصمیم گرفته شد به بیمارستان تجریش منتقل شود. اما اینگونه نشد و در مسیر انتقال، بعد از تماسی که با ماموران گرفته می‌شود به جای بیمارستان به اوین برده می‌شوند.”

خانم خلیلی می‌گوید از روز شنبه که همسرش به زندان برگشته، هیچ تماسی با وی نداشته و اطلاعی از وضعیت و محل نگهداری او ندارد.

پیش از این هم مصطفی دانشجو نیز که طبق آخرین گزارش‌های پزشکی، قریب به ۵۰ درصد ریه‌اش از کار افتاده بدون ‌آن‌که پزشکان با ترخیص وی موافقت کنند، روز چهارشنبه یکم بهمن‌ماه از سوی دادستانی تهران به زندان اوین بازگردانده شد.

دانشجو نزدیک به دوماه در انتظار مجوز انتقال به بیمارستان مرکز قلب تهران به سر برد تا در آن مرکز دوره بازتوانی قلبی و ریوی را بگذراند.

مصطفی دانشجو، وکیل بسیاری از دراویش گنابادی ایران، در سال ۱۳۹۰ و در پی حمله‌های گسترده به دراویش گنابادی دستگیر شد. شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، او و سه وکیل دیگر را از جمله به اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام به هفت سال و نیم حبس محکوم کرد.

نزدیکان به خانواده آقای دانشجو به روز گفته‌اند که او با تصمیم خدایاری، دادیار زندان اوین از بیمارستان منتقل شده و این موضوع نیز ناراحتی‌های قلبی او را شدت بخشیده است.

به گزارش روز، تعدادی از دراویش زندانی و وکلای آنها در سالهای گذشته چندین بار به صورت گروهی در جهت رفع فشارها بر جامعه دراویش دست به اعتصاب غذا زده‌اند.

تجمع دراویش در شهریورماه گذشته به بازداشت صدها درویش معترض در مقابل داستانی تهران منجر شد. این تجمع با وعده‌های مسئولان برای پیگیری مطالبات دراویش گنابادی خاتمه یافت.

با گذشت چند ماه از این اعتراضات، صدیقه خلیلی، همسر حمیدرضا مرادی که خود نیز از فعالان دراویش است می‌گوید: “این وعده‌ها تاکنون عملی نشده است. در این مورد اخیر هم دست روی دست نخواهیم گذاشت و در صورتیکه این زندانیان برای ادامه مداوا به خارج از زندان منتقل نشوند، دوباره دست به تجمع خواهیم زد.”

علی یونسی، دستیار حسن روحانی در امور اقلیت‌های مذهبی و قومی مدتی پیش در دی‌ماه طی یک نشست خبری از برخوردها با دراویش گنابادی در سالهای گذشته به عنوان اتفاقات ناگواری یاد کرد که به گفته او خارج از اراده حاکمیت صورت گرفته است.