گزارش ماهیانه نقض حقوق پیروان ادیان پائیز سال 1398

تهیه و تنظیم,نمودارها : حمیدرضا تقی پور دهقان تبریزی

گردآوری داده : هادی درتومی, محمدحسین ملائی برزی, محمد آفتابی

  ماده 18 اعلامیه جهانی حقوق بشر

هر کس حق دارد که از آزادی فکر، وجدان و مذهب بهره‌مند شود. این حق متضمن آزادی تغییرمذهب یا عقیده و ایمان می‌باشد و نیز شامل تعلیمات مذهبی و اجرای مراسم دینی است. هرکس می‌تواند از این حقوق یا مجتمعاً به‌طور خصوصی یا به‌طور عمومی برخوردار باشد.

ماده 19 اعلامیه حقوق بشر

هر انسانی محق به آزادی عقیده و بیان است؛ و این حق شامل آزادی داشتن باور و عقیده ای بدون [نگرانی] از مداخله [و مزاحمت]، و حق جستجو، دریافت و انتشار اطلاعات و افکار از طریق هر رسانه ای بدون ملاحظات مرزی است.

گزارش پیش رو دربردارنده اطلاعات آماری نقض حقوق پیروان سایر ادیان در ایران پائیز سال1398 شمسی است. این گزارش به‌صورت آماری-تحلیلی ارائه می‌شود، مسلماً به دلیل عدم اجازه دولت ایران به مدافعان حقوق بشر جهت فعالیت به‌خصوص در حوزه گزارشگری نقض حقوق بشر و همین‌طور ممانعت از گردش آزاد اطلاعات و بالطبع به رسمیت نشناختن حوزه مستقل در فعالیت‌های مدنی از سوی دولت ایران، در حال حاضر مسئله گزارشگری، امری دشوار و خطیر با محدودیت‌های فراوان در ایران محسوب می‌شود.

 

فشار بر پیروان سایر ادیان همچنان ادامه دارد :

حاکمیت کنونی ایران و سران آن اعتقاد دارند که برخی از گروه‌های مذهبی دشمنان کشور هستند، زیرا باورهای مذهبی آن‌ها ممکن است وفاداری به‌نظام را دچار چالش کند و به بهانه حفظ امنیت سیاسی، سرکوب فعالیت‌های مذهبی را سرلوحه عناد با ادیان دیگر را قرار داده‌اند.

بازداشت‌ها و خشونت‌های هدفمند ارگان‌های امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی همچنان متوجه پیروان سایر ادیان در ایران است. در ایران دسته از شهروندان به دو قسم رسمی و غیررسمی تقسیم می‌شوند، پیروان آئین بهایی از ادیان غیررسمی هستند که تحت‌فشارهای بیشتری قرار دارند، آن‌ها از انجام مناسک دینی و تبلیغ آئین آزادانه، تدریس و تحصیل در مقاطع عالی محروم هستند، هم‌اکنون تنی چند از رهبران این آئین که امور بهاییان را در این کشور اداره می‌کردند، در زندان‌های اوین و رجایی شهر به سر می‌برند و ده‌ها تن از پیروان آن نیز در زندان‌های کشور ازجمله سمنان، مشهد، تهران، کرج و غیره متحمل حبس‌های طولانی شده‌اند. ادیان و مذاهب رسمی هم چون مسیحیان نیز با محدودیت‌هایی زیادی مواجه هستند، جمهوری اسلامی تنها عبادت  مسیحیان عاشوری، ارمنی و کلدانی را که مسیحی هستند، به رسمیت می‌شناسد، تبلیغ آئین برای ایرانیان از سوی ایشان جرم تلقی می‌شود. کسانی که فارس زبان هستند از ورود به کلیساها منع میشوند و کلیساها وظیفه دارند اسامی اعضای خود به همراه کپی کارت ملی آنها را به وزارت اطللاعات ارائه دهند ، توزیع کتب مقدس در کتابفروشی ها ممنوع میباشد . ماده 13 و 26 قانون اساسی جمهوری اسلامی، مسیحیت را به رسمیت می‌شناسد و به مسیحیان حق عبادت و ایجاد انجمن را داده است اما برخورد با مسیحیان پروتستان که معتقد به بشارت دین خود هستند کماکان وجود دارد و کلیساهای خانگی با سرکوب گسترده مواجه هستند. تبعیض مذهبی در مورد مسلمانان سنی نیز اعمال می‌شود، آن‌ها که اکثراً در مناطق حاشیه‌ای کشور زندگی می‌کنند، از حق ساخت مسجد و برگزاری آئین مذهبی ازجمله نماز عید فطر و قربان در مناطق مرکزی هم چون تهران محروم هستند. حتی در مواردی گزارش تخریب نمازخانه اهل سنت هم گزارش شده است و این گروه از افراد با اعدام و بازداشت و آزار و اذیت هایی مواجه هستند حتی آنها از استخدام در ادارات دولتی و تصدی سمت هم منع هستند که نمونه بارز آن انتخاب بیژن ذوالفقار نصب به سمت وزیر ورزش در دولت حسن روحانی بوده که به خاطر اهل تسنن بودن وی از مجلس رای اعتماد نگرفت .

اهل سنت

اهل سنت خواستار امنیت و اخوت هستند، انتظار دارند که آزادی مذهبی مراعات شود و این خواسته تک‌تک جامعه اهل سنت است. انتظار آن است که جامعه اهل سنت در شهرهای بزرگ کشور مثل اصفهان و دیگر شهرها آزادانه بتوانند نماز بخوانند و به تعلیم فرزندان خود مشغول باشند. این انتظار کاملاً معقول و قانونی است. اینکه اهل سنت بتواند در هر شهری که نیاز دارد مسجد بسازد و نماز جمعه و نماز عید بخواند و از آزادی کامل برخوردار باشد، انتظاری کاملاً قانونی بوده و خواسته‌ای زیاده‌خواهان نیست. اهل سنت معتقد است که حق مردم باید رعایت شود و کسی به خاطر مذهب از حقوقش محروم نشود، زیرا رعایت حقوق ملت باعث اتحاد و نزدیکی می‌شود.

زندانیان اهل سنت که به خاطر تبلیغ دینی با اتهاماتی مانند اقدام علیه امنیت ملی مواجه هستند حکم محاربه در دست دارند در زندان و در فضای نامناسبی دوران زندان خود را می‌گذرانند و به‌صورت مدام  از سوی مأموران زندان به دلیل عقیده‌شان مورد بی‌احترامی قرار می‌گیرند.

ماده 20 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برابری تمام شهروندان ایرانی را بر اساس موازین اسلام مورد تأکید قرار می‌دهد. بااین‌حال در کنار سایر پیروان ادیان در ایران که این ماده اساسی نتوانسته برابری آنان را در بیش از سه دهه گذشته در برخورداری از حقوق شهروندی تضمین کند، پیروان اهل سنت در ایران نیز علی‌رغم این‌که مسلمان هستند شرایط مشابهی دارند، آنان نیز از تصاحب مسئولیت‌های کلان مدیریتی کشوری و لشگری و نیز بهره‌مندی برابر از فرصت‌ها و امکانات محروم هستند، همین‌طور با موانع و محدودیت‌های جدی برای تبلیغ باورهای خود و به‌جا آوردن مناسک مذهبی خود از سوی حکومت ایران روبه‌رو هستند.

در این ماه ها

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز یکشنبه ۲۸ مهر ماه ۱۳۹۸, “محمد عثمان دامنی”, فرزند “مولوی محمد ابراهیم دامنی”, شهروند اهل سنت, ساکن ایرانشهر, که پیش از این توسط ماموران اداره اطلاعات زاهدان بازداشت شده بود پس از تکمیل مراحل بازجوئی با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شد.  این شهروند اهل سنت, در حالی در تاریخ ۲۶ شهریور ۱۳۹۸، توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شده بود که برای درمان چشم بیمارش از شهرستان ایرانشهر به زاهدان سفر کرده بود.

 

به گزارش هرانا، جمشید پیروتی، زندانی سنی مذهب در حال تحمل دوران حبس در زندان اوین است.وی پیشتر توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی از طریق عضویت در یکی از سازمان های مخالف نظام” به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز یکشنبه ۷ مهر ماه ۱۳۹۸, “ابراهیم بلوچ”, فعال مذهبی اهل سنت در حوزه علمیه جامعه الحرمین شهرستان چابهار از توابع استان سیستان و بلوچستان, در مسیر بازگشت از محل این مکان به منزل خود توسط ماموران اداره اطلاعات چابهار بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران ؛ روز چهارشنبه ۳ مهرماه ۱۳۹۸, “مولوی یوسف سربازی”, فعال مذهبی اهل سنت در مدرسه منبع العلوم کوه ون شهرستان سرباز واقع در استان سیستان و بلوچستان پس از احضار به اداره اطلاعات شهرستان راسک به مدت ۵ ساعت تحت بازجوئی قرار گرفت.

 

به گزارش هرانا ، روز پنجشنبه ۴ مهرماه ۱۳۹۸، مولوی عبدالملک آرامش به اداره اطلاعات شهرستان راسک احضار و به مدت سه ساعت مورد بازجویی قرار گرفت.

 

به گزارش هرانا، روز دوشنبه ۷ مرداد 13۹۸، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات توحید قریشی، زندانی سنی مذهب محبوس در زندان رجایی شهر کرج برگزار و مورخ ۲ مهرماه 1398، حکم شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به این زندانی ابلاغ شد. بر اساس این حکم، این زندانی سنی مذهب به اتهام اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور به تحمل ۱۰ سال حبس، هواداری از گروه های مخالف نظام به تحمل ۵ سال حبس و تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس، جمعا به۱۶ سال زندان محکوم شدند.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران ، روز شنبه ۱۸ آبان ماه ۱۳۹۸ مولوی ابراهیم حبشی، روحانی اهل سنت، بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.وی امام جمعه “بازگر سیریک” ، فارغ التحصیل مدرسه علوم دینی منبع العلوم “کوه ون” شهرستان سرباز و همچنین از مدرسین دارالقرآن در این شهرستان در هنگام سفر به کشور امارات در فرودگاه بندرعباس پس از توقیف پاسپورت توسط ماموران امنیتی بازداشت شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز یکشنبه ۲۴ آذر ماه ۱۳۹۸, در پی بازدید “درویش وند”, نماینده “امین وزیری”, قاضی ناظر بر زندانیان سیاسی و عقیدتی از اندرزگاه ۷ سالن ۲۱ زندان رجائی شهر کرج حمزه درویش, زندانی عقیدتی محبوس در این اندرزگاه که شکایت نامه ای را از بابت “جعل نامه از زبان این زندانی عقیدتی” و “انتقال غیرقانونی وی به زندان لاکان رشت, به مسئولان مربوطه تحویل داد و خواستار پیگری شکایت خود شده بود, توسط “محمدی”, رئیس حفاظت اطلاعات این زندان, تهدید به پرونده سازی از بابت اتهامات ” نشر اکاذیب” و “تبلیغ علیه نظام” شد. صبح روز شنبه ۳۰ آذر ماه ۱۳۹۸, “حمزه درویش” در پی احضار به دفتر “حسن قبادی”, معاون این زندان با دستبند و پابند و همزمان با ضرب و شتم به سلول انفرادی منتقل شد.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز یکشنبه ۲۴ آذر ماه ۱۳۹۸, “رحمت الله پاکزاد”, زندانی عقیدتی سنی مذهب محبوس در اندرزگاه ۷ سالن ۲۱, زندان رجائی شهر کرج در پی احساس درد در ناحیه شکم و اعزام به بهداری توسط پاسدار بند اندرزگاه ۳ فردی بنام “ناصری” به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت و کماکان وضعیت جسمانی وی وخیم گزارش شده است.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۱۸ آذر ماه ۱۳۹۸, “حافظ عطاءالله سیریازهی”، “مولوی کریم بخش کوهی” از مدرسین مدرسه دینی منبع العلوم کوه ون و “شکیل احمد دشتیاری” فعال مذهبی اهل سنت و طلبه در حال تحصیل در سال اول از مدرسه مذکور پس از احضار تلفنی به ستاد خبری اداره اطلاعات زاهدان و شهرستان راسک تحت بازجوئی قرار گرفتند. همچنین در تاریخ ۱۴ آذر ماه ۱۳۹۸, “عبیدالله شیروزهی”, شهروند ساکن شهرستان سرباز و “داماد و برادرزاده “مولوی فضل الرحمن کوهی”, فعال مذهبی اهل سنت که در بازداشت بسر می برد”, پس از احضار به اداره اطلاعات شهرستان راسک از بابت تحریک شهروندان این شهرستان برای برگزاری تجمع اعتراضی باهدف اعتراض به بازداشت “مولوی فضل الرحمن کوهی” مورد بازجوئی و تهدید قرار گرفت.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز چهارشنبه 13 آبان 1398, “عبدالحلیم برم”, فعال مذهبی اهل سنت اهل درگس واقع در چابهار از توابع استان سیستان و بلوچستان در ترمینال مسافربری شهرستان چابهار به همراه یک نفر دیگر بنام “اسماعیل” از دوستانش توسط ماموران امنیتی بازداشت شد و پس از بازجوئی از “اسماعیل” ماموران امنیتی وی را آزاد کردند اما “عبدالحلیم برم” به مکان نامعلومی منتقل شد.

 

به گزارش کمپین‌ فعالین‌ بلوچ، مولوی فضل الرحمن کوهی امام جمعه اهل پَشامَگ سرباز پس از احضار از سوی دادگاه ویژه روحانیت روزسه شنبه ۵ آذر1398 به مشهد رفت. این خبر در حالیست که این چهره مذهبی اهل سنت سیستان وبلوچستان اخیرا از اعتراضات مردمی داخل کشور حمایت کرده بود.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روزجمعه 15 آذر 1398, “مولوی علی صفرزهی”, فعال مذهبی اهل سنت, ساکن علی آباد کتول از توابع استان گلستان, محبوس در زندان مرکزی زاهدان, که در خردادماه سال جاری درپی سفر به زاهدان و احضار به دادگاه انقلاب این شهر بازداشت شده بود از بابت اتهامات سیاسی در مجموع به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم شد.

 

 

در ادامه روند ستیز با اهل سنت، حقوق آنان به شرح ذیل نقض گردید:

 

گزارش آماری
احضار و بازجویی 11 مورد
بازداشت و بیخبری 3  مورد
محرومیت از درمان و دسترسی به خدمات پزشکی 2 مورد
شکنجه ،توهین ، آزارو اذیت زندانیان یا خانواده آنان 3 مورد
تهدید 5 مورد
بلاتکلیفی افراد بازداشت شده 1 مورد
انتقال زندانی به سلول انفرادی 1 مورد
رفتار خشونت آمیز یا ضرب و شتم زندانیان 1 مورد
توقیف گذرنامه 1 مورد
بی خبری از افراد بازداشت شده 1 مورد
محرومیت از حق دادرسی عادلانه 1 مورد
ممنوعیت خروج از کشور 1 مورد
فرافکنی و حاشیه سازی 2 مورد
صدور حکم حبس 2 مورد
آزادی از زندان با قرار وثیقه 1 مورد
محرومیت از حقوق شهروندی 1 مورد
جمع کل موارد نقض 37 مورد

 

**************************************************************************************************

 

 

بهاییان

 

ایران، کشوری که در آن بهائیان زیادی زندگی میکنند، آئین بهایی هنوز یک در ایران «فرقه مرتد» تلقی می‌شود. . این مشهور است که بهاییان به دنبال صلح هستند، قدرت سیاسی نمی‌خواهند و تهدید امنیتی ایجاد نمی‌کنند. بااین‌حال رژیم دینی ایران آن‌ها را تحت تعقیب قرار می‌دهد. از انقلاب اسلامی 1979 میلادی تاکنون، بهاییان به‌طور سامانمند و روشمند از دسترسی به تحصیلات عالی و همچنین حق اشتغال محروم بوده‌اند؛و اگر پیگیر حق از دست رفته خود باشند با اتهامات واهی و زندان و تهدید مواجه میگردند و همواره در معرض دستگیری‌های بدون مجوز قانونی و حبس قرارگرفته‌اند. بهائیان هرگز قادر نبوده‌اند به‌طور علنی از تعالیم دینی خود پیروی کنند. آنها تقریباً در تمام مراحل زندگی مورد بدرفتاری قرار می‌گیرند.

انتقال دانش و تجربه بشری، جز از طریق آموزش امکان‌پذیر نیست  و به همین دلیل حق تحصیل یکی از حقوق بنیادی بشر در مواد 26 و 27 اعلامیه جهانی حقوق بشر، بند 2 ماده 19 میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی و مواد 13 ، 14 و 15 میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است که همگی بر حق تحصیل بدون هیچ نوع تبعیض از حیث نژاد، رنگ، جنس، زبان، مذهب، عقیده سیاسی و یا هر عقیده دیگر یا اصل و منشأ ملی یا اجتماعی، دارایی، نسب یا هر وضعیت دیگر شناخته‌شده و بر آن تأکید شده و دولت ایران موظف است تمامی امکانات و تسهیلات لازم را برای ایجاد شرایط مناسب جهت بهره‌مندی همه شهروندان از این حق طبیعی فراهم کند و کلیه موانعی را که در اثر شرایط خاص جغرافیایی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در مسیر رسیدن شهروندان به این حق قرار می‌گیرد، مرتفع سازند.

ممانعت از کسب‌وکار بهاییان یکی دیگر از فشارها و آزار و اذیت‌هایی است که بهاییان با آن مواجه هستند، پلیس اداره اماکن که وابسته به نیروی انتظامی است در نقاط مختلف کشور که سرکشی ماهانه به محل کسب شهروندان دارند، در اکثر مواقع محل کسب بهاییان را به دلیل عدم اجازه کسب، پلمپ می‌کنند.

در این ماه ها

به گزارش هرانا،  روز دوشنبه ۲۹ مهرماه 13۹۸، میترا فرصتی‌پور، شهروند بهایی ساکن گیلاوند از توابع شهرستان دماوند توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده است. به گفته این منبع مطلع، در حکم بازداشت و تفتیش منزل خانم فرصتی‌پور، اتهام مطروحه علیه وی “تبلیغ علیه نظام” عنوان شده بود.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۲۹ مهر ماه ۱۳۹۸, “کیانا شعاعی”, “فرزان معصومی” و “سروش آبادی”, شهروندان بهائی ساکن شیراز در پی یورش ماموران اداره اطلاعات این شهرستان به منازل این افراد پس از تفتیش منزل و ضبط برخی لوازم شخصی از قبیل گوشی تلفن همراه, لب تاپ و و کیس کامپیوتر و ۲ عدد تابلوی مرتبط با دیانت بهائی از منازل این شهروندان ضبط شد و سپس این افراد را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.

 

به گزارش هرانا، روز دوشنبه 29مهر 1398عطاالله ظفر، شهروند بهایی محبوس در زندان اوین با تودیع قرار وثیقه از این زندان آزاد شد. با توجه به سابقه بیماری آقای ظفر، نگرانی‌های جدی در خصوص سلامتی وی در زمان بازداشت وجود داشت که خانواده ایشان با پیگیری و تامین مبلغ وثیقه در نهایت موفق شدند موافقت دادگاه را برای آزادی موقت ایشان کسب کنند.

 

به گزارش هرانا، روز دوشنبه ۲۲ مهرماه 13۹۸، بهاره زینی (سبحانیان) و سپیده روحانی، دو شهروند بهایی از زندان اصفهان آزاد شدند.آزادی این شهروندان پس از گذراندن بیش از یک سوم از دوران محکومیت آنان صورت گرفته است. این دو شهروند هرکدام از بابت اتهام “عضویت در تشکیلات غیرقانونی بهایی” به ۳ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بودند.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۲۴ مهر ماه ۱۳۹۸, “سهام آرمین”, شهروند بهائی ساکن بهارستان اصفهان, محبوس در زندان مرکزی اصفهان, که از بابت اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق تبلیغ آئین بهایی” و همچنین “عضویت در تشکیلات غیرقانونی بهائی” در مجموع به تحمل ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده بود، پس از گذراندن بیش از ۱ سال از مجموع محکومیت حبس خود از این زندان آزاد شد.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز دوشنبه ۲۲ مهر ماه ۱۳۹۸, “فوژان رشیدی”, شهروند بهائی ساکن اصفهان, محبوس در زندان مرکزی این شهرستان که پیش از این توسط دادگاه تجدیدنظر اصفهان به تحمل ۴ سال حبس تعزیری محکوم شده بود با توجه به سپری کردن یک سوم مجموع محکومیت حبس بطور مشروط از زندان آزاد شد. “فوژان رشیدی” به همراه همسرش “میلاد داوردان” مسلمان جذب شده به بهاییت هستند.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز چهارشنبه ۱۷ مهر ماه ۱۳۹۸, “ندا ثابتی”, “نوشین افشار” و “فروغ فرزانه”, سه تن از شهروندان بهائی ساکن آبادان از توابع استان خوزستان که پیش از این و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” توسط دادگاه انقلاب این شهرستان مورد محاکمه قرار گرفته بودند هر یک به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

 

به گزارش هرانا، روز چهارشنبه ۱۷ مهر 13۹۸، آزیتا رفیع‌زاده، شهروند بهایی با پایان دوران محکومیت از زندان اوین آزاد شد.خانم رفیع زاده از سال ۹۴ در زندان اوین محبوس بوده و همسرش پیمان کوشک باغی نیز از سال ۹۶ در زندان بسر می‌برد. این شهروندان پیش‌تر به اتهام “عضویت در تشکل غیر قانونی بهاییت و اقدام علیه امنیت کشور از طریق فعالیت در موسسه آموزشی بهاییان (BIHE)” به ترتیب به ۴ و ۵ سال حبس محکوم شده بودند.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه 15مهر1398، “سیما بهروزی مهدی آبادی”, شهروند بهائی ساکن یزد توسط شعبه ۱ دادگاه انقلاب این شهرستان به ریاست “قاضی دشتی پور”, از بابت اتهام “عضویت در گروههای معاند نظام”, به تحمل ۳ ماه حبس تعزیری محکوم شدند.

 

به گزارش هرانا، روز جمعه ۵ مهرماه 13۹۸، طی اقدامی هماهنگ منازل دستکم ۴ شهروند بهایی در تهران و کرج توسط ماموران اداره اطلاعات مورد بازرسی و ضبط لوازم شخصی قرار گرفته است. از این میان دستکم ۲ تن از این شهروندان بازداشت شده اند.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز جمعه ۵ مهر ماه ۱۳۹۸,”عباس طائف”, شهروند بهائی ساکن تهران در پی یورش ماموران وزارت اطلاعات به منزل و دفتر کار این شهروند بهائی و تفتیش توام با ضبط برخی لوازم شخصی در نهایت این شهروند بهائی بازداشت شد. همزمان با بازداشت این شهروند بهائی در همان روز محل کار چندین شهروند بهائی دیگر در تهران و کرج مورد تفتیش قرار گرفت و لوازم شخصی از آن شهروندان بهائی ضبط شد و ۱ شهروند بهائی هم بازداشت شد.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز جمعه ۵ مهرماه ۱۳۹۸, منزل “احسان الله اعیادی”, شهروند بهائی ساکن تهران, در پی یورش ماموران وزارت اطلاعات مورد تفتیش قرار گرفت و لوازمی از قبیل “مدارک شناسائی”, “پاسپورت”, “کتب مذهبی” و “تابلوهایی منقش به تصاویر مذهبی مربوط به بهائیت”, “هارد دیسک کامپیوتر” و “۴ دستگاه تلفن همراه” که متعلق به خانواده این شهروند بهائی بود ضبط شد.

 

به گزارش هرانا، روز شنبه 13مهر1398، جلسه دادرسی ۸ شهروند بهایی در دادگاه انقلاب بندرعباس برگزار شد.اسامی این شهروندان “مهناز جان نثار، مارال راستی، مهرالله (مهران) افشار، ادیب حق پژوه، نسیم قنواتیان، آرش راسخی، فرهاد امری و امید آفاقی” عنوان شده است.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز یکشنبه ۷ مهرماه ۱۳۹۸, “الهام حر”, شهروند بهائی که علاوه بر خودش ۲ فرزندش بنامهای فاران و حنان حر, نیز در طی سالهای اخیر به دلیل اعتقاد به دیانت بهائی از حق تحصیل محروم شدند با توجه به صحبتهای اخیر “حاجی میرزایی”, وزیر آموزش و پروش, که بر محرومیت از تحصیل شهروندان بهائی بعنوان یکی از پیروان ادیان غیر رسمی در ایران با قاطعیت تاکید کرده بود اینگونه رفتارهای حکومت جمهوری اسلامی با شهروندان بهائی را از مصادیق تبعیض بر علیه این شهروندان دانسته بود.

 

به گزارش هرانا، یلدا فیروزیان، شهروند بهایی اهل سمنان با گذشت نزدیک به پنج ماه از زمان بازداشت همچنان در یکی از سلول انفرادی زندان این شهر نگهداری می‌شود. علی‌رغم پیگیری خانواده و موافقت قاضی با تماس تلفنی تحت الحفظ فیروزیان، تماس‌های تلفنی وی نیز اخیرا قطع شده و این موضوع در کنار شرایط بسیار بد زندان باعث افزایش نگرانی خانواده از وضعیت وی شده است”.

 

به گزارش هرانا، روز پنجشنبه 4مهر1398، فرهنگ صهبا، شهروند بهایی محبوس در زندان اصفهان، به یکی از سلول های انفرادی بازداشتگاه اطلاعات سپاه منتقل شده و تحت بازجویی مجدد قرار گرفته است. گفته می شود انتقال وی به سلول های انفرادی بازداشتگاه اطلاعات سپاه با بازجویی و فشار روحی شدید همراه بوده است.

 

به گزارش هرانا، سما خانجانی، شهروند بهایی اهل سمنان، در نتایج آزمون سراسری ۹۸، با پیغام نقص در پرونده مواجه و از ادامه تحصیل محروم شد. با احتساب “سما خانجانی” شمار شهروندان بهایی شرکت کننده در کنکور سراسری ۹۸ که با عناوین مختلفی به دلیل بهایی بودن از ادامه تحصیل محروم شده اند تاکنون به ۲۳ تن رسید.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۱۸ آبان ماه ۱۳۹۸, “ثمین مقصودی”, شهروند بهائی ساکن تهران, که پیش از این توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود جهت اجرای حکم حبس بازداشت و به بند زنان زندان اوین منتقل شد. این شهروند بهائی در مرحله بدوی توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست “محمد مقیسه”, از بابت اتهام ” اداره و راه اندازی تشکیلات بهائی” به تحمل ۵ سال حبس تعزیر محکوم شده بود که این حکم عینا توسط دادگاه تجدید نظر تائید شد.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۱۸ آبان ماه ۱۳۹۸، جلسه دادگاه تجدید نظر دو شهروند بهایی ساکن کرمان به نام های کیانا رضوانی و کیمیا مصطفوی برگزار شد.این جلسه دادگاه در شعبه ۷ دادگاه تجدید نظر استان کرمان با حضور این ۲ شهروند بهایی و محمدهادی عرفانیان کاسب به عنوان وکیل مدافع متهمین برگزار شد.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز چهارشنبه ۱ آبان ماه ۱۳۹۸, “اردشیر فنائیان”, “یلدا فیروزیان” و “بهنام اسکندریان”, سه شهروند بهائی ساکن سمنان محبوس در زندان این شهرستان که پیش از این توسط دادگاه انقلاب سمنان از بابت اتهامات “عضویت در گروههای غیرقانونی اقدام کننده علیه امنیت کشور”, “اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت تبلیغاتی و تشکیلاتی” مورد محاکمه قرار گرفته بودند به ترتیب اردشیر فنائیان, به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری و تحمل ۱ سال محرومیت از حضور در سمنان و ۱ سال تبعید به شهرستان خاش و یلدا فیروزیان و بهنام اسکندریان هر یک به تحمل ۵ سال حبس تعزیری و همچنین هر یک به تحمل به ۲ سال محرومیت از حضور در استان سمنان محکوم شدند. همچنین هر یک از این ۳ شهروند بهائی از بابت اتهام “مشارکت در اقدام علیه نظام و به نفع گروه های مخالف نظام” نیز به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران، عصر روز پنجشنبه ۱۶ آبان ماه ۱۳۹۸, “کیانا شعاعی”, شهروند بهائی ساکن شیراز که در تاریخ ۲۹ مهر ماه سالجاری به همراه “سروش آبادی” و “فرزان معصومی”, دو تن دیگر از شهروندان بهائی توسط ماموران اداره اطلاعات شیراز بازداشت شده بود با توجه به اتمام مراحل بازجوئی با تودیع قرار وثیقه بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شد.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز سه شنبه ۷ آبان ماه ۱۳۹۸, تعدادی از شهروندان بهائی ساکن شیراز که در جریان برگزاری مراسم سالگرد تولد پیامبر بهائیان حاضر شده بودند در پی یورش ماموران اطلاعات سپاه استان فارس به آن مراسم بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. هویت ۲ تن از این شهروندان بازداشت شده “شهریار عطریان” و “پولاد کرمی” توسط حقوق بشر در ایران احراز شده است.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۸ آبان ماه ۱۳۹۸, محل کسب “بهروز غلامرضایی” « کاشی سرامیک », “شمیم توحیدی” و “حبیب الله توحیدی” « عینک سازی », “احمد علی شوکتی” « عینک سازی », بهزاد غلامرضایی « تاسیسات لوله کشی » و “بهمن غلامرضایی « مغازه الکتریکی » دستکم ۵ تن از شهروندان بهائی ساکن شهرستان چابهار از توابع استان سیستان و بلوچستان توسط اداره اماکن عمومی نیروی انتظامی پلمپ شد.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران، در ساعات پایانی دوشنبه ۶ آبان ماه ۱۳۹۸, “جمال ثابت”, شهروند بهائی ساکن تهران در پی یورش ناگهانی ماموران وزارت اطلاعات به منزل شخصی وی و در جریان مهمانی خانوادگی که در منزل شخصی وی برگزار شده بود پس از تفتیش و ضبط لوازمی از قبیل گوشی تلفن همراه, لب تاپ و چند قلم دیگر لوازم شخصی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۵ آبان ۱۳۹۸, قبرستان شهروندان بهائی “گلستان جاوید” در پی حمله افراد ناشناس بوسیله سنگ و بلوک مورد تخریب قرار گرفت و سنگ قبرهای مردگان بهائی که در ایران قبرستان مدفون هستند شکسته شد.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۳۰ آبان ماه ۱۳۹۸, “پونه ناشری”, مینو ریاضتی”, “اسدالله جابری”, “احترام شیخی « همسر اسدالله جابری »”, “عماد جابری”, “فریده جابری” و “فرخ لقا فرامرزی”, هفت تن از شهروندان بهائی ساکن در استان بوشهر که پیش از این و در مرحله بدوی از سوی دادگاه انقلاب بوشهر هر یک به تحمل ۳ سال حبس تعزیری محکوم شده بودند احکام آنها در مرحله تجدیدنظرخواهی عینا مورد تائید قرار گرفت.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز شنبه ۲۵ آبان ماه ۱۳۹۸, “ناصر رجب”, شهروند بهائی ساکن گوهردشت کرج در پی یورش ۷ تن از ماموران اداره اطلاعات این شهرستان به منزل شخصی وی بدون ارائه حکم قضائی پس از تفتیش منزل بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز جمعه ۲۹ آذر ماه ۱۳۹۸, “نوشین حکیمی « نوح نژاد »”, شهروند بهائی ساکن بندر لنگه که در تاریخ ۲۳ آذر ماه سالجاری در پی یورش ماموران اداره اطلاعات این شهرستان به منزل شخصی وی بازداشت شده بود پس از اتمام مراحل بازجوئی از بازداشتگاه این ارگان امنیتی به زندان بندرعباس منتقل شد. انتقال “نوشین حکیمی « نوح نژاد »”, شهروند بهائی, از بازداشتگاه اداره اطلاعات بندر لنگه طی تماس تلفنی وی با خانواده خود به آنها اطلاع رسانی شد. از مصادیق حقوقی و دلایل بازداشت این شهروند بهائی تا لحظه تنظیم این گزارش اطلاعی در دست نیست.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز دوشنبه ۲۵ آذر ماه ۱۳۹۸, “اردشیر فنائیان”, “یلدا فیروزیان” و “بهنام اسکندریان”, سه تن از شهروندان بهائی ساکن استان سمنان و محبوس در زندان این شهرستان توسط دادگاه تجدیدنظر این استان از بابت اتهامات “عضویت در گروههای غیرقانونی اقدام کننده علیه امنیت کشور”, “اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت تبلیغاتی و تشکیلاتی” در مجموع به تحمل ۱۲ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز شنبه ۲۳ آذر ماه ۱۳۹۸, “نوشین حکیمی « نوح نژاد »”, شهروند بهائی ساکن بندر لنگه, در پی یورش ماموران امنیتی به منزل شخصی وی بازداشت و پس از تفتیش منزل و ضبط لوازم شخصی وی را بازداشت و از وضعیت وی اطلاعی در دست نیست. در همین روز محل کسب و منزل “عرفان نوح نژاد”, دیگر شهروند بهائی ساکن در بندر لنگه مورد تفتیش قرار گرفت و سپس پلمپ شد. منزل مسکونی “وحید زراعت کار”, که وی داماد خانواده نوح نژاد می باشد هم از سوی نیروهای امنیتی مورد تفتیش قرار گرفت و برخی اقلام شخصی وی ضبط شد.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز شنبه ۲۳ آذر ماه ۱۳۹۸, “روئین کهنسال”, “ابوالفضل انصاری” و “روح الله زیبائی”, ۳ تن از شهروندان بهائی ساکن کرج که پیش از این از سوی نیروهای امنیتی در این استان بازداشت و پس از اتمام مراحل بازجوئی مورد تفهیم اتهام گرفته و با تودیع قرار وثیقه بطور موقت و آزاد شده بودند توسط شعبه ۱دادگاه انقلاب کرج برگزار خواهد شد. همچنین بنا بر اعلام شعبه مذکور وکلای انتخابی از سوی این ۳ شهروند بهائی به دادگاه حق حضور در جلسه دادرسی برای دفاع از موکلان خود را ندارند و جلسه دادرسی فقط با حضور این ۳ شهروند بهائی برگزار خواهد شد.

 

به گزارش هرانا، روحا ایمانی، شهروند بهایی اهل کرمان روز دوشنبه ۱۸ آذرماه ۱۳۹۸ از زندان کرمان به زندان یزد منتقل شد.این شهروند بهایی در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه ۱۳۹۴ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از پایان مراحل بازجویی به زندان منتقل شده بود. وی در تاریخ ۱۰ تیرماه همان سال با تودیع قرار وثیقه، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شده بود.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز یکشنبه ۱۷ آذر ماه ۱۳۹۸, واحدهای صنفی متعلق به ۵ تن از شهروندان بهائی بنامهای “بهروز غلامرضایی” « کاشی سرامیک », “شمیم توحیدی” و “حبیب الله توحیدی” « عینک سازی », “احمد علی شوکتی” « عینک سازی », بهزاد غلامرضایی « تاسیسات لوله کشی » و “بهمن غلامرضایی « مغازه الکتریکی » که در تاریخ ۸ آبان ماه سالجاری به دستور مقامات قضائی پلمپ شده بود پس از گذشت بیش از ۱ ماه فک پلمپ شد.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز چهارشنبه ۱۳ آذر ماه ۱۳۹۸, “هما منوچهرزاده”, “شهاب فردوسیان”, “ساغر منوچهرزاده”, “نسیم جابری”, “مهران الله دادی”, “قدوس لطفی”, “شهباز باشی”, هشت تن از شهروندان بهائی ساکن بهارستان اصفهان که در تاریخ ۸ آذر ماه در پی یورش ماموران امنیتی بازداشت شده بودند پس از اتمام مراحل بازجوئی با تودیع وثیقه هایی بصورت جداگانه و موقت تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شدند.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز دوشنبه ۱۸ آذر ماه ۱۳۹۸, “ناصر رجب”, شهروند بهائی ساکن کرج با توجه به اتمام مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده جهت ارجاع به دادگاه با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شد. این شهروند بهائی در پی یورش ماموران امنیتی بازداشت و جهت بازجوئی به سلول انفرادی بند اطلاعات سپاه کرج واقع در زندان رجائی شهر کرج منتقل شده بود.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز شنبه ۱۶ آذر ماه ۱۳۹۸, “اسماعیل فرزانه” به همراه برادرزاده اش “بردیا فرزانه”, دو تن از شهروندان بهائی ساکن شهرستان امیدیه واقع در استان خوزستان که پیش از این و در تاریخ ۹ آذر ماه سالجاری توسط ماموران امنیتی بازداشت شده بودند پس از اتمام مراحل بازجوئی با تودیع قرار وثیقه بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شدند.

 

به گزارش هرانا، مژگان احمدزاده (فدایی)، شهروند بهائی ساکن شهرستان قائم‌شهر توسط دادگاه انقلاب این شهر به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد. این حکم روز دوشنبه ۱۱ آذرماه ۱۳۹۸ به خانم فدایی ابلاغ شده است.

 

به گزارش هرانا، روز شنبه ۱۶ آذرماه 1398، دومین جلسه دادگاه تجدیدنظر امرالله خالقیان، احسان الله امیری نیا، نیما رجب زاده و آرمان بندی امیر آباد شهروندان بهایی ساکن کرمان در شعبه یک دادگاه تجدیدنظر استان کرمان برگزار خواهد شد.

 

به گزارش هرانا، روز یکشنبه ۱۱ آذرماه ۱۳۹۸، حکم دادگاه تجدیدنظر کیانا رضوانی و کیمیا مصطفوی شهروندان بهایی ساکن کرمان به آنان ابلاغ شد.به گفته محمدهادی عرفانیان کاسب، وکیل دادگستری، این شهروندان از بابت اتهام “عضویت در تشکیلات بهایی” تبرئه و به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به شش ماه حبس تعزیری محکوم شده اند.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز چهارشنبه ۱۳ آذر ماه ۱۳۹۸, “علی احمدی”, شهروند بهائی ساکن قائم شهر که پیش از این با اتهامات سیاسی توسط دادگاه انقلاب این شهرستان مورد محاکمه قرار گرفته بود به تحمل ۱۱ سال حبس تعزیری محکوم شد. این شهروند بهائی پیش از این و در اواخر آبان ماه سال ۱۳۹۷ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از طی مراحل بازجوئی در تاریخ ۱۲ دی ماه همان سال, با تودیع قرار وثیقه بطور موقت آزاد شد.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز دوشنبه ۱۱ دوشنبه آذر ماه ۱۳۹۸, “فریبا اشتری”, شهروند بهائی ساکن یزد و از زندانیان سیاسی سابق در پی یورش ماموران اداره اطلاعات این شهرستان پس از تفتیش منزل و ضبط لوازم شخصی بازداشت و از وضعیت و محل نگهداری وی اطلاعی در دست نیست. بازداشت این شهروند بهائی در حالی صورت گرفته که “ناصر باقری”, همسر وی در زندان مرکزی یزد در حال تحمل دوران محکومیت حبس خود میباشد.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز سه شنبه ۱۲ آذر ماه ۱۳۹۸, “حسن ممتاز سروستانی”, شهروند بهائی و زندانی عقیدتی محبوس در زندان اوین با توجه به فعالیتهایی که در رابطه با دانشگاه مجازی بهائیان به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود پس از کاهش دوران محکومیت حبس خود بطور مشروط از زندان آزاد شد. به نظر این زندانی بهائی در راستای اعطای عفو مشروط به زندانیان آزاده باشد.

 

به گزارش هرانا، کیمیا پورصادقیان و نسیم شوقی، دو شهروند بهایی ساکن زاهدان اواخر آبان ماه امسال توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده‌اند.بازداشت این دو شهروند بهایی روز سه‌شنبه ۲۸ آبان ماه ۱۳۹۸ در زاهدان صورت گرفته و با توجه به قطعی اینترنت در این منطقه تاکنون از بازداشت آن‌ها اطلاعی در دست نبود.مامورین در زمان بازداشت این مادر و دختر منزل آنها را نیز مورد بازرسی قرار داده و برخی وسایل شخصی آنها از قبیل لپ تاب و تعدادی دست‌نوشته را ضبط کرده و با خود بردند.

 

به گزارش هرانا، روز دوشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۸، سروش آبادی، شهروند بهایی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان عادل آباد شیراز آزاد شد.سروش آبادی، در تاریخ ۲۹ مهرماه امسال همراه با دو شهروند بهایی دیگر به نام های کیانا شعاعی و فرزان معصومی توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بودند.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز یکشنبه ۱۰ آذر ماه ۱۳۹۸, “فرزان معصومی”, شهروند بهائی ساکن شیراز, پس از اتمام مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه ای به مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از زندان عادل آباد شیراز آزاد شد. این شهروند بهائی پیش از این و در تاریخ ۲۹ مهر ماه سالجاری به همراه ۲ شهروند بهائی دیگر بنامهای “کیانا شعاعی” و “سروش آبادی”, از سوی ماموران اداره اطلاعات این شهرستان بازداشت شده بود.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز شنبه ۹ آذر ماه ۱۳۹۸, “اسماعیل فرزانه”, شهروند بهائی ساکن شهرستان امیدیه از توابع استان خوزستان در پی یورش ماموران اداره اطلاعات این شهرستان به محل سکونت وی پس از تفتیش آن مکان و ضبط وسائل به مکان نامعلومی منتقل شد. لازم به توضیح است که در همان روز “بردیا فرزانه”, برادرزاده این شهروند بهائی هم به روشی مشابه از سوی ماموران امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز شنبه ۹ آذر ماه ۱۳۹۸, “سروش آزادی”, شهروند بهائی ساکن محله بهارستان اصفهان در پی یورش ماموران امنیتی به منزل شخصی وی پس از تفتیش منزل و ضبط لوازم شخصی از آن مکان این شهروند بهائی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. همچنین روز شنبه هفته جاری “بردیا فرزانه”, شهروند بهائی ساکن محله امیدیه از توابع استان خوزستان پس از یورش ماموران امنیتی به محل سکونت این شهروند بهائی و تفتیش منزل و ضبط برخی از اقلام شخصی وی را بازداشت و به مکان نامشخصی منتقل کردند.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز جمعه ۸ آذر ماه ۱۳۹۸, “هما منوچهرزاده”, “شهاب فردوسیان”, “ساغر منوچهرزاده”, “نسیم جابری”, “مهران الله دادی”, “قدوس لطفی”, “شهباز باشی”, “وحیده نیازمند”, “ناصر لطفی”, جملگی ۹ تن از شهروندان بهائی ساکن در اصفهان در پی یورش هماهنگ ماموران امنیتی به منازل شخصی این افراد پس از تفتیش آن مکان و ضبط برخی لوازم شخصی این شهروندان بهائی را بازداشت و از وضعیت آنها اطلاعی در دست نیست.

 

به گزارش هرانا، روز چهارشنبه ۶ آذرماه ۱۳۹۸، با گذشت ۱۲ روز از بازداشت ناصر رجب، شهروند بهایی ساکن کرج همچنان اطلاعی از وضعیت و دلیل بازداشت وی در دست نیست.علیرغم مراجعه مکرر خانواده رجب مسئولان قضایی و امنیتی کرج از پاسخگویی درباره سرنوشت ایشان سر باز می زنند.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز دوشنبه ۴ آذر ماه ۱۳۹۸, “عباس طائف”, شهروند بهائی ساکن تهران که چندی پیش در پی یورش ماموران وزارت اطلاعات به منزل شخصی وی پس از تفتیش منزل و ضبط لوازم بازداشت شده بود با توجه به اتمام مراحل بازجوئی و تکمیل پرونده جهت ارجاع به دادگاه با تودیع قراروثیقه بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی از بازداشت آزاد شد.

 

 

 

در ادامه روند ستیز با بهاییان ، حقوق آنان به شرح ذیل نقض گردید:

 

گزارش آماری
احضار و بازجویی 1 مورد
بازداشت و بیخبری 31 مورد
محاکمه 17 مورد
محرومیت از درمان و دسترسی به خدمات پزشکی 1 مورد
شکنجه 3 مورد
صدور حکم تبعید 1 مورد
بلاتکلیفی افراد بازداشت شده 2 مورد
تفتیش عقیده 6 مورد
محرومیت از حق ملاقات، تماس تلفنی و سایر حقوق زندانیان 1 مورد
محرومیت از تحصیل 1 مورد
رفتار توهین آمیز با شهروندان 12 مورد
فرافکنی و حاشیه سازی 23 مورد
صدور حکم حبس 11 مورد
عدم دسترسی به وکیل یا دادرسی عادلانه 3 مورد
صدور حکم حبس تعزیری 10 مورد
پلمپ محل کسب 7 مورد
تفتیش منزل 25 مورد
ضبط وسائل 25 مورد
یورش 23 مورد
تخریب قبرستان و شکستن سنگ قبور 1 مورد
آغاز دوران محکومیت حبس 1 مورد
انتقال زندانی به سلول انفرادی 1 مورد
آزادی موقت و با قرار وثیقه 15 مورد
آزادی از زندان با پایان دوران محکومیت 1 مورد
ازادی مشروت 6 مورد
محرومیت از حقوق شهروندی 12 مورد
جمع کل موارد نقض 239 مورد

 

**************************************************************************************************

مسیحیان

 

جمهوری اسلامی کمر به نابودی مسیحیت بسته است، واقعیتی است تلخ در مورد جفا بر مسیحیان ایران؛ مسیحیانی که به خاطر دگراندیشی و تغییر دین از سوی حکومت مذهبی جمهوری اسلامی مورد اتهام و محکومیت قرار می‌گیرند. جفا بر مسیحیان در کشورهای اسلامی رو به رشد است و روزانه مسیحیان بسیاری مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند. در جمهوری اسلامی ایران نیز، تعداد بی‌شماری از مسیحیان به خاطر تغییر دین و فعالیت‌های مذهبی‌شان زندانی‌شده، مورد اتهام و محکومیت قرار می‌گیرند. در حال حاضر بر اساس گزارش سازمان‌های مدافع حقوق مسیحیان در ایران گفته می‌شود تعداد زیادی از مسیحیان شناخته‌شده تنها به جرم‌هایی نظیر اقدامات بشارتی و یا آموزش و پخش انجیل در زندان به سر می‌برند و یا دیگر شهروندان مسیحیی با عناوین جاسوسی محکوم میشوند و بسیاری از نوکیشان مسیحی تحت جفا قرارگرفته و با ضربات شلاق به جرم روزه‌خواری و شرب خمر در مراسم عشاء ربانی یا شکنجه و آزار در سلول خود در زندان‌های ایران مواجه شده و بعضاً حتی تحدید به مرگ شده‌اند. فشار دستگاه‌های امنیتی و قضایی بر کلیساها همچنان ادامه دارد و در ادامه‌ سلسله محدودیت‌های اعمال‌شده از سوی مسئولان امنیتی، کلیساهای تبشیری رسمی، کلیسای جماعت ربانی مرکز در تهران، کلیسای پروتستان عمانوئیل، کلیسای انجیلی پطرس واقع در تهران و … یا به‌اجبار تن به همکاری با نهادهای امنیتی و تن دادن به خواسته‌های آنان مبنی بر افشای فهرست اعضای این کلیساها به همراه سایر مشخصات ایشان من‌جمله شماره‌ ملی، بستن درهای خود را به روی ایمان‌داران و نوکیشان مسیحی فارسی‌زبان و عدم برگزاری مراسم به زبان فارسی داده‌اند و یا به‌کل تعطیل، رهبران آنان جمهوری مانند  روبرت آسریان دستگیر و با احکام غیرمنصفانه و بلندمدت مواجه شده‌اند. حتی کلیساها از پذیرش فارسی زبانان خودداری میکنند و باید مراسم خود را به زبان غیر از فارسی برگزار نمایند . صدور احکام حبس برای مسیحیان ایران‌ همچنان ادامه دارد؛ با این‌که در قانون اساسی ایران آزادی دینی مسیحیان، کلیمیان و زرتشتیان به رسمیت شناخته‌شده ولی عملکرد حکومت در برابر تبلیغات دینی و اجرای مناسک مذهبی آنان تاکنون نشان داده است که اصول مندرج در قانون اساسی در مورد آزادی دین و مذهب و عدم تفتیش عقاید، تنها سرپوشی برای نقض حقوق پیروان سایر ادیان در ایران بوده است. در قانون اساسی ایران مذهب شیعه‌ جعفری تنها مذهب رسمی ایران بوده و ارگان‌های مذهبی و امنیتی حکومت ایران تبلیغ اصول و مبانی این ادیان و مذاهب را تهدیدی برای ایدئولوژی غالب حکومتی قلمداد می‌کنند و این مسئله یکی از عمده دلایلی است که حاکمیت به‌واسطه‌ی آن، پیروان و مبلغین مسیحیت را سرکوب و با بستن کلیسای آنان، راه را برای تبلیغات دینی این دسته از پیروان ادیان در ایران ، سد می‌کند .

 

در این ماه ها

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز یکشنبه ۲۱ مهر ماه ۱۳۹۸, “عبدالرضا «ماتیاس» علی حق نژاد”, شهروز اسلام دوست, بهنام اخلاقی, بابک حسین زاده و مهدی خطیبی, خلیل دهقانپور, حسین کدیور, کمال نعمانیان و محمد وفادار, نه تن از نوکیشان مسیحی غیر تثلیثی, ساکن رشت, از بابت پرونده مفتوحه خود در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران توسط “محمد مقیسه” از بابت اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” هر یک به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز سه شنبه ۱۶ مهر ماه ۱۳۹۸, “میلاد گودرزی”, “یعقوب ناطقی”, “شهاب الدین شاهی” و “علیرضا نورمحمدی”, چهار تن از نوکیشان مسیحی غیر تثلیثی محبوس در زندان قزلحصار کرج” ، با اتمام دوران محکومیت حبس آزاد شدند. امین خاکی, متهم ردیف اول این پرونده بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام از طریق تبلیغ مسیحیت” کماکان در حال سپری کردن دوران محکومیت حبس ۱۴ ماهه خود میباشد.

 

به گزارش حقوق بشر در ایرانروز دوشنبه ۲۲ مهر ماه ۱۳۹۸, “یوسف ندرخانی”, نوکیش مسیحی”غیر تثلیثی”, محبوس در اندرزگاه ۸ سالن ۱۰ زندان اوین که در حال سپری کردن دوران محکومیت حبس ۱۰ ساله خود می باشد در اعتراض به ممانعت از تحصیل و امتناع از ثبت نام فرزندانش در مدرسه “به دلیل باروهای مذهبی و عقیدتی آنها” دست به اعتصاب غذا زده بود در پی وعده مسئولان زندان اوین مبنی بر پیگیری موضوع پس از ۲۱ روز به اعتصاب غذای اعتراض خود پایان داد.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران ،با توجه به گذشت بیش از ۵۳ روز از زمان بازداشت محمد صالحی, نوکیش مسیحی توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران در کرج هیچگونه پاسخی در جواب پیگیریهای خانواده این نوکیش مسیحی مبنی بر مکان نگهداری و یا مصادیق حقوقی اتهامات وی داده نشده است و خانواده این نوکیش مسیحی در بی خبری مطلق از وضعیت فرزندشان بسر می برند.

 

به گزارش محبت نیوز، روز چهارشنبه 24مهر1398، نوکیش مسیحی «رخساره قنبری» که به «ماهرخ» شناخته می شود، برای اجرای حکم یک سال زندان، خود را به زندان «کچوئی» شهر کرج معرفی کرده است. او که به اتهام تبلیغ علیه نظام با تبلیغ مسیحیت توسط ماموران وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی بازداشت شده است، در یک پیام ویدئویی با ستایش از عیسی مسیح ابراز امیدواری کرد آزار و اذیت علیه مسیحیان تمام شود.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۱۹ آبان ماه ۱۳۹۸, “ابراهیم فیروزی”, نوکیش مسیحی که در تاریخ ۴ آبان ماه سالجاری با توجه به اتمام دوران محکومیت حبس ۵ ساله اش از بند ۴ سالن ۱۲ زندان رجائی شهر کرج آزاد شده بود جهت اجرای بخش دوم از حکم صادره بر علیه این نوکیش مسیحی که شامل ۲ سال تبعید به شهرستان سرباز از توابع استان سیستان و بلوچستان میباشد عازم این شهرستان شد.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز جمعه ۱۰ آبان ماه ۱۳۹۸، ناصر نورد گل تپه، طی نامه ای سرگشاده خطاب به مردم ایران از اجرا نشدن اصل ۱۳ و ۲۶ قانون اساسی در پرونده خود انتقاد کرده است.  ناصر نورد گل تپه، نوکیش مسیحی محبوس در زندان اوین که در حال سپری کردن دوران محکومت ۱۰ سال حبس خود است.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, بعد ظهر شنبه ۴ آبان ماه ۱۳۹۸, “ابراهیم فیروزی”, نوکیش مسیحی و زندانی عقیدتی محبوس در بند ۴ سالن ۱۲ زندان رجائی شهر کرج, با توجه به اتمام دوران محکومیت حبس ۵ ساله اش از این زندان آزاد شد و در صورت عدم موافقت با مرخصی جهت اجرای حکم تبعید ۲ سال اش که پیش از این صادر شده بود راهی شهرستان سرباز از توابع استان سیستان و بلوچستان خواهد شد.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز سه شنبه ۳۰ مهر ماه ۱۳۹۸, “اسماعیل مغربی نژاد”, نوکیش مسیحی ساکن شیراز پس از احضار به دادگاه انقلاب این شهرستان از بابت اتهامات “توهین به مقدسات اسلام” و “ارتداد” توسط قاضی دادگاه مورد تفهیم اتهام قرار گرفت و پس از افزایش قرار کفالت از ۱۰ میلیون به ۱۰۰ میلیون تومان بطور موقت و تا اتمام مراحل دادرسی تا ابلاغ حکم نهایی دادگاه آزاد خواهد ماند. براساس گزارش موجود قرار  براین شد که جلسه دادرسی بر پرونده این نوکیش مسیحی روز شنبه ۱۱ آبان ماه ۱۳۹۸ توسط دادگاه انقلاب شیراز برگزار شود اما از برگزاری تا تعلیق جلسه دادرسی بر پرونده این نوکیش مسیحی اطلاعی در دست نیست.

 

 

در ادامه روند ستیز با مسیحیان ، حقوق آنان به شرح ذیل نقض گردید:

گزارش آماری
بازداشت و بیخبری 1 مورد
آغاز دوران محکومیت زندانیان 1 مورد
اعتصاب غذا 1 مورد
بیخبری از افراد بازداشت شده 1 مورد
بلاتکلیفی افراد بازداشت شده 1 مورد
عدم دسترس به وکیل یا دادرسی عادلانه 2 مورد
ممانعت از تماس تلفنی و یا ممنوعیت ملاقات افراد زندانی 1 مورد
پایان دادن به دوران اعتصاب غذا 1 مورد
فرافکنی و حاشیه سازی 10 مورد
اجرای حکم تبعید 1 مورد
محاکمه 1 مورد
تهدید 1 مورد
صدور حکم حبس 9 مورد
آزادی زندانیان با توجه به اتمام دوران محکومیت 5 مورد
جمع کل موارد نقض 31 مورد

 

**************************************************************************************************

 

دراویش گنابادی

 

 

دراویش گنابادی و نعمت اللهی 11 میلیون نفر هستند ، یعنی 9 برابر کل نیروهای مسلح ایران . در بهمن و اسفند 1396 در شهر تهران به درگیری و زد وخورد دراویش با نیروهای امنیتی انجامید. در تنش‌هایی که میان پلیس ایران و شماری از دراویش گنابادی ایجاد شد نهایتاً به کشته شدن 3 مأمور پلیس و 2 عضو بسیج و بازداشت حدود 300 درویش در اول اسفند منجر شد. این تنش‌های زمانی آغاز شد که دراویش نعمت‌اللهی گنابادی در اعتراض به ایجاد محدودیت علیه رهبر یا قطب خود، نورعلی تابنده ملقب به مجذوبعلی شاه، در منطقه پاسداران در شمال تهران تجمع کرده بودند. با گسترش این درگیری جامعه‌ی دراویش طریقت نعمت‌اللهی گنابادی شاهد موج تازه‌ای از سرکوب، آزار و اذیت هم‌کیشان خود بودند. در این نوع از برخوردهای امنیتی و سرکوب گرایانه بر ضد دراویش طریقت نعمت اللهی گنابادی  رقم خورد و دامنه این اتفاقات به حدی گسترش پیدا کرد که نیروهای امنیتی اقدام به محاصره گلستان هفتم واقع در خیابان پاسداران تهران کردند و میخواستند قطب دراویش گنابادی یعنی آقای نورعلی تابنده را به جرم اقدام علیه امنیت ملی دستگیر کنند که با دراویش با خط قرمز خواندن  بازداشت دکتر تابنده (( یک پیرمرد نحیف 90 ساله ))مقاومت و درگیری دراویش با نیروهای امنیتی  انجامید و دراویش به شدت ایستادگی جانانه ای در مقابل نیروهای  امنیتی نمودند . اميرعلی محمدی لباف از دراویش گنابادی صبح روز یکشنبه 29 بهمن در کلاتنری 106 نامجو احضار و بازجوئی و مور تفتیش عقیده قرار گرفته و به شدت ضرب و شتم میشود . گفتنی است چند تن از دراویش با اطلاع از بازداشت وی، فوراً به این كلانتری مراجعه كردند که این امر منجر به آزادی آقای لباف و بازداشت نعمت‌الله ریاحی دیگر درویش گنابادی می‌شود. آقای نعمت‌الله ریاحی عصر همان روز به صورت پنهانی از کلانتری 106 به دادسرای ناحیه هفت منتقل و از آنجا به مأمورین امنیتی تحویل داده شده است . این اتفاقات و جو ملتهب ادامه پیدا کرد تا عصر روز 29 بهمن  که این درگیریها شکل تازه ای به خود گرفت و قضیه از آنجا شکل گرفت که جمعی از دراویش با تجمع در مقابل کلانتری 106 نامجو خواستار آزادی نعمت الله ریاحی بودند که این تجمع مسالمت آمیز آنها با هجوم نیروهای یگان ویژه ناجا به کشتار 3 مامور پلیس و دو بسیجی و ضرب و شتم شدید بسیاری از دراویش و کشته شدن 5 تن از دراویش و تخریب منازل شهروندان و اتومبیلهای آنها و بازداشت بیش از 300 تن از دراویش منجر گردید .

در این ماه ها

 به گزارش حقوق بشر در ایران, روز شنبه ۱۳ مهر ماه ۱۳۹۸, “فائزه عبدی پور”, درویش گنابادی و فعال صنفی دانشجویان, از طریق پیامکی که از واحد ابلاغ الکترونیکی قوه قضائیه دریافت کرد جهت ارائه آخرین دفاعیات به شعبه ۳ بازپرسی دادسرای به ریاست بازپرس “احمد حسینی” از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی/خارجی”, “تبلیغ علیه نظام” و “تمرد از دستور ماموران در حین انجام وظیفه”, احضار شد.

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۲۲ آبان ماه ۱۳۹۸, “فرهاد نعیمی” و “صالح کمالی دهکردی”, دو تن از دراویش گنابادی محبوس در زندان تهران بزرگ که پیش از این توسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران به تحمل ۳ سال حبس تعزیری محکوم شده بودند در حالی که دومین سال از محکومیت حبس ۳ ساله خود را سپری می کردند با توجه به تائید درخواست آزادی مشروط این ۲ درویش گنابادی از این زندان آزاد شدند.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز سه شنبه ۱۴ آبان ماه ۱۳۹۸, جملگی ۷۲ نفر درویش گنابادی محبوس در بندهای زندان تهران بزرگ که در جریان حادثه گلستان هفتم بازداشت و به تحمل حبس محکوم شدند و در حال سپری کردن دوران محکومیت حبس خود می باشند در اعتراض به اعمال محدودیتهای امنیتی بر “نورعلی تابنده”, قطب دراویش گنابادی در اعتصاب غذا بسر می برند. این دراویش معترض هدف خود از اعتصاب غذا را رساندن پیام به “نورعلی تابنده” برای خوردن غذا و دارو عنوان کردند.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز جمعه ۱۰ آبان ماه ۱۳۹۸, “نازیلا نوری”, از زنان دراویش گنابادی که در پی درگیریهای حادثه گلستان هفتم اسفند ماه سال ۱۳۹۶, توسط ماموران امنیتی بازداشت و از سوی دادگاه تجدیدنظر استان تهران به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود با توجه به اتمام دوران حبس از بند زندان زندان اوین آزاد شد.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز یکشنبه ۲۴ آذر ماه ۱۳۹۸, چهارده تن از دراویش گنابادی محبوس در زندانهای کشور که از تاریخ ۱۴آبان ماه سالجاری که در اعتراض به اعمال محدودیتهای امنیتی بر “نورعلی تابنده”, قطب دراویش گنابادی در اعتصاب غذا بسر می برند حال ۴ نفر از این افراد که در زندان تهران بزرگ بسر می برند در وضعیت وخیم جسمانی قرار دارد و از اعزام به مرکز درمانی و مراقبتهای پزشکی محروم هستند و سایر ۱۰ درویش دیگر هم کماکان در اعتصاب غذا بسر می برند. علیرغم گذشت ۴۳ روز از اعتصاب غذای این دراویش گنابادی هیچگونه توجهی از طرف مسئولان این زندان متوجه این افراد نشده است.

 

به گزارش هرانا، روز جمعه ۲۲ آذرماه ۱۳۹۸، با گذشت ۴۱ روز از اعتصاب غذای ده ها تن از دراویش گنابادی، ۱۴ تن از آنان همچنان در اعتصاب غذا به سر می‌برند.پیشتر اعتصاب غذای این زندانیان که شامل ۶۹ درویش گنابادی مرد در زندان تهران بزرگ و ۳ درویش گنابادی زن در بند زنان زندان اوین در اعتراض به محدودیت‌های وضع شده بر دیدارها و رفت‌وآمدهای نورعلی تابنده، قطب دراویش گنابادی شروع شده بود.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, ظهر روز سه شنبه ۱۹ آذر ماه ۱۳۹۸, “رضا سیگارچی”, درویش گنابادی که به تازگی همزمان با سکته قلبی از زندان تهران بزرگ به زندان قزلحصار کرج منتقل شده علیرغم گذشت ۱۱ روز از سکته قلبی به بیمارستان امام خمینی تهران اعزام و در بخش MRI در این بیمارستان بستری شده است. اعزام این درویش گنابادی به مرکز درمانی تخصصی پس از سکته قلبی در حالی صورت گرفته که پیش از سکته قلبی و در زمانی که “رضا سیگارچی” در زندان تهران بزرگ بود بنا بر تاکید پزشکان بهداری این زندان در خواست اعزام وی به بیمارستان تخصصی قلب از سوی مسئولان زندان تهران بزرگ رد شده بود.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز یکشنبه ۱۷ آذر ماه ۱۳۹۸, “احسان صفاری”, درویش گنابادی محبوس در زندان تهران بزرگ که در حادثه گلستان هفتم پاسداران بازداشت و به تحمل ۳ سال حبس تعزیری و ۲ سال تبعید به شهرستان سراوان محکوم شده بود با توجه به سپری کردن دو سوم مجموع حبس خود پس از تائید در خواست آزادی مشروط و آزادی از زندان, جهت اجرای حکم ۲ سال تبعید خود به استان سیستان و بلوچستان اعزام شد.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز سه شنبه ۱۳ آذر ماه ۱۳۹۸, “مجید مرادی”, “حیدر تیموری” و “مجتبی بیرانوند”, سه تن از دراویش گنابادی که اخیرا از زندان تهران بزرگ به زندانهای ایلام و زندان خرم آباد منتقل شدند در پی دستور رئیس زندان موی سر و سیبیل “مجید مرادی”, “حیدر تیموری” در زندان ایلام تراشیده شد. همچنین مسئولان زندان مرکزی خرم آباد در تلاش برای تراشیدن موی سر و ریش “مجتبی بیرانوند دیگر درویش گنابادی محبوس در این زندان برآمده بودند که با مقاومت این زندانی عقیدتی وی به سلول انفرادی منتقل شد.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز سه شنبه ۱۲ آذر ماه ۱۳۹۸, “محمد شریفی مقدم”, “رضا انتصاری”, “سینا انتصاری”,”احمد ایرانی خواه”, “سعید دوراندیش”, “صالح الدین مرادی”, “مرتضی کنگرلو”, “مصطفی میرمحمدی”, “مصطفی عبدی”, “سخاوت سلیمی”, “سعید سلطانپور”, “جواد خمیس آبادی”, “محسن مقدسی” و “مجید رشیدی”, در سی و یکمین روز از اعتصاب غذای اعتراضی شان که با هدف اعتراض بر تداوم حصر “نورعلی تابنده” قطب دراویش گنابادی” و همچنین “رفع ممنوعیت ملاقات با وی برای دراویشی که به منزل نورعلی تابنده مراجعه می کنند”, نه تنها توجهی به درخواستهای این دروایش محبوس نشده بلکه روز جاری بسیاری از این دراویش به زندانهای دیگر شهرها منتقل شدند.

 

در ادامه روند ستیز با دراویش گنابادی ، حقوق آنان به شرح ذیل نقض گردید:

 

گزارش آماری
احضار و بازجویی 1 مورد
اعتصاب غذا 86 مورد
آغاز دوران محکومیت 1 مورد
انتقال زندانی به سلول انفرادی 1 مورد
تفتیش عقیده 3 مورد
شکنجه، یورش ، آزارو اذیت زندانیان یا خانواده آنان 3 مورد
فرافکنی و حاشیه سازی 1 مورد
محرومیت از دسترسی به خدمات پزشکی 15 مورد
آزادی زندانیان با توجه به تائید در خواست آزادی مشروط 2 مورد
آزادی زندانیان با توجه به اتمام دوران محکومیت 1 مورد
جمع کل موارد نقض 113 مورد

 

**************************************************************************************************

 

 

سایر پیروان ادیان

 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز جمعه ۲۴ آبان ماه ۱۳۹۸, یک مقام امنیتی در استان خراسان رضوی از بازداشت گروهی که به ادعای وی به مقدسات اسلامی در فضای رسانه ای توهین می کردند خبر داد. براساس این گزارش این مقام امنیتی همچنین ادعا کرد این افراد علاوه بر توهین به مقدسات اسلامی, به عنوان “شبکه ضد دین” در استان خراسان رضوی فعالیت می کردند که صفحات آنها مسدود شد.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز پنجشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۳۹۸, “ماشالله پسرکهن”, زندانی عقیدتی, دارای ۲ فرزند, شهروند یهودی محبوس در اندرزگاه ۸ سالن ۹ زندان اوین که در حال سپری کردن دوران محکومیت حبس ۳ ساله خود می باشد از زمان آغاز این دوران در زندان اوین با محدودیتهایی از قبیل عدم اعزام به بیمارستان جهت درمان ضعف اعصاب, بیماری گوارشی, چشم و همچنین خرابی دندانهایش که منجر به بروز درد در وی شده مواجه است. از سوی دیگر با توجه به سکونت خانواده “ماشالله پسرکهن” در کشور اسرائیل این زندانی عقیدتی نمی تواند با آنها ملاقات کند و یا حتی اجاره تماس تلفنی هم به وی داده نمی شود.

 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۱۸ آبان ماه ۱۳۹۸, “سیاوش حیاتی”, شهروند ۶۱ ساله, ساکن استان کرمانشاه و از پیروان آئین یارسان و دانشجوی ممتاز رشته علوم سیاسی دانشگاه رازی واحد کرمانشاه از ارائه دفاعیات و پایان نامه و ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد محروم شده است. این در حالی است که سیاوش حیاتی، به عنوان دانشجوی ممتاز، شرایط سهمیه استعدادهای درخشان برای تحصیل بدون کنکور در مقطع دکترا را نیز دارا بوده است.

 

 

در ادامه روند ستیز با پیروان سایر ادیان ، حقوق آنان به شرح ذیل نقض گردید:

گزارش آماری
بازداشت و بیخبری 1 مورد
محرومیت از حق درمان 1 مورد
محرومیت از ملاقات یا تماس تلفنی زندانی 2 مورد
فرافکنی و حاشیه سازی 1 مورد
محرومیت از تحصیل 1 مورد
تفتیش عقیده 1 مورد
جمع کل موارد نقض 7 مورد

 

**************************************************************************************************